به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر آستارا، حجت الاسلام کاظم حافظ نیا، امام جمعه آستارا ظهر امروز(۲۵ آبان) در جمع کتابداران این شهرستان با تبریک هفته کتاب و کتابخوانی به اهالی کتاب و با تقدیر از زحمات زحمت کشان این عرصه، اظهارکرد: خواندن کتاب انسان را به سمت سعادت میبرد و از لحاظ معنوی هیچ چیزی به اندازه کتاب روح انسان را جلا نمیدهد.
وی تصریح کرد: کتاب اگر کتاب خوب باشد یار بیزیان است و برای انسان منفعت دنیوی و اخروی دارد.
امام جمعه بندر آستارا با اشاره به اینکه بحث کتاب و کتابخوانی را نباید به مسائل دیگری آلوده کرد، افزود: کارهای فرهنگی اگر همراه با حاشیه باشد یقینا آسیب میبیند و هدف اصلی ما تحقق پیدا نمیکند.
حجت الاسلام حافظ نیا به دغدغه مقام معظم رهبری در ترویج و نهادینه کردن فرهنگ مطالعه در جامعه اشاره و اضافه کرد: همه نهادها در ترویج و نهادینه کردن فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه نقش دارند و باید به وظیفه خود عمل کنند.
وی گفت: مقام معظم رهبری یک کتابخوان حرفه ای است و صاحبنظر در امور کتاب هستند.
امام جمعه بندر آستارا با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در اکثر فرمایشاتش به بحث مطالعه و کتابخوانی تاکید دارد، اظهارکرد: این نشان از اهمیت این قضیه دارد و اهمیت کتاب را باید جدی بگیریم.
حجت الاسلام حافظ نیا با اشاره به اینکه مطالعه، تحقیق و پژوهش باید جزو برنامه های جدا نشدنی زندگی ما باشد، اضافه کرد: در دین مبارک اسلام نسبت به سایر ادیان بیشترین سفارش به مطالعه کتاب شده، زیرا سیره علما و زندگی آنان نیز بر همین اساس پایه ریزی شده است.
وی ادامه داد: علیرغم اینکه در دین و مکتب ما سفارش به مطالعه شده، متاسفانه مطالعه در جامعه طی سال های اخیر کمرنگ شده است.
امام جمعه بندر آستارا تصریح کرد: امروز کمتر کسانی هستند که کتاب میخوانند و اهل مطالعه هستند.
وی تنبلی و افزایش وسایل اینترنتی را در کمرنگ شدن میل و رغبت مردم به امر مطالعه و کتابخوانی دخیل دانست و خاطر نشان کرد: مسئولین باید به نهادینه کردن و ترویج فرهنگ مطالعه در جامعه همت و دانشگاهها و مدارس دانشجویان و دانش آموزان را به سوی کتابخوانی و مطالعه تشویق کنند.
حجت الاسلام حافظ نیا با بیان اینکه در حوزه های علمیه دقایق مطالعه نسبت به سایر مراکز بیشتر است، گفت: در حوزههای علمیه توجه جدی به پروژه های تحقیقی از روی کتاب صورت میگیرد.
سالانه ۳۰ هزار جلد کتاب به شهروندان امانت داده میشود
قاسم خسروی، رییس اداره کتابخانه های عمومی بندر آستارا نیز در این دیدار با اشاره به اینکه نخستین کتابخانه در این شهرستان در سال ۱۳۰۲ تاسیس شده است، اظهارکرد: دو کتابخانه در شهر آستارا و یک کتابخانه در شهر لوندویل و یک کتابخانه نیز در روستای ویرمونی در این شهرستان فعال هستند.
وی با بیان اینکه در کتابخانه های بندر آستارا ۴۴ هزار جلد کتاب موجود است، افزود: سالانه ۳۰ هزار جلد کتاب به شهروندان امانت داده میشود.
رییس اداره کتابخانه های عمومی بندر آستارا تصریح کرد: سالانه بیش از ۴۰ هزار نفر به کتابخانه های این شهرستان مراجعه میکنند.
خسروی با بیان اینکه هر چهار کتابخانه عمومی شهرستان مجهز به اینترنت هستند، اضافه کرد: دو کتابخانه داخل شهر بندر آستارا مجهز به کافی نت میباشد.
وی گفت: از چهار کتابخانه بندر آستارا سه کتابخانه مجهز به بخش کودک هستند و مجهز کردن کتابخانه ها به بخش کودک در راستای ترویج فرهنگ مطالعه در جامعه از سنین کودکی است.
رییس اداره کتابخانه های عمومی بندر آستارا با اشاره به اینکه شهرداری آستارا از بابت سهم نیم درصد درآمد خود سال گذشته ۳۵ میلیون تومان به حساب انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان واریز کرد، افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۱۱میلیون تومان از محل درآمد شهرداری آستارا به کتابخانه های عمومی این شهرستان اختصاص یافته است.
وی تصریح کرد: از سال ۸۴ تاکنون از بابت سهم نیم درصد درآمد شهرداری بالغ بر ۲۱۰ میلیون تومان به حساب انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان واریز شده است.
خسروی با اشاره به اینکه چهار کتابخانه عمومی این شهرستان دو هزار عضو فعال دارد، افزود: روزانه یکصد نفر به طور میانگین به کتابخانه های این شهرستان مراجعه میکنند.
به گزارش شبستان، رییس اداره کتابخانه های عمومی بندر آستارا به همراه کتابدارهای چهار کتابخانه عمومی در دیدار با امام جمعه این شهرستان حضور داشتند.
چهار کتابخانه بندر مرزی آستارا یک هزار و ۵۰۰ مترمربع مساحت و ۲ هزار نفر عضو فعال دارد.
گفتنی است، هفته کتاب از ۲۴ آبان در سراسر کشور آغاز شده است.
نظر شما