به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، رضا جعفری، معاون اجتماعی بهزیستی گیلان امروز(۲۴ آبان) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی مبارزه با کودک آزاری به تعریف آن پرداخت و گفت: هرگونه آزار و آسیب به کودک که حیات روانی، جسمی و اجتماعی کودک را در معرض مخاطره قرار دهد، کودک آزاری است.
وی با بیان اینکه آزار به کودک به پنج دسته تقسیم میشود افزود: آزار جسمی(اعمال زور فیزیکی به رغم مقاومت کودک)، آزار عاطفی، روانی(مورد هجمه قراردادن عزت و هویت کودک)، غفلت و بیتوجهی(قصور و کوتاهی کردن در جهت تامین منابع و ابزار لازم جهت رشد کودک)، آزار اقتصادی و آزار اجتماعی(محروم سازی اجتماعی) از مصادیق کودک آزاری است.
جعفری اذعان کرد: بر اساس نورم جهانی بیشترین کودک آزاری با ۶۲ درصد مربوط به آزار جسمی است و آزار عاطفی با ۱۷ درصد، غفلت و بیتوجهی با ۱۰ درصد و جنسی با ۱۰ درصد در رتبههای بعدی هستند.
وی با اشاره به آمار کودک آزاری در گیلان تصریح کرد: در سال ۹۲، ۲۳۱ مورد و در سال۹۳، ۱۹۱ مورد کودک آزاری داشتیم که بر اساس آمار دختران بیشتر از پسران مورد آزار و اذیت والدین قرار میگیرند.
معاون اجتماعی بهزیستی گیلان اضافه کرد: در ۶ ماه نخست امسال ۱۰۱ مورد کودک آزاری داشتیم که ۵۴ نفر دختر و ۴۶ نفر پسر را شامل میشود.
وی با تاکید بر اطلاع رسانی در مورد کودک آزاری توسط شهروندان گفت: توانمندسازی خانواده این کودکان از لحاظ تامین اشتغال، ترک اعتیاد، ایجاد رفاهیات، آموزش مهارتهای زندگی، بازتوانی خانواده از وظایف بهزیستی است.
جعفری با بیان اینکه قوه قضائیه در صورتی که کودک مورد آزار بدسرپرست باشد ورود میکند تصریح کرد: هرچند در قانون صریحاً مجازات والدین بدسرپرست مشخص نشده اما در موارد حاد به حبس نیز کشیده میشود.
وی ادامه داد: زمانی که کودک آزاری حادث شد تلاش میشود تا کودک از محیط ناامن خانه جدا شود و خانواده تحت حمایت بهزیستی قرار گرفته و آموزشهای لازم را فراگیرد تا بستر لازم جهت ورود دوباره کودک به محیط خانواده فراهم شود.
معاون اجتماعی بهزیستی گیلان تاکید کرد: در صورتی که شرایط امن برای کودک در خانواده فراهم نشود دادگستری حکم عدم صلاحیت والدین را صادر کرده و کودک در اختیار سازمان بهزیستی قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه هدف بهزیستی تامین منافع کودک در خانواده است اظهارکرد: در هر خانوادهایی که به منافع کودک خدشه وارد شود از کودک حمایتهای لازم از طریق بهزیستی انجام میشود.
جعفری با بیان اینکه کودک آزاری آسیب پنهان است و آمار دقیقی از آن وجود ندارد افزود: حس مسئولیت اجتماعی در این مورد ضعیف است و باید سیستم ارجاع ما از معلم و پزشک گرفته تا همسایه تقویت شود تا اگر به علائم کودک آزاری رسیدیم به اورژانس اجتماعی اطلاع دهیم.
وی با بیان اینکه در برخی مواقع مداخلات اجتماعی باید اورژانسی باشد تصریح کرد: کودک آزاری باید اطلاع رسانی شود تا بتوان با برخورد مناسب آن را کاهش داد و نقش رسانهها در این زمینه بسیار مهم است.
نظر شما