به گزارش خبرنگار معارف خبرگزاری شبستان، ابوذر ابراهیمی، رییس سازمان ارتباطات و فرهنگ اسلامی پیش از ظهر امروز در نشست علمی فاجعه منا تصریح کرد: ما عربستان را عامل این حادثه نمی دانیم اما مسئول می دانیم. ما نگاه بدبینانه در این رابطه نداریم که ادعا کنیم عمدی در کار بوده است اما نمی توان کسی را که از روی عمد به این بحران رسیدگی و آن را مدیریت نکرده مسئول ندانست و مورد بازخواست قرار نداد.
وی افزود: من پیشنهاد می کنم که برای دوری از شائبه سیاسی کردن این ماجرا که عربستان ایران را متهم به این امر می کند. سازمان های مردم نهاد و ان جی اوها مسئولیت تبیین این واقعه و پیگیری آن را بر عهده بگیرند تا به شکل ویژه میزان مسئولیت عربستان در این رابطه از نظر حقوقی مشخص شود.
ابراهیمی تصریح کرد: انسان از رفتارهای دوگانه جامعه جهانی در این موضوع متعجب می شود، امروز سازمان های حقوق بشری کوچکترین مسئولیتی را متوجه عربستان نمی دانند و این دوگانگی در نوع رفتارها تاسف بار و جای تعجب است.
در ادامه این نشست نیز خانم دکتر کرمانی از بانوان مبلغه بعثه مقام معظم رهبری و از شاهدان این حادثه گفت: امروز وضعیت حاکمان عربستان نسبت به حرمین شرفین یک مالکیت تجاری است نه مدیریتی. ما در رابطه با فاجعه منا نباید صورت مسئله را پاک کنیم. درست است که بر اساس آیه قرآن زائران خانه خدا مهاجران الی الله بودند اما کسی که چنین مسئولیتی را بر عهده گرفته است چه وظایفی دارد. سوالات زیادی در رابطه با نحوه مدیریت عربستان در این بحران وجود دارد از جمله اینکه بالگردهایی که در روز حادثه چنین تراکم جمعیتی را از بالا شاهد بودند آیا پیش بینی به وجود آمدن این فاجعه را نمی کردند؟ چرا جمعیت های بعدی از طرف پلیس عربستان علیرغم تراکم جمعیت در یک مسیر خاص همچنان به این مسیر هدایت شده و به آنها اجازه ورود داده می شد یا اینکه چرا مجروحان و مصدومان را هلی بورد نکردند؟ چرا به نیروهای امدادی اجازه کمک رسانی به مصدومان داده نمی شد؟
کرمانی افزود: از قرائن و شواهد ماجرا چنین برداشت می شود که گویا قرار به رسیدگی و کنترل این بحران نبوده است بلکه دستورات به شکل دیگری بوده امروز به صراحت می توان ادعا کرد که مفتی های عربستانی مصداق این آیه کریمه هستند که "صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لاَ يَعْقِلُونَ" سوالی که امروز ما از مسئولان اداره حج داریم این است که عملکرد آنها با کدام یک از مولفه های پنج گانه در رابطه با مدیریت جمعیتی قابل تجزیه و تحلیل است از جمله مولفه های برنامه ریزی، سازماندهی، فرماندهی، هماهنگی و کنترل. به گمان من عربستان اصولا مدیریت نمی کند بلکه مالکیت تجاری می کند.
وی تصریح کرد: امروز در هیچ جای دنیا حتی در یونان به هیچ بنایی اجازه ساخت داده نمی شود اگر از کلیسا بلندتر باشد در حالی که کلیسا خانه خدا نیست ولی در مکه دورتادور خانه خدا مملو از برج های مقامات سعودی است. مجریان حج و مدیران سعودی عروسک های خیمه شب بازی هستند که صرفا این مناسک را برای استفاده های اقتصادی برگزار می کنند.
کرمانی تصریح کرد: این مجمع علمی وظیفه دارد تا در رابطه با بیان سوالات موجود در این رابطه و پاسخ های صحیح به این سوال ها و تجزیه تحلیل و پیگیری صحیح این رویداد فعالیت کنند.
نظر شما