تحمل مصائب و مشکلات، راز ماندگاری قیام عاشورا

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام داستانپور، کاروان اسرای آل پیامبر(ص) را نمونه ی بی نظیر استقامت و پایداری جهت حفظ دین و حراست از شعائر اسلام دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، مراسم سوگواری ایام شهادت حضرت رقیه خاتون(س) شامگاه یکشنبه(24آبان) با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین محمد داستانپور، محقق حوزه  و دانشگاه به همت هیئت حضرت رقیه خاتون(س) در مسجد امام حسن مجتبی(ع) برگزار شد.

 

حجت الاسلام داستان پور با بیان اینکه برخی از گناهان در پیشگاه خداوند منفور تر از اقسام دیگر گناهان است و توبه و بازگشت از آن سخت مورد قبول خداوند قرار می گیرد، اظهار داشت: یکی از عواملی که سبب می شود انسان از مسیر الهی خارج و مرتکب انجام گناه شود، این است که شیطان از راه وسوسه کردن و زیبا جلوه نشان دادن گناه حجابی در مقابل چشمان انسان ایجاد می کند که انجام گناه برای او امری عادی تلقی می شود.

 

وی همچنین ادامه داد: شیطان حبابی از اعمالی که انسان انجام می دهد برای او درست می کند، به قسمی که انسان فریب برخی از اعمال خوبی که انجام می دهد را می خورد و در باور او نمی گنجد که انجام این اعمال نزد خداوند گناه محسوب می شود و شیطان با نهادینه کردن عادت های غلط در وجود او، آن را از میسر الهی منحرف می کند.

 

این محقق حوزوی به برخی از گناهان منفور در پیشگاه خداوند اشاره داشت و گفت:بد اخلاقی و نداشتن حسن خلق، ارتکاب گناه از روی لجاجت و عناد با خداوند، علنی کردن گناه پس از ارتکاب آن، واسطه گری میان دختر و پسر نامحرم و آشنا نمودن آنها با یکدیگر و نیز کسانی که در مسیر دین قرار می گیرند و اهل ایمان را مورد سرزنش و تمسخر خود قرار می دهند، از گناهان منفور نزد خداوند می باشند که توبه و بازگشت از آنها بسیار سخت پذیرفته می شود.

 

حجت الاسلام داستان پور با معرفی پیامبر رحمت(ص) به عنوان با اخلاق ترین انسان ها گفت: یکی از معیار و ملاک های سنجش میزان عیار ایمانی اشخاص، محک زدن میزان حسن خلق آنها است؛ به طوری که دین اسلام اولین گام دستیابی به عرفان و اخلاقیات را در گرو اصلاح اخلاق و بهره مندی از حسن خلق بیان می کند.

 

وی پیرامون حسن خلق ادامه داد: بر اساس روایات وارده، شبیه ترین افراد به پیامبر دارای 7 خصلت می باشند که مهمترین آن داشتن حسن خلق است.

 

حجت الاسلام داستان پور با بیان اینکه زیر بنای ایمانی هر شخص را روزی حلال می سازد گفت: همان طور که جسم انسان برای بقا نیاز به غذا دارد، غذای روح انسان نیز باید تامین گردد تا آلوده به گناه نشود.

 

وی به سخنان خداوند در آیات الهی اشاره ای داشت و افزود:خداوند در آیات خود می فرمایند«کسانی که ادای واجبات کنند و در کسب روزی حلال تلاش نمایند، در کار آنها گشایشی قرار می دهیم.»

 

وی همچنین ادامه داد: غذای روح انسان چیزی جز نماز نیست و خط قرمزی که سبب می شود انسان با خشوع و خضوع در مقابل خداوند بایستد و اقامه ی نماز کند و در راستای آن مرتکب گناه نشود، پرهیز از کسب روزی از راه حرام است.

 

حجت الاسلام داستان پور پیرامون ارتکاب گناه از روی لجاجت و عناد با خداوند گفت: قسم دیگر از گناهانی که سخت بخشوده می شود این است که انسان دست به انجام عملی بزند که خداوند با اتمام حجت براو، ارتکاب به آن را منع کرده باشد و انسانی که از روی لجاجت و عناد،حجت آشکار خدا را نقض می کندانسانی طغیان گر و سرکش محسوب می شود که بازگشت و جبران آن نیاز به تلاش بسیار دارد.

 

وی به آخرین وصیت رسول خدا(ص) مبنی بر هشدار به امت خویش در عصر غیبت امام زمان(عج) اشاره کرد و گفت: آخرین وصیت پیامبر(ص) به امت خویش، هشدار به عدم تلاش برای واسطه گری و آشنایی میان دختر و پسر نامحرم بود که این کار نزد ایشان از اعمال منفور محسوب می شد که هیچ گاه امت خویش را به انجام آن توصیه و سفارش نکرد بلکه آن را از گناهانی که سخت مورد آمرزش قرار می گیرد طبقه بندی نمود.

 

حجت الاسلام داستان پور کاروان اسرای آل پیامبر را نمونه ی بی نظیر استقامت و پایداری و تحمل مصائب جهت حفظ دین و حراست از شعائر اسلام و قیام ماندگار عاشورا عنوان کرد و ادامه داد: پس از شهادت امام حسین(ع) و قیام خونین عاشورا؛ حکومت طاغوتی و فاسد یزید(لعنت الله علیه) با تحقیر خاندان پیامبر (ص) قصد تمسخر و توهین به اهل ایمان را داشت ولی صبر و شکیبایی حضرت زینب(س) و دیگر اسرای کارون کربلا با تحمل مصائب نقشه های یزید را درهم شکست و منجر به خروج با عزت آنان از شهر شام گشت.

 

کد خبر 501402

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha