به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، کتاب «در انتظار ترس» مشتمل بر هشت داستان کوتاه به سبک پست مدرن است که در پی اوج حرکتهای سیاسی دههی شصت که عصر اغتشاشات اجتماعی نامیده میشد؛ نوشته شدهاند. داستان های این مجموعه به شیوه ی سیال ذهن روایت شده اند و رگههایی از سوررئالیسم درآن ها وجود دارد.یکی از ویژگی های این مجموعه این است که این داستان ها بر«خود» در مفهوم عام آن مبتنی است. دیگر اینکه در این داستان ها، نامه از مراکز اصلی داستان هاست، در چهار اثر داستان اساساً بر مبنای یک نامه سامان مییابد و در چهار تای دیگر اگر چه غیر مستقیم اما به هر حال پیرامون نامه نگاری بحثهایی وجود دارد . زبان آتای در این داستان ها نیزهمانند داستان های بلند اوست. و رگههایی از رمانهای دیگر نویسنده در آن وجود ارد.
«اغوز آتای» نویسندهی مدرنیست ترکیه است که در سال 1934 متولد شد. وی تحصیل کرده ی رشته ی مهندسی عمران از دانشگاه استانبول بود. او مدتی با سوسیالیستهای ترکیه همکاری داشت. از اوسه رمان، چندین داستان کوتاه، یک نمایشنامه و یادداشتهای روزانهاش به جا مانده است. این نویسنده عمر کوتاهی داشت و در سال 1977 و در سن 33 سالگی درگذشت.
بخشی از داستان«مردی با مانتوی سفید» از کتاب«در انتظار ترس»:
«حتی به عقلش نمیرسید از همهمه ی جمعیتی که احاطهاش کرده بود، جدا شود و گوشهای به حال خودش غصه بخورد. چون در ظرفهای کوچک ذرت نمیفروخت، مثل بچهها و پرندهها نمیتوانست جای دیگران ثواب کند. علاوه بر این، نه در آن اتاقکهای چرخدار با دیوارههای چرمی که صاحبش پیرمردی با جبهی سرخ رنگ شبیه منجمین بود و سر ظهر دیوارهاش مثل دریچهای به روی صاحبش بسته میشد زندگی میکرد، نه میتوانست مثل آن خیکیِ چلاق وقتی دیگر تسبیح و چشمنظر و سنگهای چخماقاش فروش نرفت، پدال گاز را فشار بدهد و با بساطِ سوار بر موتورسیکلتاش به سرعت از آنجا دور شود. سرمایهای نداشت. نقص قابل مشاهدهای نداشت. تنها شاید میتوانست جلوی کسی را بگیرد و با تقلید لهجهی دهاتیها بگوید تازه از بیمارستان در آمده و پول رفتن پیش همولایتیاش که در ساختمانی سرکارگر است ندارد؛ اما چون نمیتوانست حرف بزند، از این نظر هم شانسی نداشت....»
کتاب «در انتظار ترس» را انتشارات نگاه در368 صفحه و با قیمت 22 هزار تومان منتشر کرده است.
نظر شما