سیامک محبوب، مدیرکل برنامه ریزی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، ظهر امروز (25 آبان ماه) در حاشیه آئین تکریم مقام کتابداران خراسان شمالی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد گفت: نهاد کتابخانه های عمومی به عنوان بزرگ ترین شبکه کشور در در این زمینه، در راستای کتابخوان کردن مردم در حال تلاش و فعالیت است.
وی تصریح کرد: بالا بردن وضعیت معیشتی مردم و قرارگرفتن آسان کتاب در اختیار آنها، از جمله اقداماتی است که در این راستا صورت می گیرد.
وی از اجرای طرح ملی خواندن در آینده خبر داد و گفت: این طرح قرار است برای ترویج مطالعه و وارد کردن کتاب به زندگی روزمره اقشار مختلف مردم، اجرا شود.
وی با اذعان بر اینکه کشور از نظر سرانه مطالعه در وضعیت مطلوبی نسبت به منطقه قرار دارد، عنوان کرد: اما با بسیاری از شاخص های جهانی هنوز فاصله داریم.
مدیرکل برنامه ریزی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، تصریح کرد: در خصوص سرانه مطالعه، آمار دقیقی نمی توان ارائه داد، چرا که معیارهای سنجش در این زمینه متفاوت است.
وی تاکید کرد: به دست آوردن سرانه مطالعه در افراد جامعه، مبتنی بر شیوه های سنجشی مختلفی است که هرکدام در جایگاه خود باید بررسی شود، بنابراین عدد و ارقام در این زمینه ارزش چندانی ندارد و نمی تواند برای ارائه راهکار، چاره سازه باشد.
وی تعداد کتابخانه های کشور را سه هزار و 200 کتابخانه اعلام کرد و افزود: 40 میلیون جلد کتاب در این کتابخانه ها در دسترس مردم قرار دارد.
محبوب گفت: در حال حاضر دو و نیم میلیون نفر در کشور، در کتابخانه های عمومی عضو هستند و از خدمات آن استفاده می کنند.
وی همچنین در خصوص فعالیت شبکه های اجتماعی و تاثیر آن بر روند مطالعه افراد جامعه نیز گفت: در این خصوص شبکه های اجتماعی نه تنها رقیب محسوب نمی شوند، بلکه می توان از این ظرفیت برای ترویج کتابخوانی استفاده کرد.
مدیرکل برنامه ریزی نهاد کتابخانه های عمومی کشور از شبکه های اجتماعی به عنوان دوستدارِ کتاب یاد کرد و اذعان داشت: نباید نگاه خود به این شبکه ها همراه با ترس و واهمه باشد، چرا که می توان از ظرفیت آنها در راستای ترویج و تبلیغ کتاب، بهره برد.
نظر شما