به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، مراسم تکریم مقام کتابداران و ترویج فرهنگ کتابخوانی امروز ۲۴ آبان ماه به مناسبت برگزاری هفته کتاب و با حضور «حجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی» مسئول دفتر مقام معظم رهبری، «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «علی ربیعی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «رضا صالحی امیری» رئیس کتابخانه ملی، «محمود صلاحی» رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران و جعی از اهالی نشر و کتاب در تالار وحدت برگزار شد.
«علیرضا مختارپور» دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور نیز در این مراسم گفت: در طول یک سال گذشته تغییرات قابل توجه و مهمی در مسائل مربوط به کتابخانههای عمومی و کتابداران رخ داد. در عرصه فرهنگی این تغییرات عبارت از مشارکت کتابداران در انتخاب منابع مفید و مناسب، برگزاری دورههای مشاوره کتابدار، برگزاری مدرسه تابستانی خواندن، نشست همفکری با اساتید رشته کتابداری، برگزاری دومین جشنواره کارتن کتاب، برگزاری نشست کتابخوان، گسترش بخش کودک و نوجوان در بیش از 2 هزار کتابخانه و برگزاری جشنواره خاطرهنویسی کتابداران بودند.
وی ادامه داد: در حوزه اداری و حقوقی نیز موضوع ضمانت اجرایی پرداخت نیمدرصد از درآمد شهرداریها، بررسی شکایات آزمون سال 91 و احقاق حق 283 نفر از داوطلبان پیگیری شد و همچنین آزمون جذب کتابدار با رعایت ضوابط قانونی از میان فارغالتحصیلان رشته کتابداری برگزار شد. همچنین اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری در نهاد و پرداخت معوقات آنها از دیگر موارد انجام شده است. در حوزه تکمیل پروژههای نیمهساز نیز تعمیرات و تکمیل تجهیزات سرمایشی و گرمایشی در فضای کتابخانه پیگیری شد. در حوزه مسائل معیشتی ترمیم مختص حقوق کتابداران اعم از پیمانی و قراردادی و روستایی، برقراری حق مهدکودک و تقویت صندوق وام کتابداران پیگیری شد.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور خاطرنشان کرد: به جرأت میتوان ادعا و اثبات کرد که یکی از نهادهایی که تغییر و تدبیر و امید در دولت جدید در آن به وضوح قابل مشاهده است نهاد کتابخانه ها است اما تمامی این خدمات پرشور توسط کتابداران وکارکنانی صورت گرفته که همچنان در پایینترین از سطح بهرهمندی از حقوق و مزایا به سر میبرند.
وی خطاب به مسئولان و دولتمردان گفت: کتابداران نهاد کتابخانههای عمومی و همینطور کتابداران دیگر دستگاهای دولتی و نهادهای عمومی تعداد بسیار زیادی نیستند که اصلاح و ترمیم حقوق و رسیدگی به معیشت آنان بار سنگینی بر دولت خدمتگذار بیافزاید. مجموع کتابداران نهاد و دیگر دستگاههای کشور کمتر از 10 هزارنفر هستند و با اندک توجه و اختصاص بودجهای بسیار قلیل در مقابل هزینههای سنگین اداری و اجرایی کشور میتوان برای آنان آرامش و امنیت خاطر قابل توجهی فراهم کرد. کتابدارانی که سالها با تحمل محرومیتهای فراوان بهترین و بیشترین خدمات را به مردم ارائه دادهاند هرگز خدمات خود را مشروط به این توجهات نکردهاند. استدعا دارم دستور دهید تا با تشکیل فوری جلسات کارشناسی تحقق این درخواستها در برنامه و بودجه سال 95 مورد توجه قرار گیرد.
مختارپور در ادامه درخواستهای خود را از دولتمردان برشمرد. این درخواستها به شرح زیر هستند:
1- تغییر فصول بودجه و اختصاص بخشی از بودجه در فصل یک که افزایش آن متناسب با میزان افزایش در نهادها و دستگاههای دیگر است.
2- تامین افزایش حقوق و مزایای کتابداران فصل یک بودجه مشابه برخی دیگر از نهادهای عمومی
3- افزایش بودجه تملک دارایی برای تامین منابع کتاب، نشریات و منابع دیجیتالی
4- تخصیص بودجه برای ساخت، تجهیز و تعمیر به نهاد کتابخانهها
5- تعیین شغل کتابداری به عنوان یکی از مصادیق مشاغل سخت و زیانآور برای شاغل
6- تخصیص بخشی از بودجه حمایت از نشر و کتاب دستگاههای فرهنگی به تامین منابع مورد نیاز کتابخانههای عمومی
7- اختصاص بخشی از اعتبارات مناطق محروم به احداث، توسعه، تعمیر و تجهیز کتابخانههای روستایی
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در پایان گفت: تجدید عهد کتابداران و خدمتگزاران عرصه کتاب و کتابخانهها و کتابخوانی را با آرمانها و ارزشهای امام راحل، مقام معظم رهبری و تدابیر دولت تدبیر و امید را اعلام میکنم.
نظر شما