خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اتهام بانک آمریکایی به عدم رعایت مقررات تحریمهای ایران، در حال نهایی کردن گزارش PMD هستیم، همکاری با روسیه، ایران و سوریه برای نابودی داعش از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
بانک آمریکایی به عدم رعایت مقررات تحریمهای ایران متهم شد
یک رسانه آمریکایی بامداد چهارشنبه یکی از بانکهای این کشور را به نقض قوانین تحریمی آمریکا متهم کرده است.
«آیبیتایمز» بر اساس اسناد بایگانی هواپیمایی مدعی شد «بانک یوتا»، اقدام به خرید یک فروند هواپیمای بوئینگ 737 کرده که شرکت «النصر» عراق کرده است.
شرکت النصر عراق، چند ماه پیش، بعد از فروش هواپیما به شرکت هواپیمایی ماهان، در فهرست سیاه آمریکا قرار گرفت.
وزارت خزانهداری آمریکا، در اکتبر سال 2011 شرکت ماهان را به بهانه همکاری با سپاه قدس تحت تحریم قرار داده بود.
آمانو:در حال نهایی کردن گزارش PMD هستیم
«یوکیا آمانو»، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، بامداد چهارشنبه با بیان اینکه این نهاد نظارتی سازمان ملل در حال نهایی کردن گزارش مربوط به موضوع ادعایی «ابعاد نظامی احتمالی» (PMD) برنامه هستهای ایران است وعده داد این گزارش «واقعگرا، عینی و بیطرف» خواهد بود.
آمانو که در هفتادمین نشست عادی مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک سخنرانی میکرد گفت: «از زمانی که برای آخرین بار افتخار داشتم مجمع عمومی را خطاب قرار دهم، تحولات مهمی درباره موضوع هسته ای ایران اتفاق افتاده است.»
مدیر کل آژانس اضافه کرد رخدادهای مهمی در زمینه اجرای پادمانهای این نهاد نظارتی سازمان ملل متحد در ایران به وقوع پیوست.
آمانو اضافه کرد: «همانطور که گفتم در ماه جولای ایران و 1+5 بر سر برنامه مشترک اقدام به توافق رسیدند. شورای امنیت از آژانس خواست راستیآزمایی و نظارت بر تعهدات ایران در سند برجام را بر عهده بگیرد و شورای حکام ما مجوز این کار را به ما داد.»
مدیر کل آژانس همچنین خاطر نشان کرد ایران اضافه بر «توافق پادمانی» با آژانس، پروتکل الحاقی را هم اجرا خواهد کرد.
وی درباره پروتکل الحاقی گفت: «این، ابزاری قوی برای راستیآزمایی است که به آژانس دسترسیهای بیشتری به اطلاعات و اماکن ایران میدهد.»
آمانو سپس به اختیارات بازرسیهای فراپروتکلی اعطا شده به آژانس تحت برجام پرداخت. وی با بیان اینکه ایران با اجرای برخی اقدامات شفافساز اضافی هم موافقت کرده تصریح کرد این اقدامات فراتر از پروتکل الحاقی هستند و به آژانس در درک بهتر فعالیتهای هستهای ایران کمک خواهد کرد.
مدیر کل آژانس در ادامه گفت: «من، علاوه بر این، در ماه جولای نقشهراهی با ایران برای روشن کردن ابعاد نظامی احتمالی برنامه هستهای این کشور تا پایان سال جاری امضا کردم. فعالیتهای مشخصشده در نقشهراه تا تاریخ هدفگذاریشده 15 اکتبر کامل شدند.»
آمانو افزود: «اکنون در حال نهایی کردن تحلیلمان از اطلاعاتی که در اختیار داریم هستیم. من ارزیابی نهایی درباره تمامی موضوعات حال و گذشته را تا 15 دسامبر به شورای حکام ارائه میکنم. گزارش من، واقعیتمحور، عینی و بیطرف خواهد بود. کشورهای عضو ما، پاسخ مناسب را تعیین خواهند کرد.»
مدیر کل آژانس با بیان اینکه کارهای زیادی برای انجام مانده گفت: «ولی معتقدم که پیشرفتهای قابل توجه حاصل شده در موضوع هستهای ایران، نشاندهنده موفقیتی واقعی برای دیپلماسی است. این نشان میدهد که حتی موضوعات پیچیده و چالشی را میتوان در صورت پایبندی همه طرفین به گفتوگو، به نحو موثری از میان برداشت - گفتوگو نه برای گفتوگو، بلکه گفتوگویی برای دستیابی به نتایج.
سامانه موشکی کالیبر، تانک تی ۹۰، سوخو ۳۵، کشتی کلاس گرن و موشک اسکندر، در فهرست خریدهای ایران
نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» در گزارشی تحلیلی با اشاره به پنج سلاح ساخت روسیه که ایران احتمالا مایل به در اختیار داشتن آنها است به پیشداوری درباره خریدهای نظامی ایران پرداخته و نوشت: انتظار میرود روسیه سامانههای دفاعی «اس 300» را پیش از مارس سال 2016 به ایران ارسال کند و در حالی که جزییات بیشتری از این مسئله هنوز برملا نشده است اما گمانه زنیهایی در مورد دیگر تجهیزات نظامی مورد علاقه ایران برای خرید از روسیه صورت گرفته که به شرح ذیل میباشند:
«کالیبر 3 ام – 54» سامانه موشک ضد کشتی و زیر دریایی هدایت شونده است که نام صادراتی این محصول «کلاب» (Klub) است و لقب آن در ناتو «سیزلر» یا (SS-N-27A) میباشد. این موشک هدایت شونده توربوفن سرعت فرا صوت برابر با هشت دهم ماخ دارد که هنگام نزدیک شدن به هدف به حالت عمودی شتابی برای 2.9 ماخ میگیرد و باعث میشود واحدهای دفاعی ضد موشک دشمن وقت کمی را برای واکنش نشان دادن داشته باشند. این موشک میتواند به ویژه برای ناوگانهای دریایی در خلیج فارس دردسر ساز باشد. موشک کلاب سر جنگی به وزن 881 پوند دارد و ایران احتمالا مایل به داشتن نمونه کلابکا این سامانه موشکی 4 آتشباری است که قابلیت استتار را نیز دارد و بر یک کشتی باری ، ماشین باری بزرگ یا قطار نیز میتواند حمل شود. خرید چنین سامانه موشکی ضد کشتی جدیدی به ایران قابلیت بستن تنگه هرمز را میدهد. این سامانه موشکی احتمالا جایگزین موشکهای کرم ابریشم چینی خواهند شد. نسل جدید این موشک ها سریع تر و از سکوی پرتاب استتار شده شلیک می شوند.
خریداری تانکهای «تی 90» به طور قابل توجهی موجب بازسازی ناوگان تانکهای ایرانی میشود. این تانک نمونه پیشرفتهتر تانک «تی 72» است که در سال 93 میلادی وارد ارتش روسیه شد. تانک تی 90 یکی از 10 تانک برتر جهان است و در بعد تجاری موفقترین تانک در بازارهای جهانی میباشد. تانکهای مرگبار «تی 90 2A46M» مجهز به موشکهای هدایت شونده با بردی بیش از 4000 متر است که اهدافش را با یک شلیک نابود میکند. تجهیزات دفاعی موجود در این تانک چون سامانه لیزری ضد جنگ الکترونیک «شتورا» و سامانه استتار «ناکیدکا» با فعالیت همزمان با هم به طور موثر از تانک دفاع میکنند. ارتش ایران به شدت نیاز به نوسازی نیروی زرهی خود دارد و تانکهای T-90 روسیه گزینه خوبی هستند. ایران حدود 2000 تانک دارد که بیشتر آن ها 2 دهه قدمت دارند. خرید حدود 1000 تانک T-90 میتواند چون روح تازهای در یگان زرهی ایران باشد.
سوخو 35 (Sukhoi Su-35) در ناتو به «فلنکرز ایی دی» مشهور است. این هواپیمای تک نفرهای دو موتوره قابلیت رزمهای ویژه را دارد. موتورهای « NPO Saturn AL-41F1S» و سطح رانش پایین دماغه جنگنده یاد شده این امکان را به سوخو 35 میدهد تا ترکیبی قدرتمندی از توان و قدرت رزم را با هم داشته باشد.
رادارهای «اربییس» (Irbis-E) سوخو 35 پنهانکار با تحلیل آرایههای راداری میتوانند اهداف را تا مسافت 400 کیلومتری نشانه بگیرند. این جنگنده 12 مخزن نصب موشک هوا به هوا ، هوا به زمین ،بمب ، مخازن سوخت و گیرنده دارد. ایران به شدت مشتاق رقابت با نیروی هوایی آمریکا، اسرائیل یا اعراب حاشیه خلیج فارس است. البته ایران نیم نگاهی هم به سوخو 30 دو سرنشینه دارد.
کشتی ویژه عملیات آبی، خاکی کلاس «ایوان گرن 11711 » ظرفیت جابجایی 5 تا 6 هزار تن بار را دارد و میتواند متجاوز از 13 تانک ویژه میدان رزم یا 36 نفر بر زرهی یا 300 تفنگدار دریایی را حمل کند. این کشتی مجهز به عرشه فرود برای یک بالگرد و مجهز به تسلیحات تدافعی است.
ایران یک قدرت سنتی دریایی است و به دلیل خط ساحلی طولانی که دارد در زمان وقوع جنگ نیازمند شناورهایی است که بتواند پیاده نظام و تجهیزات نظامی را در خلیج فارس جابجا کند. ایران با داشتن 3 فروند کشتی کلاس گرن میتواند یک گردان پیاده نظام خود را همزمان به منطقه رزم اعزام کند. این کشتی با توانایی انتقال نیروهای زمینی ایران در سرتاسر خلیج فارس یا کشورهایی چون عربستان سعودی، کویت، بحرین، قطر، امارات متحده عربی و عمان به طور بالقوه جنگ افزار نظامی بسیار مفید است. سفارش 6 فروند از این کشتی که هرکدام 300 میلیون دلار قیمت دارد، به ایران قابلیت اجرای عملیات آبی ، خاکی قدرتمندی را میبخشد.
موشک برد کوتاه اسکندر که در ناتو به «اس اس26 » مشهور است، جانشین موشک «اوکا» (Oka) یا «اس اس 23 اسپایدر» (SS-23 Spider)شده است. اسکندر موشکی تاکتیکی برای از بین بردن مقرهای هدایت و فرماندهی، رادارها، پایگاههای موشکی سطح به هوای، فرودگاهها و دیگر اهداف حیاتی نظامی دشمن است. موشک اسکندر قادر به حمل 1000 تا 1500 پوند مهمات جنگی است. البته نمونه صادراتی این موشک بردی معادل 186 مایل دارد که مطابق توافقنامه کنترل فنآوری موشکی ساخته شده است. ایران اینک خود دارای موشک های بالستیک است که می تواند به عنوان جنگ افزار مرگبار از آن ها استفاده کند اما این موشک برد کوتاه نیز توانایی کافی برای از بین بردن اهداف اقتصادی، نظامی و سیاسی مورد نظر ایران را در منطقه دارد.
نخستوزیر اسبق فرانسه: همکاری با روسیه، ایران و سوریه برای نابودی داعش ضروری است
«فرانسوا فیلون»، نخستوزیر اسبق فرانسه، بر ضرورت همکاری با روسیه، ایران و سوریه برای مقابله با گروه تروریستی داعش تأکید کرد.
به گزارش اسپوتنیک، وی گفت: «برای ماهها من گفتهام همکاری با روسیه، ایران و حکومت بشار اسد برای مبارزه با داعش ضروری است.»
نخستوزیر اسبق فرانسه اضافه کرد: «زمان زیادی از دست دادهایم.»
وی پیشتر با ابراز تأسف از اینکه فرانسه برای مبارزه با گروه تروریستی داعش، راهبرد نظامی مشخصی ندارد، اشتباه اصلی پاریس را اکراه از ائتلاف با مسکو در نبرد با این گروه تروریستی عنوان کرده بود.
مبارزه با «داعش»، با توجه به حملات تروریستی بامداد شنبه این گروه در پاریس اهمیت ویژهای پیدا کرده است. در این روز تیراندازی، گروگانگیری و حمله انتحاری به کشته شدن 129 نفر منحر شود.
دیدارهای مسئولان ایرانی، حماس و حزبالله برای بهبود روابط حماس با تهران
پس آنکه پنجشنبه هفته گذشته، عناصر داعش اقدام به انجام عملیات تروریستی در برجالبراجنه ضاحیه در بیروت کرند، «خالد مشعل» رئیس دفتر سیاسی حماس و «اسماعیل هنیه» معاون وی با «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزبالله تماس تلفنی برقرار کردند و به وی و ملت لبنان تسلیت گفتند.
وبگاه خبری «الوطن» گزارش داد: تماسها میان حماس و حزبالله پس از دیدارهای مخفی در بیروت میان رهبران حزبالله و مسئولان ایرانی با «موسی ابومرزوق» از اعضای ارشد حماس صورت گرفته است.
منابع آگاه اعلام کردند در این دیدارها درباره بهبود روابط میان حماس و تهران صحبت شده است.
در برجالبراجنه ضاحیه حدود 40 نفر شهید و بیش از 200 تن دیگر زخمی شدند.
باشگاه خبرنگاران جوان:
مارک تونر: به ایران و حزب الله برای حمایت از اسد آزادی عمل نمی دهیم
به نقل از سایت وزارت خارجه آمریکا، «مارک تونر» در کنفرانس خبری سخنگوی وزارت خارجه آمریکا و در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید: آیا آمریکا حزب الله لبنان را در زمره گروههای تروریستی که هم اکنون در سوریه فعالیت می کنند قرار می دهد و با آن همانند آنها مخالف است، گفت: بدیهی است که ما حضور و فعالیت آنها را در میادین نبرد در سوریه تایید می کنیم.
وی مدعی شد: ما پیش از این هم این موضوع را تایید کرده ایم که حمایت ایران از رژیم اسد وجود دارد. ما باید آنها را در زمره گروههای تروریستی قرار دهیم.به طور صریح بگویم من حتی نمی توانم تصور کنم که آنها در آن چارچوب آورده شوند.آنها سازمانی تروریستی هستند و اجازه بدهید که این پاسخ سوال من باشد.
تونر در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید:حزب الله لبنان تنها در سوریه بر ضد منافع آمریکا عمل نمی کند اما آنها با آزادی کامل در سوریه عمل می کنند،گفت: اجازه بدهید در این باره شفاف باشیم هیچ فردی قصد ندارد که به حزب الله و ایران آزادی لازم را به آنها برای حمایت از بی رحمی هایی که اسد بر ضد مردمش انجام می دهد، بدهد.
وی افزود: ما ایران را به این دلیل وارد این فرایند کردیم که منافع آنها را در سوریه به رسمیت شناختیم .ما این حقیقت را به رسمیت شناختیم و بارها درباره آن صحبت کرده ایم که ذینفعان مختلفی در اینجا وجود دارند و لازم است که همه آنها را در یک جا گرد هم آوریم تا راهی به جلو پیدا کنیم اما حزب الله بخشی از این معادله نیست.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال خبرنگار که پرسید: اگر شما به دنبال راهبردی بین المللی برای حرکت به طرف صلح باشید بایستی تمرکز شما بر روی مبارزه با گروههای تروریستی چون داعش باشد اما این در حالیست که این موضوع حزب الله را در برنمی گیرد،گفت:ما آنها را هم سازمانی تروریستی می دانیم.
تونر گفت: چارچوب هجده ماهه برای برگزاری انتخابات منصفانه و آزاد در سوریه زمانی آغاز خواهد شد که سوری ها فرایندی را برای قانون اساسی جدید ایجاد کنند. همانطور که در بیانیه شنبه گذشته آمده است اول ماه ژانویه زمانی است که در آن مذاکرات درباره فرایند سیاسی بین مخالفان دولت سوریه و نمایندگان دولت قرار است آغاز شود.این آغاز گفتگو درباره فرایند سیاسی است.زمانی که فرایند سیاسی به وجود آمد آنگاه پس از آن هجده ماه زمان خواهد بود . ما تاریخ مطمئن را نمی دانیم تا بتوانیم صریح باشیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید: منظور شما از قانون اساسی جدید در سوریه چیست،گفت:ما درست پیش از این گفته ایم که بخشی از فرایند سیاسی بدیهی است که بخشی از انتقال سیاسی است که نگاهی به ایجاد قانون اساسی جدید دارد. زمانی که فرایند سیاسی ایجاد شود مدت زمان هجده ماهه هم آغاز خواهد شد .مواردی چون آتش بس به طور همزمان انجام خواهد شد.
وی یادآور شد: بدیهی است که ما خواهان پایان خشونت و رسیدن به آتش بس هستیم.این موضوع به این حقیقت منوط است که مخالفان دولت و نمایندگان رژیم سوریه بر اساس فرایند سیاسی بر سر یک میز بنشینند و درباره اینکه انتقال سیاسی چگونه صورت گیرد، مذاکره کنند. همه این موارد باید به صورت همزمان صورت گیرد.
وی در ادامه اظهار داشت: ما یک روز هدف را در نظر گرفته ایم اما این روز هنوز تثبیت نشده است. تونر در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید :انتخابات پارلمانی، ریاست جمهوری و محلی چگونه برگزار خواهد شد،گفت :به نظرم انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری احتمالا برگزار خواهد شد اما من درباره دیگر موارد مطمئن نیستم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید: بحث درباره قانون اساسی جدید در سوریه به تنهایی می تواند ماهها به طول انجامد و زمان تعیین شده هجده ماهه برای موارد دیگر به نظر کافی نیست،گفت: ما درباره این موضوع که همه موارد باید به طور همزمان انجام شوند، صحبت کرده ایم. من نمی توانم به شما بگویم که در نبود قانون اساسی انتخاباتی برگزار شود اما تعیین یک تاریخ زمانی مشخص سبب فعال شدن افراد می شود و سبب حرکت آنها به طرف هدف و تاریخی مشترک می شود.ما به این موضوع به عنوان یک موضوع ضروری می نگریم.
تونر در پاسخ به خبرنگار دیگری که پرسید: آیا فرمانداران در آمریکا این حق را دارند که از آمدن آوارگان سوری به ایالت های محل خدمت خود در آمریکا جلوگیری کنند،گفت:ما پاسخی کامل برای شما داریم.زمانی که آواره ای به آمریکا وارد می شود او تحت حفاظت قانون اساسی و قانون فدرال قرار می گیرد و بر این اساس در مدت یکسال به عنوان شهروند دائمی آمریکا شناخته می شود.او همچنین آزاد است به هرجایی از کشور که بخواهد برود.
آیا سیاست خارجی اروپا جوابگوی مسائل خاورمیانه است؟
وبسایت "کارنیجیورپ" با انتشار گزارشی به بررسی کفایت عکسالعمل اروپا به حملات تروریستی پاریس پرداخت. در این گزارش آمده است: حملات 13 نوامبر پاریس که کشتار جمعی را در پی داشت نیازمند عکس العملی قاطعانه از سوی فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی است. سران تمام کشورها بر این باورند که این حملات که گروه تروریستی داعش مسئول آن است، تنها مسئلهای داخلی برای فرانسه نیست، بلکه مربوط به امور خارجه تمام اروپا میشود. این عمل خونین داعش حمله به یک قاره بود و سیاست خارجی آن را به چالش کشید.
فرانسه در واکنش به حملات تروریستی جمعه شب طی چندین حمله هوایی مواضع گروه تروریستی داعش در "رقه" سوریه را بمباران کرد؛ اما این حملات نمادین بودند و حامل پیامی به ترویستها: در پناهگاههای خود در خاورمیانه امنیت ندارید.
مساله این است که ارزش واقعی این حملات بسیار ناچیز است. حملات وسیعتری ماهها است که ادامه دارد؛ اما تأثیر آن محدود بوده است. با اینکه همکاری فرانسه موثر خواهد بود، اما پیروزی نظامی را برای این کمپین نه چندان مشتاق به ارمغان نمیآورد. جا دارد اشاره کنیم تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در این عملیات حضور ندارند.
باید توجه داشته باشیم که حتی اگر دیگر کشورها نیز به این کمپین بپیوندند حملات هوایی به تنهایی پاسخگو نیستند و پایگاه داعش در عراق و سوریه را منهدم نمیکنند. رسیدن به این هدف تنها از طریق ایجاد یک پایگاه نظامی وسیع و به کارگیری نیروهای زمینی امکان پذیر است. حتی این گزینهها نیز به همراه خواست سیاسی و حمایت عمومی (که هیچکدام وجود ندارند) تأثیرات محدودی به همراه خواهند داشت.
نگارنده گزارش در ادامه مینویسد: یک عملیات نظامی جدی فقط با حضور آمریکا قابل اجرا است؛ اما این کشور به شدت مخالف درگیری زمینی در منطقه است. اروپاییها نیز برای حفاظت نظامی از منافع خود منتظر کمک آمریکا هستند.
در نتیجه، واکنش نظامی شدید که همگان بر آن تأکید میکنند و منتظر اجرای آن هستند، خیالی واهی بیش نیست. درواقع اروپا قادر به تعریف یک هدف سیاسی برای انجام چنین عملیاتی نیست. واضح است نبود یک هدف سیاسی به شکست منجر میشود. در واقع اروپا حتی نمیداند باید انتظار ساخت چه نوع خاورمیانهای را داشته باشد. به نظر میرسد این قاره اشتیاق و راههای تکنیکی برای رسیدن به چنین هدفی را از دست داده است. بدون وجود هدف سیاسی، قدرت تغییردهنده و اراده نظامی هرگز یک سیاست خارجه قوی قابل دستیابی نیست.
در ادامه گزارش آمده است: مقامات اروپایی که قادر به اتخاذ سیاست خارجه درستی نیستند، به اقدامات امنیتی داخلی روی میآورند که محدودیت و سرکوب آزادی بیان را در پی خواهد داشت.
نتیجه دیگر اروپایی را تصویر میکند که در انتظار آمریکا نشسته است. آنها دست کم یک نسل است که در خاورمیانه دنباله رو آمریکا هستند. آنها تا زمانیکه واشینگتن تصمیم خود را اعلام نکرده هیچ کاری انجام نمیدهند. اعضای اتحادیه اروپا دنبالهرو سیاست خارجه آمریکا هستند و اگر امروز آمریکا سکوت کند، اروپا نیز ساکت میماند.
نگارنده گزارش در پایان نتیجه میگیرد: علیرغم سخنان کوبنده سیاستمداران پس از حملات تروریستی پاریس، تغییر چندانی در سیاست خارجه اروپا درخصوص مسائل خاورمینه ایجاد نخواهد شد. این سیاستمداران با گذر زمان کوتاهی "احمق" به نظر میرسند. گروه تروریستی داعش از این بابت خشنود خواهند شد. پس از آن باید در انتظار حمله تروریستی بعدی باشیم که آغاز دوباره این سخنان مقتدرانه که در باطن پوچ هستند را داشته باشیم.
تسنیم:
والاستریتژورنال: ایران بر موضع خود درباره اسد استوار ایستاده است
روزنامه والاستریت ژورنال مینویسد ایران در موضع خود که بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، باید بتواند در انتخابات آتی این کشور شرکت کند، استوار ایستاده است.
جی سولمون نویسنده این مقاله مدعی است که این امر "ضربه مرگبار بالقوهای به مذاکرات بینالمللی است که برای پایان بخشیدن به جنگ داخلی سوریه انجام میگیرند".
در 17 سپتامبر، 17 کشور شامل آمریکا، روسیه و ایران در وین دیدار کردند تا درباره چارچوب دستیابی به یک آتشبس در سوریه و سپس انتقال سیاسی گفتگو کنند. دیپلماتها میگویند سرنوشت اسد بخش حلنشده این نشست بود.
آمریکا و متحدین نزدیک آن در خاورمیانه شامل عربستان سعودی، ترکیه و قطر خواهان کنارهگیری اسد از قدرت بهعنوان بخشی از تلاشها برای آتشبسی بین بخشهای مختلف سوریه شدهاند.
با این حال، یک دیپلمات ارشد در مذاکرات وین، روز یکشنبه بار دیگر بر موضع تهران مبنی بر اینکه قدرتهای خارجی نمیتوانند بشار اسد را از انتخابات آتی منصرف کنند، تأکید کرد.
دیپلماتهای ایرانی در روزهای اخیر گفتهاند که علناً سد راه تلاشهای آمریکا و دیگر کشورها برای ممانعت از حضور دوباره اسد در انتخابات شدهاند.
والاستریت ژورنال در ادامه مینویسد: دیپلماتهای عرب در مسأله آینده اسد مقداری انعطاف از خود نشان داده و اعلام کردهاند که وی میتواند در دوره انتقالی نیز بر قدرت بماند، اما اعلام کردهاند که باید پیش از اینکه شبهنظامی متحد خود را برای آتشبس مجاب کنند باید یک چارچوب زمانی مشخص برای کنار رفتن وی از قدرت وجود داشته باشد.
لوکزامبورگ: در مبارزه با داعش به همکاری با روسیه و ایران نیاز داریم
"جین آزلبورن"، وزیر امور خارجه لوکزامبورگ در گفتگو با رادیو آلمان به توصیف حملات تروریستی پاریس و تغییراتی که در اتحادیه اروپا ایجاد می کند پرداخته و گفت: من اعتقاد دارم که صورت ما در سایه این حملات تروریستی همان است، اما چین و چروک هایی روی پیشانی ما افتاده است. من اعتقاد دارم که هویت ما بعد از حوادث تروریستی 13 نوامبر همان است. این پروژه ای است که بر مبنای انسانیت، دموکراسی و آزادی ساخته شده است و ما باید از این ارزش ها دفاع کنیم و نباید اجازه دهیم که نابود شود.
وی همچنین خواستار جنگ مشترک علیه داعش شده و این اقدام را مبارزه با وحشی گری نامیده و گفت: چنین اقدامی یک جنگ صلیبی علیه یک کشور یا یک ملت نیست. این یک نبرد در برابر وحشی گری است. و شما می دانید که با ابزار دیپلماسی علیه وحشی گری نتیجه ای به دست نمی آید.
وزیر امور خارجه لوکزامبورگ در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد: من امیدوارم که گفتگوها بین اوباما و پوتین به این مسئله منجر شود که ما واقعا بدانیم که در خاورمیانه و بخصوص در سوریه و عراق یک دشمن وجود دارد و آن داعش است و اینکه ما باید روی این دشمن تمرکز کرده و نمی توانیم با آن بر سر یک میز بنشینیم و مذاکره کنیم. پس باید به صورت هدفمند عملیات نظامی را انجام دهیم.
وی در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد که کشورهای وجود دارند که به داعش تسلیحات و کمک های مالی ارائه می دهند وگرنه این گروه تروریستی تا این اندازه قدرتمند می شد.
وی در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد که ما به روسیه، آمریکا، ایران و عربستان سعودی و همکاری با آن ها برای توقف جنگ در سوریه نیاز داریم.
نظر شما