صالحی‌امیری:  با داشتن فرهنگ غنی اسلامی نیازی به فرهنگ وارداتی نداریم

خبرگزاری شبستان: رئیس کتابخانه ملی گفت: متأسفانه بخشی از نخبگان ما در مسیر مدرنیته مسیر را اشتباه رفتند مسیر توسعه ما در اقتصاد تبعا با تکنولوژی روز دنیا امکان پذیر خواهد بود اما در توسعه فرهنگی باید براساس داشته‌های خود پیش رویم.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، مراسم تکریم مقام کتابداران و ترویج فرهنگ کتابخوانی امروز ۲۴ آبان ماه به مناسبت برگزاری هفته کتاب و با حضور «حجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی» مسئول دفتر مقام معظم رهبری، «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «علی ربیعی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «رضا صالحی امیری» رئیس کتابخانه ملی، «محمود صلاحی» رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران و جعی از اهالی نشر و کتاب در تالار وحدت برگزار شد.

 

رضا صالحی امیری نیز در این مراسم در سخنانی گفت: باید از خدمات انسان‌هایی که در سراسر کشور در حوزه کتاب و کتابداری فعال هستند، تقدیر شود. انسان‌های گمنامی که بدون چشم داشت نان و نام، شبانه روز برای ارتقای فرهنگ این سرزمین تلاش می‌کنند. این انسان‌ها هستند که آینده این کشور را تضمین می‌کنند.

 

ما مسیر توسعه را گم کرده‌ایم

وی با بیان این مطلب که راه اصلی توسعه، توسعه فرهنگی است، اظهار کرد: این تأکید مکرر مقام معظم رهبری در اکثر فرمایشاتشان و توجه به نقش فرهنگ در مسیر توسعه بیانگر این است که ما مسیر را اشتباه پیموده‌ایم. ما بیش از یک قرن است که در مسیر توسعه حرکت می‌کنیم اما نه به مقصد رسیده‌ایم و نه به مقصود. در فرآیند توسعه بی‌شک راه صحیح توسعه از فرهنگ آغاز می‌شود. همچنین حجم بالای آسیب‌های اجتماعی بیانگر این است که ما مسیر توسعه را گم کرده‌ایم. چراغ راه توسعه، فرهنگ است و ریل این فرهنگ کتاب و کتابخوانی است.

 

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به بیش از 6 هزار و 500 کتابدار در سراسر کشور، گفت: بیش از 6 هزار و 500 کتابدار فرهیخته که عاشق و کتاب و کتابخوانی هستند در سخت‌ترین شرایط زندگی می‌کنند و ما همچنان نظاره‌گر وضعیت ناخوشایند معیشت و زیست آنها باشیم ما قردان آقای مختارپور در نهاد هستیم اما ما دعوت کردیم از مسئولان اقتصادی کشور که بیایند و مشکلات این صنف را بشنوند امیدوارم جلسه امروز جلسه پرباری باشد.

 

وی با اشاره به 4 کارکرد اصلی فرهنگ توضیح داد: شخصیت آفرینی، هویت آفرینی، سازگاری و انسجام 4 کارکرد اصلی فرهنگ است وقتی ما ادعا می‌کنیم مسیر توسعه از توسعه فرهنگی آغاز می‌شود به دلیل وجود این 4 کارکرد در عرصه فرهنگ است. جامعه بدون شخصیت بدون هویت بدون سازگاری و انسجام چه ارزشی دارد. متأسفانه بخشی از نخبگان ما در مسیر مدرنیته مسیر را اشتباه رفتند مسیر توسعه ما در اقتصاد تبعا با تکنولوژی روز دنیا امکان پذیر خواهد بود اما در توسعه فرهنگی باید براساس داشته‌های خود پیش رویم. نماد این سرمایه بزرگ فرهنگی ما عاشورا و محرم است ما با داشتن فرهنگ غنی اسلامی نیازی به فرهنگ وارداتی نداریم.

 

انتقاد صالحی امیری از کمبود کتابفروشی در سطح کشور

صالحی امیری در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از کمبود کتابفروشی در کشور گفت: چرا باید در شهر تهران چند هزار نمایشگاه ماشین بنگاه املاک و غیره وجود داشته باشد اما کمتر از هزار کتاب فروشی را شاهد باشیم. چرا باید چند میلیون نفر در حوزه های اقتصادی فعال باشند اما کمتر از 10 هزار نفر در کتابخوانی و کتابداری فعالیت کنند. آیا با این ویژگی‌ها ما می‌توانیم به هدف توسعه فرهنگی برسیم پاسخ قطعاً خیر است بنابراین ما باید یک تغییر در نگرش و باورهای فرهنگی کشور داشته باشیم.

 

وی در پایان بیان کرد: آمارها نشان می‌دهد وضعیت ما با دیگر کشورها کاملا متفاوت است درحالیکه ریشه تمدن در ادوار تاریخی از این سرزمین به غرب رفته است بنابراین نیازمند بازنگری در نگرش و سپس سیاست‌ها هستیم. برنامه ششم توسعه نیز باید سیاست مبتنی بر فرهنگ باشد. همچنین قوانین باید در راستای تسهیل مسیر توسعه کتاب تدوین شوند.

کد خبر 501296

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha