توصیه های آقای قاضی به علامه طباطبایی/خوارک علمی جامعه باید به روز شود

خبرگزاری شبستان: استاد دانشگاه با اشاره به اینکه شخصیت مفسر کبیر قرآن به لحاظ علمی و عملی قابل توجه و تنبه است؛ در خصوص وضعیت کتابخوانی در جامعه نکاتی را متذکر شد.

حجت الاسلام مجید سجادی، استاد دانشگاه فرهنگیان و مسئول دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در جمعیت هلال احمر استان به مناسبت «24 آبان» روز بزرگداشت علامه طباطبایی و روز کتاب، کتابدار و کتابخوانی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان، شخصیت مفسر کبیر قرآن را به لحاظ علمی و عملی، قابل توجه و تنبه دانست.

 

وی با بیان اینکه علامه فیلسوف، مفسر، شاعر، محقق و اهل سیر و سلوک و معنویت فوق العاده بود؛ افزود: علامه، شاگردانی چون شهید مطهری و آیت الله جوادی آملی و... تربیت کرد که حاصل دستمایه علمی علامه هستند.

 

حجت الاسلام سجادی، به شرح حال علامه از حیث تولد و رحلت و ... اشاره و تصریح کرد: ایشان در بدو ورود به نجف اشرف در حرم مطهر امیرالمؤمنین علیه السلام درخواست بهره مندی از علوم و معارف الهی داشتند که بعد از این دعا، آقا سیدعلی قاضی، علامه را می بیند و می گوید من از طرف حضرت مأمورم که در هفته، دو روز برای شما برنامه اخلاقی و معنوی داشته باشم.

 

وی ادامه داد: اخلاص در کار، درس خواندن برای خدا و مراقبت از زبان، سه توصیه آیت الله قاضی به علامه است و علامه از محضر بزرگان علمی استفاده کرد و حاصل این تربیت علمی، تألیف کتبی چون المیزان و رساله های مختلف در سیر و سلوک شد و علاه اهل شعر و ذوق هم بود.

 

استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه بهترین کتاب ماندگار و مؤثر در زندگی قرآن است اما متأسفانه آنگونه که به جسم اهمیت می دهیم به روح اهمیت نمی دهیم؛ خاطرنشان کرد: امروز بزرگترین آسیب جامعه ما در جنگ نرم، خطرات روحی است و فرسایش روحی بیش از جسمی شده و افراد در اوج نعمت اما آسایش ندارند.

 

وی سخن یکی از اروپاییان در مورد قرآن مبنی بر اینکه "به جرأت می توانم بگویم که بهترین کتاب علمی و انسانی قرآن است" تصریح کرد: نگاه معرفتی و معنوی علامه به قرآن باعث ماندگاری تفسیر چند بعدی ایشان شد چون با این کتاب الهی سروکار داشت.

 

حجت الاسلام سجادی، علامه را مایه مباهات دانست و گفت: تدبر و تفکر در قرآن و توجه به تفسیر و تأویل های قرآنی، باعث شناخت بهتر از قرآن می شود و این شناخت، باعث عشق و علاقه بیشتر به قرآن و در نهایت علاقه، منجر به عمل به قرآن است.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش راجع به کتاب و کتابخوانی با بیان اینکه زکات علم نشر آن است و برای نشر علم قالب های مختلفی از جمله کتاب و فضای مجازی و... وجود دارد؛ گفت: محتوا باید به روز باشد؛ آیا خوراک علمی دانشگاه ها و مدارس و حوزه های علمیه را با توجه به وضعیت موجود توانستیم تأمین کنیم؟ آیا خوراک علمی منازل و ادارات و جامعه به روز شده است؟

 

این استاد دانشگاه بر فرهنگسازی مطالعه در جامعه، تشویق اهل علم، آسان نوشتن کتاب در عین محتوای عمیق و دقیق آن و سخیف نبودن تأکید کرد و گفت: اگر کتابی مجوز انتشار می گیرد حتماً باید قبل از انتشار مطالعه شده باشد چون در بعضی از کتاب ها، مطالب ضاله دیده می شود و نشر کتبی که پایه های دینی را ضعیف کند حرام است.

 

وی با تأکید بر اینکه کتاب ها باید پاسخگوی شبهات فضای مجازی باشد و در این زمینه قلم به دستان باید کار کنند؛ اظهار داشت: علم نور است و خدا باید این نور را در دل ها قرار دهد.

 

حجت الاسلام سجادی، توصیه های رهبر معظم انقلاب در خصوص کتابخوانی را مورد توجه قرار داد و در این زمینه به تلاش برای کتابخوان شدن مردم، اختصاص دادن ساعت مطالعه برای دانش آموزان در مدارس، پرهیز از اسراف کتاب با دادن کتاب های خوانده شده به دیگران، برگزاری مسابقات کتابخوانی با همکاری رسانه ها، به روز کردن کتابخانه ها با مجهز کردن آنها برای امکان استفاده از فضای کتابخانه را مورد تأکید قرار داد.

 

وی با افزودن اینکه سطح هوش جامعه فوق العاده بالاست و باید این سرمایه را در مسیر مطالعه و علم قرار داد؛ افزود: فرهنگسازی مسائل علمی باعث می شود تا جامعه علمی شود و جامعه که علمی شد جامعه منتظر و سازنده ظهور می شود.

کد خبر 501321

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha