ضرورت ایجاد کتابخانه درمحلات/افتتاح کتابخانه مرکزی موجب ترمیم فضای کتابخانه‌ای می شود

خبرگزاری شبستان: معاون سیاسی، امنیتی استاندار گیلان با تاکید بر ضرورت ایجاد کتابخانه در محلات، گفت: حساسیت این موضوع باید در خانواده‌ها و جامعه به قدری باشد که بتوانیم جایی در محله را به عنوان کتابخانه و محل رجوع افراد داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، محمد احمدی‌پور، معاون سیاسی، امنیتی استاندار گیلان امروز(24 آبان) در حاشیه مراسم افتتاح دومین کتابخانه تخصصی کودک کشور و نخستین در گیلان در جمع خبرنگاران با تبریک هفته کتاب، کتابخانه و کتابدار با ابراز خرسندی از اینکه گیلان در حوزه مطالعه رتبه ششم کشوری را دارد، گفت: همچنین در مطبوعات و فضای مجازی دارای رتبه‌های اول کشوری هستیم اما متاسفانه در سرانه فضای مطالعه مشکل داریم.

 

وی اظهار کرد: فضای سرانه مطالعه و در بحث ساخت و ساز کتابخانه جزء استان‌های مشکل دار هستیم که البته باید در نظر داشته باشیم هر جا تراکم جمعیت بیشتر باشد میزان فضای سرانه مطالعه آنجا نیز کمتر خواهد بود.

 

احمدی پور با اشاره به اینکه یکی از کارهایی که متاسفانه در دهه گذشته در گیلان اتفاق نیفتاد توجه به تکمیل یک مجموعه بزرگ مثل کتابخانه مرکزی رشت بود، افزود: خوشبختانه امسال اعتبار این پروژه در سفر رییس جمهور مشخص شد و امیدواریم تا پایان سال 95 این پروژه به اتمام برسد. 

 

وی با تاکید بر اینکه با افتتاح کتابخانه مرکزی رشت تا سال 95، ترمیم فضای کتابخانه‌ای صورت گرفته و 7 هزار و 800 متر به فضای کتابخانه ای استان افزوده می شود، تصریح کرد: با توجه به گرانی و کمبود زمین در استان امکان ساخت و احداث واحدهای کوچک کتابخانه‌ای همیشه سخت و مشکل بوده است.

 

احمدی پور در ادامه خاطر نشان کرد: تلاشمان این است که فضایی در استان فراهم شود که ذهنیت مدیران ما فقط به دنبال پروژه‌های عمرانی راه، آب و...  که واقعا هم نیاز است، نباشد و به بحث فرهنگ هم توجه کنند.

 

وی بیان کرد: یکی از سیاست‌های نهاد فرهنگی این است که علاوه بر داشتن کتابخانه‌های مجهز و مدرن همچون کتابخانه مرکزی با امکانات خوب، بدنبال کتابخانه مرکزی شهرستان‌ها باشیم.

 

احمدی پور بر ضرورت ایجاد کتابخانه‌های محله تاکید کرد و گفت: اگر الان در فضای کشور وارد شویم در هر محله‌ای تعداد زیادی سوپر مارکت، قهوه خانه، قلیانسرا و... می بینیم اما یک مرکز فرهنگی وجود ندارد.

 

وی اظهارکرد: باید حساسیت این موضوع را در خانواده‌ها و جامعه ایجاد کنیم تا  بتوانیم جایی در محله به عنوان کتابخانه و محل رجوع افراد داشته باشیم.

 

احمدی پور با اشاره به اینکه گرچه الان آب، برق و آسفالت و... جزء مطالبه مردم است اما کتابخانه در محله را نیز باید جزء مطالبه خانواده‌ها بدانیم، گفت: اگر این کار را انجام دهیم دیگر من مسئول جرات نمی کنم همه اعتبار را به غیر از کتابخانه محله، مصرف کنم.

 

وی همچنین رسانه ها را یک بخش از ترویج گفتمان مطالعه دانست و افزود: رسانه باید انتقاد کرده و مسولین را با نیاز اساسی جامعه بیشتر درگیر کنند.

 

گفتنی است، کتابخانه عمومی تخصصی کودک با نام«کودکان شهر باران» در محله زرجوب شهر رشت با زیر بنای 180 متر به بهره برداری رسیده است که برای تجهیز و بازسازی این مکان 40 میلیون تومان اعتبار هزینه شده است.

 

استان گیلان یکصد کتابخانه عمومی، 84 کتابخانه نهادی، 15 کتابخانه مشارکتی و یک کتابخانه مستقل به همراه 41 هزار و 400 عضو فعال، دارد.

 

24 الی 1 آذر هفته کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده است.

 

کد خبر 501281

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha