به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری شبستان، در این نشست خبری، «امیرحسین شریفی» تهیهکننده، «عباس رافعی» کارگردان، «محسن صادقی» مدیرعامل جبرائیل فیلم، «محمد نجفیزاده» مدیر ستاد اکرانهای جنبی سینمای ایران و «سارا صوفیانی» مشاور تاریخی پروژه حضور داشتند.
تقدیم «آوازهای سرزمین من» به شهید همدانی و شهدای مدافع حرم
امیرحسین شریفی در این نشست درباره تولید و ایده اولیه این فیلم توضیح داد: طرحی در ذهن ما بود که برای ساخت آن با چندین نفر وارد مذاکره شدیم و حتی به جاهای مختلف نیز مراجعه کردیم اما مورد استقبال قرار نگرفت تا اینکه در نهایت، طرح به معاونت وقت برونمرزی صدا و سیما ارائه شد که مورد موافقت دوستان قرار گرفت. در ابتدا، نظر معاونت برون مرزی این بود که فیلم به صورت تله فیلم ساخته شود که ما با این موضوع مخالفت کردیم و درنهایت نیز به صورت یک پروژه سینمایی ساخته شد و تنها جایی که برای ساخت این فیلم از ما حمایت کرد، معاونت بینالملل صدا و سیما بود و فیلم در شرایط بسیار سختی در کشور لبنان ساخته شد که مشکلات بسیار زیادی برای فیلمبرداری داشتیم و با توجه به اینکه بازیگران کار همگی باید عرب زبان میبودند، به دلیل تهدیدهای داعش، هر بازیگری حاضر به حضور در فیلم نبود و «آوازهای سرزمین من» در شرایط بسیار سخت و دشواری تولید شد. همه بازیگران فیلم عرب بودند و ما در مرحله انتخاب بازیگر سختی های زیادی داشتیم چراکه برخی از آنان به خاطر موقعیت خود راضی به حضور در این پروژه نمی شدند.
وی خاطرنشان کرد: با وجود همه این مسائل فیلم تولید شد و علیرغم جوایز جهانی که به دست آورد در جشنواره فیلم فجر سال گذشته مورد بی مهری قرار گرفت و اگرچه وزیر فرهنگ و ارشاد تاکنون دوبار فیلم را دیده و در راستای حمایت از این اثر دستوراتی هم صادر کرده اما شاید دوستان مسئول از گرین کارت های شان ترسیدند که هیچ حمایتی از «آواز های سرزمین من» نکردند.
شریفی عنوان کرد: همه جا شعار می دهیم که باید فیلم های ارزشی ساخته شود ولی در عمل هیچ اتفاقی نمی افتد و حتی ممانعت هم ایجاد می کنند.
وی با تقدیم «آوازهای سرزمین من» به شهید همدانی و شهدای مدافع حرم، بیان کرد: این فیلم را به سردار همدانی و شهدای مدافع حرم که توسط داعش به شهادت رسیدند هدیه میکنیم و دوست داریم این اثر در همه جای دنیا دیده شود تا مردم متوجه عمق جنایتهای داعش بشوند.
این تهیه کننده سینما در بخش دیگری از سخنانش گفت: چندی پیش از طرف ریاست جمهوری چچن دعوتنامه ای مبنی بر نمایش فیلم در این کشور ارسال شد و با اینکه این اثر مورد توجه کشورهای دیگر است اما مسئولان خودمان انگار آن را نمی بینند.
آماده کردن فیلم ضدداعش برای پخش تلویزیونی
وی با بیان اینکه این فیلم در مجلس شورای اسلامی و کمیسیون فرهنگی و امنیت ملی نمایش داده شد و بسیار مورد توجه قرار گرفت، اظهار کرد: این اثر به زبان عربی تولید شد و با زیرنویس فارسی اکران می شود همچنین دوبله روسی و زیرنویس انگلیسی آن هم آماده است و بعد از اکران با همکاری معاونت بین الملل صداوسیما برای پخش تلویزیونی هم آماده می شود.
شریفی اظهار کرد: خوشحالم جوایزی که از این فیلم گرفتم نشان صلح و دوستی و سرباز مقاومت از کشورهایی مثل روسیه بود که گرفتن این نشان و وحدت و همدلی بین ادیان برای من بیش از جایزه فجر ارزشمند است. امیدوارم در پخش دوستان همکاری و حمایت کنند تا «آوازهای سرزمین من» آن طور که شایسته است دیده شود.
تهیه کننده این فیلم در پایان سخنانش با بیان اینکه این فیلم سفیر ایران علیه داعش است، گفت: اگر مسئولان بخواهند این سفیر را داشته باشند باید از آن حمایت کنند ضمن اینکه بر اساس دستور مستقیم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هیچ سهمیه ای به این اثر تعلق نخواهد گرفت و تنها با سرگروه اکران خواهد شد.
بیان واضح خاستگاه سیاسی و اجتماعی داعش در فیلم
در ادامه نشست، عباس رافعی در سخنانی گفت: جمهوری اسلامی ایران از سوی کشورهای دیگر به تروریست بودن متهم شده و این عنوان بارها از رسانه های خارجی دیده و شنیده می شود. در گفتگوهای دیپلماسی به شکل های مختلف وزرا و دیپلمات های ما علیه این تهمت ها ایستادگی و دفاع کرده اند اما متاسفانه در عرصه فرهنگ متولیان حوزه ادبیات، نمایش و سینما واکنشی نشان نمی دهند. ما در این فیلم تلاش کردیم خاستگاه سیاسی و اجتماعی داعش را همان گونه که هست نشان دهیم و بگوییم اینها هیچ نسبتی با اسلام راستین ندارند. با اتکا به تحقیقات قبل از فیلمبرداری نشان دادیم همان کسانی که ما را به تروریست بودن متهم می کنند برای داعشی ها اسلحه و مهمات می آورند. هیچ گروهی تا الان حاضر به نمایش چنین واقعیاتی نشد.
وی ادامه داد: ما حتی دو سال پیش در این اثر پیش بینی کرده بودیم که این فاجعه چگونه عاقبت دامن خودشان را می گیرد و همان طور که متاسفانه در کشور فرانسه شاهد هستیم این واقعه امروز در رسانه ها منتشر شده است.
رافعی با اشاره به وفادار بودن این فیلم در قالب سینمایی، توضیح داد: «آوازهای سرزمین من» یک اثر داستانی است که کاملا به مدیوم سینما وفادار مانده و در این قالب سعی دارد داستانی کاملا واقعی را به نمایش بگذارد. ما با تولید این فیلم سعی کردیم به دنیا نشان دهیم که تروریست پشت در خانه تان ایستاده و باید هوشیارتر از این عمل کرد. ما در این فیلم نشان می دهیم که زنان در اردوگاه داعش چه شرایطی دازند و این فیلم سینمایی دقیقا همان ماجراهایی را روایت می کند که امروز در رسانه های دنیا تصاویرش منتشر می شود.
این کارگردان در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: سال های گذشته معاونت سینما نسبت به جریانات منطقه واکنش نشان می داد و از زمان تولید «بازمانده» تا «۳۳روز» شاهد این جریان بودیم اما متاسفانه در دوره جدید مسئولان حساسیتی نسبت به اتفاقات منطقه نشان نمی دهند. آنها سینما را به عصر یخبندان سوق داده اند. با اینکه برای سومین بار است در لبنان فیلم می سازم اما تا کنون هیچ مشکلی بابت ویزا نداشتم چون ما سینماگر هستیم و سیاستمدار نیستیم که از چنین مسایلی واهمه داشته باشیم.
آمادگی اکران جهانی «آوازهای سرزمین من»/ تلاش کردم تا این اثر مصرف داخلی نداشته باشد
«محسن صادقی» مدیر جبرائیل فیلم نیز در این نشست رسانه ای با بیان اینکه اکران این فیلم از پنج هفته دیگر آغاز خواهد شد، بیان کرد: ما همین الان هم آمادگی داریم با مسئولیت خودمان «آوازهای سرزمین من» را در هر جای دنیا اکران کنیم. تلاش کردم تا این اثر مصرف داخلی نداشته باشد و بتوانیم همه جای دنیا آن را در معرض نمایش بگذاریم.
اکران سخت داخلی به دلیل عدم حضور بازیگر چهره ایرانی
وی درباره اکران داخلی فیلم نیز گفت: برای نمایش داخلی همزمان با اکران از محیط های اندیشمندانه ای مثل دانشگاه هم استفاده خواهیم کرد چراکه دیده شدن این فیلم بیش از هر موضوع دیگری برای مان اهمیت دارد. این فیلم به دلیل نداشتن بازیگر چهره ایرانی قطعا اکران سختی خواهد داشت اما آنچه برای ما مهم است انتقال پیام فیلم و داستانی است که باید همه در جریانش قرار بگیرند.
نظر شما