به گزارش خبرگزاری شبستان، سیدمحمدباقر خرمشاد، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مراسم نکوداشت و قربانیان حادثه تروریستی سرنگونی هوایپمایی مسافربری اسلامی ایران در 12 تیر توسط ناو نظامی آمریکا در آبهای خلیج فارس که امروز چهارشنبه 15 تیر در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد با ذکر این سوال که چرا ما بعد از گذشت 23 سال از این حادثه همچنان آن را گرامی می داریم گفت: آیا این تنها حادثه و پدیده ای است که عده ای برای گرامیداشت آن دور هم جمع می شوند و یا نه حادثه های دیگری نیز در جهان و عرف بین المللی توسط افراد و گروهها گرامی داشته می شوند.
وی با اشاره به گرامیداشت حادثه هیروشیما و ناکازاکی هر ساله از سوی مردم ژاپن اظهار کرد: وقتی مردمی از مردمان جهان هزینه سنگینی بابت یک فاجعه ای می پردازند برای جلوگیری از تکرار آن حادثه در سایر نقاط جهان تلاش می شود تا با برگزاری مراسمهایی این زنگ خطر برای همگان به صدا درآید.
خرمشاد تصریح کرد: 23 سال قبل در آسمان خلیج فارس هواپیمای مسافربری شامل 290 انسان مورد اثبات موشک های آمریکا قرار گرفت که اگر ما این حادثه را گرامی نداریم قطعاً برای دیگر هواپیماهای مسافربری در سایر نقاط جهان احتمال وقوع این حادثه وجود دارد.
وی ادامه داد: اگر چنانچه به جای هواپیمایی از جمهوری اسلامی ایران هواپیمایی از ایالات متحده مورد اصابت موشک های جمهوری اسلامی قرار می گرفت ،آیا عکس العمل جهان نیز اینگونه بود، چه اتفاقی در شورای امنیت یا مجمع عمومی سازمان ملل می افتاد، چه عکس العملی از سوی سایتها و روزنامه های آنها نشان داده می شد، چه تبعات سیاسی و امنیتی برای جمهوری اسلامی ایران داشته باشد. آیا تا مرز یک پدیده همه جانبه علیه جمهوری اسلامی ایران پیش نمی رفتند.
رییس فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان اینکه در جهان عدالت و امنیت به صورت یکسان برای همگان برقرار نیست گفت: آن چیزی که اهمیت این حادثه را برای ما مضاعف می کند همین است که در این جهان در حال حاضر دو قطب بندی در مورد انسانها وجود دارد بشر آمریکایی و دیگر بشر غیرآمریکایی است.
وی اضافه کرد: اگر کشته شدن یک سرباز اسراییلی می تواند مجوزی برای حمله به کشورهای همسایه اش باشد پس چرا از کنار کشته شدن هزاران فلسطینی به این سادگی می گذرند مگر همه اینها اثبات ادعای بشر آمریکایی و بشر غیرآمریکایی نیست.
خرمشاد با بیان اینکه پرواز 655 رفت اما ما باید مواظب باشیم تا 655 های دیگر خلق نشود و اتفاق نیفتد، گفت: اگر تا دیروز کسی کمتر از این سیاست یک بام و دو هوای نظام بین المللی چیزی نمی فهمید اما امروز در جهانی که به دهکده جهانی تبدیل شده است فهم مردم نیز بالاتر رفته است و همه حوادث را می فهمند و اگر سکوت می کنند به این معنی نیست که چیزی را نمی فهمند.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان اینکه نمی دانم نظام بین المللی تا کی می تواند با این شاکله که برخی انسانها انسان ترند ادامه یابد تاکید کرد: آیا تحقیر و تقلیل فهم بشریت بیش از آن چیزی که هست می شود تداوم یابد.
وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که این استانداردهای دوگانه وجود داشته باشد ما مجبوریم با گرامیداشت این حادثه ها زنگ خطر رابرای بشریت به صدا دربیاوریم تا دیگر 655 های اتفاق نیفتد و به روزی برسیم که همه انسانهای بشر دارای یک حقوق یکسان هستند.
در پایان این مراسم از خانواده دو تن از شهدای هواپیمای ایرباس مسافربری جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس و همچنین سفرای کوبا و کره شمالی که در این حادثه اتباع خود را از دست داده اند با اهدای یادمان ایرباس 655 تقدیر و قدردانی شد.
همچنین سفرای کشورهای کوبا و کره شمالی در این مراسم سخنانی را در رابطه با مسئله حقوق بشر و مبارزه با تروریسم بیان کردند.
پایان پیام/
نظر شما