به گزاری خبرنگار خبرگزاری شبستان، عبدالحسین فریدون،مشاور وزیر و مدیر کل حوزه وزارتی وزارت علوم در مراسم گرامیداشت پنجمین سال تاسیس دانشگاه فنی حرفه ای که در هتل المپیک در حال برگزاری است گفت: آموزش عالی مسئول پرورش نیروی انسانی متخصص مورد نیاز حوزه کشور است .
وی افزود: برای کمک به حل مسائل جامعه، مدیریت و ارتباطات داخلی و بین المللی فعالیت می کند همه خروجی های وزارت علوم مسئولیت های متعددی دارند در کنار رسالت دانشگاه ها پژوهش آموزش و فناوری است.
مشاور وزیر و مدیر کل حوزه وزارتی وزارت علوم با اشاره به اینکه دانشگاه اصلی ترین نهاد خلق ایده های نو و نشر فناوری به حساب می آید تصریح کرد: دانشگاه مرکز ثقل تحولات اجتماعی و عرصه رقابت است و مرکزی برای تربیت مدیران و محلی برای چرخش تولیدات فکری علمی اجتماعی سیاسی اقتصادی به شکل های نرم افزاری و سخت افزاری محسوب می شود.
فریدون بیان کرد: علاوه بر این امروزه همه توقع داریم که دانشگاه ها بتوانند چرخه علم را به تولید و ثروت تبدیل کنند با پژوهش و ایجاد شرکت های دانش بنیان دانشگاه ها می توانند در تولید ثروت و اقتصاد دانش بنیان نقش آفرینی کنند علاوه بر آن انتظار همه ما این است که دانشگاه ها پاسخگو و مشتری محور و کارآفرین باشند.
وی با اشاره به اینکه چهار میلیون و 600 هزار دانشجو در دانشگاه های کشور تحصیل می کنند افزود: با توجه به پتانسیل عظیمی که در کشور به دلیل وجود چهار میلیون و 600 هزار دانشجو و بیش از 70 هزار هیئت علمی در رتبه های مختلف در کشور وجود دارد و همچنین وجود بیش از 2500 مرکز آموزشی و 36 پارک علم و فناوری باید برنامه ریزی های درستی داشته باشیم تا بعدا دچار مشکل نشویم.
مشاور وزیر و مدیر کل حوزه وزارتی وزارت علوم تصریح کرد: نکته حائز اهمیت این است که دانشگاه باید کارآفرین باشد و یکی از مهمترین دانشگاه ها در این عرصه دانشگاه فنی حرفه ای و دانشگاه جامع علمی کاربردی است.
وی ادامه داد: اگر کارآفرینی را در سه بعد ببنیم می توان آن را به بعد دانش مهارت نگرش تقسیم کرد که دانش شامل ایده پردازی انتخاب ایده طرح کسب و کار جذب منابع و ساماندهی و راه اندازی منابع می باشد.
فریدون با بیان اینکه دانشگاه فنی حرفه ای دانشگاهی توانمند دارای مهارت شایسته و متناسب با پیشرفت های صنعتی در عرصه های ملی و بین المللی شناخته شده است بیان کرد: ماموریت هایی که این دانشگاه دارد در نقش زیربنایی دانشگاه هاست مسئولیت فضایابی برای کارایی مهارت خلاقیت نوآوری کارآفرینی و توسعه مهارت هایی که منجر به اشتغال می شود از جمله مهمترین وظایف این دانشگاه است.
وی با بیان اینکه توسعه دوره های فنی حرفه ای بسته به عوامل و زیرساخت های اجتماعی سیاسی اقتصادی و رفتاری دارد تصریح کرد: تبیین الگوی آموزش های فنی حرفه ای کارایی و اثربخشی آن در هر کشوری بسته به بازار کار و کیفیت ارائه خدمات می باشد ظهور اقتصاد دانش محور در کشورهای صنعتی و به دنبال آن در کشورهای جنوب شرق آسیا و آمریکای لاتین نشان داد که اهمیت سرمایه نیروی انسانی تا چه حد است.
وی ادامه داد: برای ورود به رقابت های جدید نقش نیروی انسانی بسیار مهم است و آموزش فنی حرفه ای به این دلیل که هم در عرصه نظری و هم در عرصه عملی کاربرد دارد اهمیت ویژه ای دارد.
فریدون با بیان اینکه تولید سرمایه نیروی انسانی و مهارتی با هم توام هستند گفت: همین امر باعث می شود که دانشگاه فنی حرفه ای نقش بسیار مهمی را در نیروی بازار کار ایفا کند چون نه تنها عهده دار نیروهای صنعتی است بلکه از طریق خوداشتغالی می تواند در حل مشکل بیکاری موثر باشد و از روش های علمی و کلاسیک در کنار هم استفاده می کند و افرادی که در دانشگاه های فنی حرفه ای تحصیل کردند به راحتی می توانند خود را با سیستم و فناوری های جدید وفق بدهند لذا به همین دلیل امکان جذب بیشتری در بازار کار دارند.
وی تاکید کرد: باید به وجود سرمایه انسانی موثر و کارآمد به عنوان مهمترین عامل رشد در دنیای متلاطم اقتصادی توجه شود کشورهای مختلف نیازمند یک خط مشی آموزشی براساس شرایط موجود در کشور خود هستند مشکل آموزش فنی حرفه ای در کشور ما علاوه بر هزینه های زیاد نداشتن الگوی توسعه مشخص است چرا که در نتیجه جهت گیری آموزش فنی و حرفه ای مشخص نیست.
مشاور وزیر و مدیر کل حوزه وزارتی وزارت علوم به تشریح عواملی که می تواند موفقیت و عدم موفقیت آموزش مهارتی را رقم بزند پرداخت و گفت: عوامل اجتماعی از جمله این عامل هاست چرا که در بعضی از کشورها کارهای یدی را با دید بد و پایین نگاه می کنند و عوامل اقتصادی سطح پیشرفت توسعه و ساختار و تنوع صنایع و شرایط اقتصادی می تواند در این آموزش ها و موفقیت آنها نقش داشته باشد.
وی به حمایت دولت اشاره کرد و افزود: آموزش فنی حرفه ای هزینه زیادی می برد و نیازمند فرهنگ و مشارکت دولت است دولت در بسیاری از موارد در کشورها در آموزش فنی حرفه ای سهیم است و این می تواند در موفقیت و عدم موفقیت تاثیر داشته باشد.شاخص های سنجش باید مشخص شود و از نیروهای ماهر و کارآمد استفاده شود و تجهیزات نیز مناسب باشد تا با این عوامل کارایی و جذب فارغ التحصیلان حداکثر بهره وری را داشته باشد.
فریدون با بیان اینکه در کشور ما دانشگاه های فنی حرفه ای با امکانات مناسب و با حضور بیش از 150 هزار دانشجو در این دانشگاه ها و با مدیریت منسجم پیشرفت خوبی داشته است تصریح کرد: ما به جایی رسیده ایم که مهارت ها آشکار شده و همه به این باور رسیده اند که اگر می خواهید در مسائل تکنولوژی و فناوری پیشرفت کنید باید به آموزش های مهارتی و فنی حرفه ای توجه بیشتری شود.
نظر شما