به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، امرالله عباسی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان، امروز (26 آبان) در نشست خبری گفت: دولت سیاست های توسعه اشتغال خود را بر مبنای توسعه کارآفرینی پایه گذاری کرده است و بنا دارد تا فرهنگ مزدبگیری یا کارمزدی را در جامعه به فرهنگ کارآفرینی تبدیل کند.
وی با بیان اینکه افراد نه تنها باید برای خود درآمد ایجاد کنند بلکه باید مهارت کافی ایجاد شغل برای دیگران را هم دارا باشند، افزود: تمام طرح های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبتنی بر توسعه کارآفرینی و تغییر این نگرش است.
عباسی با اشاره به برخی از طرح های حوزه اشتغال در استان بیان کرد: طرح تاک دانش در دانشگاه ها شروع شده و به دنبال اجرایی کردن طرح تکاپو هستیم تا از ظرفیت های بومی و محلی استفاده کنیم.
وی به طرح دانشگاه کارآفرین هم اشاره کرد و گفت: در قالب این طرح بنا داریم دانشجویان را با مفهوم کارآفرینی آشنا کنیم علاوه براین طرح تشکیل 50 تعاونی دانش بنیان در دست اقدام قرار دارد. اشتغال یک هزار و 600 نفر از فارغ التحصیل عمران و مسکن به عنوان ناظر فنی نیز در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اظهار کرد: توسعه فرهنگ کارآفرینی در مدارس از اهمیت زیادی برخوردار است، باید بتوانیم آموزش های مهارت محور و بازار محور برای دانش آموزان داشته باشیم تا نسل آینده برای ورود به بازار کار مشکلی نداشته باشد.
وی با بیان اینکه گلستان، استان پایلوت برای اجرای طرح راه اندازی تعاونی های آموزشگاهی کشور است، عنوان کرد: این موضوع یکی از اصلی ترین نیازها در استان است و برای نخستین بار در استان طراحی شده و به وزارتخانه ارسال شده و در استان تفاهم نامه ای مشترک با آموزش و پرورش منعقد شده است.
عباسی گفت: در این طرح یک شرکت مادر تخصصی به هنوان هلدینگ از بین فعالان حوزه آموزش و پرورش ایجاد می شود و در ذیل آن شرکت های مختلف خوشه ای مانند دانش آموزی، آموزشگاهی، دبیران و حتی شرکتی برای اولیاء دانش آموزان نیز قابل شکل گیری است تا از تمام ظرفیت ها و توانمندی های این بخش ها استفاده کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با اشاره به مزیت های این طرح، خاطرنشان کرد: نهادینه کردن فرهنگ کار جمعی و مشارکتی، ترویج فرهنگ پذیرش فکر و ایده برترو قالب و مهمتر از همه تمرین کسب و کار و ورود به اقتصاد کشور از جمله مهمترین مزیت های اجرای این طرح خواهد بود.
وی با بیان اینکه دانش آموزان تا زمان فارغ التحصیلی تحت پوشش هلدینگ قرار خواهند داشت، یادآور شد: بعد از فارغ التحصیلی این افراد می توانند در تعاونی های موثرتر عضو شوند.
عباسی با بیان اینکه فرهنگ کار جمعی در جامعه کمرنگ شده است، گفت: کار مشارکتی هم افزایی فکری و اقتصادی در جامعه ایجاد می کند.
وی با بیان اینکه نمی توان در ادارات برای سال های آینده صندلی ها را دو تا سه برابر کرد، گفت: این ظرفیت برای پذیرش فارغ التحصیلان آینده در ادارات وجود ندارد بنابراین باید از همین حالا فکری برای اشتغال آنها داشته باشیم و تصورمان براین است که تا 99 درصد موفقیت آمیز خواهد بود.
نظر شما