۷۵۰ میلیارد تومان در سال برای رسیدن به رشد ۸ درصدی در برنامه ششم توسعه

خبرگزاری شبستان: وزیر اقتصاد با بیان اینکه اگر می خواهیم به رشد ۸ درصدی در برنامه ششم دست یابیم باید منابع را تجهیز کنیم، گفت: برای رسیدن به رشد ۸ درصدی در برنامه ششم توسعه هر ساله نیازمند ۷۵۰ میلیارد تومان هستیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، علی طیب‌نیا، وزیر امور اقتصاد و دارایی کشور در همایش استحکام ساخت درونی قدرت ملی جمهوری اسلامی با بیان اینکه ایران امن‌ترین و باثبات‌ترین کشور منطقه است گفت: ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی فصل جدیدی را در اداره امور اقتصادی ایجاد کرد و تغییر جهت اساسی نسبت به گذشته در اقتصاد را موجب شد.

وزیر اقتصاد ادامه داد: قرار است براساس سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی اقتصاد ایران که دارای رشدی اندک و پرنوسان و منبع‌محور بوده است به اقتصادی با رشد بالا و باشتاب و آسیب‌ناپذیر نسبت به تکانه‌های خارجی و باثبات تبدیل شود.

وی افزود: قرار است که اقتصاد برون‌زا و درون‌نگری که در گذشته حاکم بوده به اقتصاد درون‌زا و برون‌گرا تبدیل شود.

وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی ربطی به دوران تحریم و پساتحریم ندارد و رویکردی مستقل از شرایط زمانی و مکانی را جهت‌گیری می‌کند تصریح کرد: تمام برنامه‌ریزی‌ها در دوران تحریم و پساتحریم مبتنی بر این سیاست‌هاست و نظریه اقتصاد مقاومتی باید در همین راستا اعمال و سیاست‌های ما حاکم باشد.

وزیر اقتصاد افزود: اقتصاد ما از دو چالش مزمن که رهبر انقلاب سال گذشته بر آن تاکید کرده‌اند رنج می‌برد دولتی بودن، مشارکت اندک مردم در فعالیت‌های اقتصادی که موجبات سطح پایین بهره‌وری و گسترش فساد را فراهم کرده و همچنین نفتی بودن اقتصاد که موجبات رشد اقتصادی پایین و آسیب‌پذیر در اقتصاد را ایجاد کرده است از چالشهای مزمن اقتصاد ماست.

وی ادامه داد: سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی با این رویکرد ابلاغ شد که دولتی بودن اقتصاد را درمان کند و زمینه مشارکت عامه مردم در اقتصاد را فراهم کند.

وی ادامه داد: مشکل دوم این بود که شکل آسیب‌پذیر فرایند رشد و تولید نسبت به تکانه‌های اقتصادی را هدف قرار داده و آن را مرتفع کند.

وی اقتصاد مقاومتی را اقتصادی محکم در برابر بحرانها و تکانه‌ها عنوان کرد و افزود: اقتصاد مقاومتی اقتصادی انعطاف‌پذیر و آسیب‌ناپذیر است درونزایی در اقتصاد مقاومتی به معنی بهره‌وری بهینه از تمام ظرفیت‌ها و مزیت‌های درونی است یعنی تولید باید از درون کشور بجوشد و مبتنی بر توانایی درونی اقتصاد باشد این درونزایی موجبات ثبات را فراهم می‌کند و نسبت به تکانه‌ها آسیب‌ناپذیر می‌شود.

وی در مورد برونگرایی اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: توانمندی و هوشمندی لازم برای بهره‌وری از ظرفیت‌های اقتصاد بین‌المللی و فضای اقتصاد خارجی یعنی برون‌گرایی در اقتصاد مقاومتی در حقیقت برون‌گرایی یعنی منافع بالقوه موجود را در اقتصاد بین‌المللی شناسایی و از آن در جهت رشد و رفاه توسعه و تحکیم درونی اقتصاد استفاده کنیم.

وی اظهار کرد: درون‌گرایی بدون برون زایی و برون گرایی بدون درون زایی اقتصاد را به اقتصادی وابسته تبدیل می کند درون گرایی و برون زایی در اقتصاد مقاومتی لازم و ملزوم یکدیگر هستند و در بالا بردن رشد و ثبات و کارایی در اقتصاد موثرند.

وی اظهار کرد: درونزایی از تمام ظرفیت‌های درونی و بومی برای ارتقای رفاه و توسعه و اشتغال استفاده می‌کند در سالهای گذشته به دلیل تحریمهای ظالمانه که در اقتصاد ما تحمیل شد در برخی روابط اقتصاد خارجی گسست ایجاد شد و روابط بانکی بیمه و صادرات آسیب دیده‌اند دشمن به خوبی نقاط ضعف و آسیب ما را شناسایی کرد.

وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: دشمن وقتی دید نمی‌تواند در جنگ تحمیلی نتیجه‌ای ببرد به بررسی نقاط ضعف ما پرداخت و دریافت که اقتصاد ما وابسته به تولید نیست و وابسته به صادرات نفت است و وابستگی ما به درآمدهای نفتی و نداشتن عمق تولید را به عنوان نقاط ضعف در اقتصاد ما مورد هدف قرار داد اما با مقاومت مردم و تلاشها و کوششهایی که صورت گرفت و رهبری بی نظیر رهبر انقلاب تحریمها بی نتیجه ماند و مجبور شد با برهم زدن تحریمها در مقابل ایستادگی ملت تسلیم شود و آثار سوء تحریمها در سایه رهنمودهای رهبر انقلاب کنترل شد و تورم لجام گسیخته کنترل و زمینه رونق اقتصادی فراهم شد.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه اگر می خواهیم به رشد 8 درصدی در برنامه ششم دست یابیم باید منابع را تجهیز کنیم گفت: برای دستیابی به رشد 8 درصدی 750 میلیارد تومان در سال نیازمندیم که بخشی از این مبلغ در داخل کشور و در بازار سرمایه و صندوق توسعه و بودجه دولت تامین می‌شود و بخشی از طریق جذب سرمایه‌های خارجی تامین می‌شود که همزمان موجبات ارتقاء اقتصاد را رقم می‌زند.

وی اظهار کرد: تجربه 50 ساله کشور نشان می دهد که بین رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی و توسعه صادرات ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. سرمایه گذاری خارجی منابع لازم برای رشد را فراهم می کند و امکان دستیابی به فناوری روز دنیا و استفاده های از چاله های هدف و ارتقا امنیت ملی کشور را رقم می‌زند.

وی ادامه داد: ما از برون‌گرایی اقتصاد مقاومتی می فهمیم استفاده از ظرفیت های موجود در عرصه اقتصاد مقاومتی باید برای تحکیم مبانی تولید داخلی باشد و نه غیره. یکی از وجوه برون گرایی سرمایه گذاری خارجی و توسعه صادرات است که این صادرات باید مبتنی بر صادرات غیرنفتی و عدم وابستگی به صادرات نفتی باشد.

 

کد خبر 501443

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha