معرفی قرآن از زبان قرآن برای بچه ها

خبرگزاری شبستان: یک نویسنده با بیان اینکه کتاب «من قرآن هستم» را با استفاده از متد انجیل نوشته ام، گفت: ما باید تجربه دنیا را در معرفی دین و کتب دینی ببینیم و از آنها استفاده کنیم.

حجت الاسلام غلامرضا حیدری ابهری، از نویسندگان کودک و نوجوان از چاپ اثر جدید خود در آینده نزدیک به خبرنگار شبستان خبر داد و گفت: کتاب " نام من قرآن است" قرآن را از زبان خودش به کودکان دبستانی معرفی می کند. این کتاب در هر حقیقت گفتگوی قرآنی با بچه هاست که قرآن خود را به بچه ها معرفی می کند. " نام من قرآن است" حدود 50 صفحه است که قرار است در آینده نزدیک توسط انتشارات پیام آزادی چاپ شود.

 

حجت الاسلام ابهری عنوان کرد: یک کتاب انگلیسی از انجیل به دستم رسید، آن را به پسرم دادم تا ترجمه کنم. دیدم متد جالبی دارد همان متد را در مورد قرآن پیاده کردم. با خودم گفتم خوب است، ما هم کتاب آسمانی خود را به این شیوه معرفی کنیم.

 

وی با بیان اینکه" نام من قرآن است" با یک سری سوالات آغاز می شود، اظهار داشت: تا 10 صفحه ابتدای کتاب شاهد سوالاتی از این قبیل هستیم که قرآن چیست، چه کسی آن را نوشته است و آیا قرآن در طول زمان تغییر کرده یا نه؟ این سوالات در ابتدای کتاب آورده شده تا در بچه ها ایجاد ذوق و اشتیاق کند. سپس کتاب محوری ترین مباحث قرآن را طرح می کند.

 

این نویسنده کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: بچه ها با مطالعه" نام من قرآن است"می فهمند که قرآن کتابی برای زندگی آنهاست، با مباحث اساسی و محتوا و قصه های قرآن آشنا می شوند. در حقیقت " نام من قرآن است" گزارش کلی از قرآن به زبان قرآن برای بچه هاست.

 

حجت الاسلام حیدری ابهری تصریح کرد: فرض کنید می خواهید برای بچه خود در 10 دقیقه قرآن را معرفی کنید، از قصه ها و بهشت و جهنم صحبت نمی کنیم بلکه کلیت را می گویید اینکه قرآن کتاب خداست بهترین کتاب آسمانی است در طول زمان تغییر نکرده و در آن از بهشت و جهنم و کارهای خوب صحبت شده و قصه هایی نیز عنوان شده است در واقع شما یک گزارش کلی به بچه خود می دهید. نام من قرآن است نیز همین گونه است.

 

وی اظهار داشت: من سعی می کنم کارهایی که عرضه می کنم متفاوت باشد و تنها از یک زاویه به مسایل نگاه نکنم، از هر کسی می توان یاد گرفت و دانسته ها را به کار بست.

 

این نویسنده کودک و نوجوان بیان کرد: ما باید تجربه خود را در معرفی دین و کتب دینی آنها ببنیم، ما باید با ادبیات دینی دنیا آشنا شویم و از آنها استفاده کنیم و این اصلا اشکالی ندارد چون مضامین برای ماست و قالب برای آنهاست.

 

حجت الاسلام حیدری ابهری با اشاره به تصویرگری " نام من قرآن است"، عنوان کرد: تصویرگری طوری است که تاریخی نیست تا بچه ها بدانند قرآن به درد زندگی امروز آنها می خورد. گلنار ثروتیان تصویرگری کتاب را به عهده داشته است. فضای تصاویر فضای امروز است تا به بچه ها بفهمانیم که قرآن 1400 سال پیش نازل شده اما برای زندگی امروز کاربرد دارد، کتابی است در دسترس که قلمبه و سلمبه نیست و بچه ها می توانند برای مسایل زندگی از آن کمک بگیرند. تصاویر پایانی کتاب نیز تصویر شادی بچه هاست که در حال دویدن هستند که خواستیم به بچه ها بفهمانیم قرآن می خواهد تو سعادتمند و خوشبخت شوی.

 

وی خاطرنشان کرد: تمام تلاشم این بود که ظرافت ها را در کتاب چه در محتوا و چه در تصاویر رعایت کنم. در حقیقت مثل گره های قالی که در بافت خوب قالی نقش دارند هر کدام از اجزای کتاب هم در ارایه کتاب خوب نقش دارند و من سعی کردم تمامی نکات ظرافت ها در این کتاب رعایت شود تا بتواند مخاطب را جذب کند.

 

این نویسنده کودک و نوجوان اظهار داشت: ممکن است کسی در نگاه اول کسی بگوید نویسنده با سوالات ابتدایی در آغاز کتاب، مخاطب را معطل می کند اما کسی که هوشمند باشد، می فهمد ما داریم با سوال ذهن بچه را تحریک می کنیم تا او به سر ذوق و شوق آید و پیگیر شود که داستان چیست.

 

حجت الاسلام حیدری ابهری با بیان اینکه خودم به کتاب " نام من قرآن است" علاقه مندم، گفت: برای این کار وقت زیادی گذاشتم. کارهای قبل از تالیف کمتر از تالیف نبود. در ابتدا کتاب را دادم ترجمه کنند و متد آن را درآوردم و متد آن را اعمال کردم. با تصویرگر نیز صحبت کردم که فضا امروزی باشد. فکر می کنم این کتاب از زاویه جدیدی به قرآن نگاه کرده است.

 

کد خبر 501719

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha