ضروت توجه به كتاب هايي در خور نياز جامعه/ ايجاد خلاقيت و نوآوري مرهون مطالعه است

خبرگزاری شبستان: يكي از اساتيد دانشگاه، ايجاد خلاقيت و نوآوري را مرهون مطالعه دانست و گفت: چاپ و انتشار كتاب هايي در خور نياز جامعه، ضروري است.

ابوالقاسم حيدرآبادي، يكي از اساتيد دانشگاه و عضو هيئت علمي دانشگاه آزاد اسلامي واحد بابل، امروز (26آبان) به مناسبت هفته كتاب و كتابخواني در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري شبستان در ساري گفت: براي توسعه يك كشور، بحث مطالعه و علم و دانش اهميت دارد.

 

وي با اشاره به مقايسه كشورها، افزود: كشورهاي توسعه يافته به كتاب و كتابخواني، توجه بيشتر دارند و بالعكس در كشورهاي توسعه نيافته، به مطالعه كتاب نمي پردازند و وقت نمي گذارند.   

 

حيدرآبادي تصريح كرد: خواندن كتاب در هر ماه و عدم مطالعه در طول سال را پاسخ به قياس كشورهاي توسعه يافته به كشورهاي توسعه نيافته بيان كرد.

 

وي اظهار كرد: شكوفايي ايده و ذهن و يادگيري هاي مختلف از كتاب هر چند كه ارزش پايين خواندن و حتي يك بار خواندن را داشته باشد مي طلبد كه به اين موارد، توجه بيشتر صورت گيرد.

 

حيدرآبادي با اشاره به اينكه با مطالعه كتاب هاي ديوان حافظ و مولوي علاوه بر آگاهي هاي عرفاني به ذوق هنري، ادبيات و ... آشنا مي شويم، بيان كرد: توجه به كتاب و مطالعه نشريات كه جنبه علمي داشته باشد بايد بيشتر مورد توجه قرار گيرد.

 

وي با تاكيد بر فرهنگ سازي و نهادينه كردن مطالعه كتاب، ابراز كرد: مطالعه كتاب هاي غير از رشته درسي و مربوط به كار علاوه بر حوزه خود، موجب فراگير تر شدن نگرش نسبت به واقعيت و چراغ راهنما و حركت به جلو مي شود.

 

حيدرآبادي گفت: مطالعه زياد، موجب به وجود آمدن سوالات زيادي در ذهن مي شود و نتيجه آن، حركت و سوق به مطالعه بيشتر است.

 

وي اظهار كرد: با يادگيري يك صفحه از كتاب به بهبود زندگي و شكوفايي عقلي و در نتيجه توسعه، كمك شاياني مي شود.

 

حيدرآبادي درباره اثرات مطالعه، بيان كرد: ايجاد خلاقيت و نوآوري مرهون مطالعه است اما در جامعه، نسبت به مطالعه چندان توجه نمي شود و در كتابفروشي ها، شاهد استقبال كم از خريد كتاب، هستيم.    

 

وي ابراز كرد: استقبال از كتاب در شهرهاي بزرگ، بيشتر است و همچنين هزينه چاپ و انتشار تاثير در سوق يافتن به مطالعه و كتابخواني دارد.

 

حيدرآبادي گفت: انگيزه و مطالعه كتاب، با پيشرفت هاي شبكه هاي ماهواره اي، تلويزيون، موبايل و اينترنت، كمتر شده و همچنين عرضه خلاصه كتاب ها در اينترنت با توجه به اينكه افكار انسان ها، مختلف است و بر خلاصه كردن مطالب، تاثير مي گذارد، روند خوبي نيست.

 

وي اظهار كرد: گراني و ارزاني كتاب ها هم نمي تواند چندان با مطالعه ها، رابطه مستقيم داشته باشد چرا كه متاسفانه رويكرد و گرايش به مطالعه، در جامعه رو به كاهش است.

 

حيدرآبادي درباره ارتزاق از راه نويسندگي، بيان كرد: نويسنده خوب با توجه به ايده، خلاقيت، جذابيت و  تكراري نبودن موضوع، فروش زياد كتاب را دارد و مي تواند به خوبي امرار معاش كند.

 

وي درباه اينكه جاي خالي چه كتاب هايي در كشور بيشتر احساس مي شود، ابراز كرد: با توجه به شرايط جامعه بايد كتاب هايي مختص آن شرايط را، روانه بازار كتاب كرد به عنوان مثال، كشوري كه به سمت توسعه، حركت مي كند مي طلبد به نياز و كتاب هايي در خور نياز جامعه، توجه شود.

 

حيدرآبادي درباه اكتسابي بودن مطالعه كتاب و شروع از خانواده ها و اهميت اين نهاد به كتابخواني، گفت: از همان كودكي، اعضاي خانواده و  والدين مطالعه مي كنند و فرزندان به اين سمت، گرايش پيدا مي كنند كه با خواندن كتاب از كودكي، مشاهده عكس، تصوير و آموزش و شكل گيري شخصيت كودكان از همان سن پايين در تشويق كردن فرزندان به مطالعه، تاثيرگذار است.

 

وي اظهار كرد: مطالعه در خانواده، به طور عادت بدل شود  و كتابخواني از اين طريق در بين فرزندان، نهادينه گردد.

 

حيدرآبادي بيان كرد: برگزاري نمايشگاه كتاب در يك محيط با حضور غرفه هاي متعدد، موجب آشنايي با ناشران و حتي نويسندگان مي شود و نقطه عطفي در افزايش مطالعه است.

 

به گزارش شبستان،  كتاب هاي مباني جامعه شناسي، آمار كاربردي به زبان ساده در دو جلد، بهداشت باروري و شكوه همسرداري و دانش خانواده و جمعيت از تاليفات ابوالقاسم حيدرآبادي، يكي از اساتيد دانشگاه آزاد اسلامي واحد بابل، است.

کد خبر 501795

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha