به گزارش خبرنگار شبستان، سردار سعید منتظرالمهدی، معاون اجتماعی ناجا امروز در نشست خبری با اشاره به راهاندازی قرارگاه اربعین در نیروی انتظامی گفت: این قرارگاه در سال گذشته بلافاصله پس از اربعین به کار خود ادامه داد و همکاران ما در پلیس با تمام توان خود به میدان آمدند تا هر آنچه را که در توان دارند برای تسهیل امور زائران انجام دهند.
وی از افزایش ساعت کاری پلیس + 10 جهت تهیه و صدور گذرنامه زائران خبر داد و اظهار کرد: پلیس + 10 ساعت کاری خود را هر روز تا 18 و 30 دقیقه و جمعه ها تا ساعت 14 برای تهیه و صدور گذرنامه زائران افزایش داده و این روند تا سه روز مانده به اربعین ادامه خواهد داشت.
سردار منتظرالمهدی تصریح کرد: در صورت تکمیل بودن مدارس صدور گذرنامه طی 24 ساعت انجام می شود و دو روز نیز برای ارسال توسط پست طول می کشند.
معاون اجتماعی ناجا با بیان اینکه تعداد گیت های مرز مهران، شلمچه و چزابه افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: این گیت ها به تعداد 95 گیت افزایش یافته است .
وی همچنین ادامه داد: همه زیرساخت های لازم برای تردد و تسهیل در عبور و مرور زائران انجام شده است و امیدواریم وظایف خود را به نحو احسن انجام دهیم.
وی با بیان اینکه سفر به کربلا به صورت انفرادی و جمعی برای زائران امکان پذیر است، اظهار کرد: اما شرط لازم این است که زائران گذرنامه و ویزای کشور عراق را به همراه داشته باشند.
سردار منتظرالمهدی با اشاره به تمهیدات امنیتی پلیس در اربعین حسینی یادآور شد: هر آنچه را که بر عهده پلیس است، انجام داده است؛ دستگاه های دیگر هم در این زمینه مسئولیت دارند امیدواریم که هیچ اتفاق خاصی رخ ندهد.
فرمانده ناجا با اشاره به دستگیری برخی افراد در مرز تصریح کرد: در شهرستان های اطراف مرزها دستگیری هایی داشتیم.
سردار منتظرالمهدی در خصوص لایحه سلاح در مجلس افزود: کماکان منتظر تصویب این لایحه در مجلس هستیم.
وی با اشاره به ابلاغ فرمانده ناجا در خصوص برخورد با هنجارشکنان اظهار کرد: اخیرا فرمانده ناجا دستوری مبنی بر پیگیری و برخورد با هنجارشکنان (دور دور کردن مزاحمت های نوامیس، کشف حجاب و ایجاد آلودگی صوتی )ابلاغ کردند که این امر نیز در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: در همه کشورهای دنیا هنجارهایی تعریف شده است که در صورت رعایت نکردن آن برخورد می شود چون امنیت و آرامش از خواسته های بشری می باشد و همچنین حجاب هنجاری است که در جامعه اسلامی ما پذیرفته شده است و رعایت آن بر همگان الزامی می باشد.
سردار منتظرالمهدی با بیان اینکه اجرای لایحه فرهنگ عفاف و حجاب برای 26 دستگاه ابلاغ شد، افزود: پلیس در این زمینه آخرین ایستگاه محسوب می شود در صورتی که همه دستگاه ها به وظیفه خود عمل کنند، مطمئنا به وجود پلیس نیازی نخواهد بود بنابراین کوتاهی و کم کاری دستگاه ها در این زمینه پلیس را وادار به برخوردهای سلبی با هنجارشکنان عفاف و حجاب کرده است.
وی ادامه داد: طبق آمار بیشتر تعرضات و تعدی به خانم هایی صورت می گیرد که از لحاظ ظاهری پوشش مناسبی ندارند، این امر را همگان باید بدانند که بدپوششی اثرات مخرب و جبران ناپذیری از لحاظ روحی و روانی در جامعه می گذارد بنابراین خواهشمندیم بنابراین اجرای امر به معروف و نهی از منکر که یکی از تاکیدات دین مبین اسلام است باید در جامعه اجرایی شود و همه دستگاه ها و مردم به میدان بیایند.
وی ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر باید لسانی، احسانی و اسلامی باشد؛ اگر چنین امری در جامعه نهادینه شود مطمئنا مشکلی هم ایجاد نخواهد شد.
سردار منتظرالمهدی ادامه داد: طبق ماده 638 و 639 قانون مجازات اسلامی به صراحت اعلام می کند مواردی که باعث کشف حجاب در جامعه شود پلیس بایستی با آن برخورد کند.
وی با اشاره به ایجاد سامانه ثبت تخلفات گفت: این سامانه در اختیار تعدادی از مسئولان کشوری و لشکری و مسئولان نیروی انتظامی قرار گرفته است که در صورت مشاهده راننده ای که مرتکب تخلفی می شود یا کشف حجاب می کند شماره آن را به پلیس امنیتی ارسال کرده و در صورت لازم خلع خدمات شود.
وی ادامه داد: در صورت کشف حجاب خودروی متخلف به پارکینگ انتقال یافته و اعمال قانون می شود و همچنین پلیس راهور با توجه به حکمی که از دادستان دریافت کرده به محض مشاهده راننده هنجارشکن ،خودرو توقیف و به مراجع قضایی ارجاع داده می شود.
فرمانده ناجا با بیان اینکه حدود 10 هزار خودرو در این زمینه تذکر داده شده است، افزود: همچنین بیش از 2 هزار خودرو توقیف شدند.
سردار منتظرالمهدی از دستگیری 100 هکر طی یک ماهه گذشته خبر داد و افزود: هکرها در کمین کاربران به ویژه کاربران تلگرامی هستند و مدیران بیش از 20 کانال تلگرامی که محتویات آنها غیراخلاقی و دارای صحنه های مستهجن بود، دستگیر و به مراجع قضایی ارجاع داده شدند.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار شبستان مبنی بر اقدام به فروش مواد مخدر و مشروبات الکلی توسط برخی از کاربران در شبکه های مجازی افزود: اگر شکایتی در این زمینه وجود داشته پلیس فتا صددرصد برخورد و عاملان را دستگیر کرده است.
وی یادآور شد: به هیچوجه سایت، وبلاگ و کانالی متعلق به پلیس در شبکه های مجازی وجود ندارد و همه این سایت ها صوری و تقلبی هستند.
سردار منتظرالمهدی با بیان اینکه بیش از 50 درصد سرقت های خرد توسط معتادان صورت می گیرد، تصریح کرد: این موضوع یکی از نگرانی های فرمانده نیروی انتظامی نیز هست. کلیه دستگاه های متولی باید در این امر پای کار بیایند که این کار نیز صورت گرفته که در آینده اتفاقات خوبی در این خصوص رخ خواهد داد.
وی با بیان اینکه جمع آوری معتادان متجاهر توسط پلیس کاری ندارد، تصریح کرد: شهرداری تهران در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده است که خانه های بهاران یکی از این اقدامات است که معتادان در آنجا نگهداری می شودند که برای بازاجتماعی کردن آنها نیز اقداماتی صورت گرفته است.
وی با اشاره به دستگیری مامور قلابی آب و برق در یکی از شهرستان ها خاطرنشان کرد: فردی خود را به عنوان مامور آب و برق به خانه ها مراجعه می کرد در صورتی که فرصتی به دست می آورد اقدام به تعدی می کرد، بنابراین از شهروندان خواهشمندیم در صورت مراجعه ماموران به درب منازل برای اطمینان بیشتر مدارک لازم را از آنها بخواهند.
سردار منتظرالمهدی اظهار کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر از افزایش 20 درصدی مواد مخدر طی هفت ماهه گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر دادند که فقط در استان یزد 7 تن مواد مخدر کشف کردند.
سردار منتظرالمهدی با اشاره به ثبت نام مشمولان تصریح کرد: از کسانی که حائز شرایط پرداخت جریمه سربازی هستند می توانند از 20 آذر تا پایان دی ماه ثبت نام مجدد کنند. در ثبت نام گذشته حدود 287 هزار نفر ثبت نام کردند که شرایط هفت هزار نفر از آنها احراز شد و همچنین 180 هزار کارت معافیت نیز صادر کردند و 100 هزار نفر نیز هنوز پول خود را واریز نکرده اند.
سردار منتظرالمهدی از دستگیری افراد شرور شهرستان سبزوار خبر داد و گفت: افراد شروری که در شهرستان سبزوار آرامش شهروندان را گرفته بودند یکی از آنها 12 مورد سابقه زندان، قتل، تجاوز به عنف و سرقت داشتند. طبق قانون مجازات اسلامی در مواقعی که خطر قریب الوقوع وجود دارد پلیس می تواند برای رفع مشرور و دفع خطر اقدام به شلیک کند. ناگفته نماند پلیس با کسانی که به جان و مال افراد رحم نمی کنند به شدت برخورد خواهد کرد.
وی ادامه داد: از ماموران نیروی انتظامی در این قضیه کاملا حمایت قضایی صورت گرفته است، مطمئنا مشکلی پیش نخواهد آمد و تبرئه خواهند شد.
سردار منتظرالمهدی با بیان اینکه بیشترین تلفن های صورت گرفته به پلیس 110 در مورد درگیری و نزاع است نه مزاحمت های نوامیس، افزود: بیش از 95 درصد افرادی که در نزاع شراکت می کنند، دستگیر می شوند؛ هیجان و خشم یکی از زیربناهای قتل و نزاع است که شناخت هیجان، مدیریت هیجان خود و شناخت هیجان فرد مقابل مهمترین عامل در جلوگیری از خشم می باشد.
معاون اجتماعی ناجا همچنین از کاهش هفت درصدی سرقت طی هفت ماهه گذشته خبر داد و افزود: مقرر شده است با تدابیر فرماندهی ناجا تا پایان سال به کاهش 10 درصدی در این زمینه دست یابیم.
وی با بیان اینکه اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر یکی از اقدامات خوب و مورد پسند است، خاطرنشان کرد: این در صورتی است که تمام دستگاه ها، پای کار بیایند و این مسئولیت صرفا بر عهده دولتمردان و دستگاه های قضایی و انتظامی نباشد.
وی با بیان اینکه حمله به معتادان پارک هرندی کار مناسب و انسانی نبود، تصریح کرد: حمله به این افراد که خود در ورطه هلاکت قرار دارند و هیچ دفاعی ندارند کار انسانی نبود، اینها دارای هیچ سرپناهی نیستند و از خانواده های خود نیز طرد شده اند، بنابراین ما اقدام این افراد را سرکوب می کنیم.
وی ادامه داد: با هماهنگی های صورت گرفته با ستاد مبارزه با مواد مخدر و اقدامات موثر شهرداری تهران سازمان بهزیستی، وزارت بهداشت اردوگاه هایی برای نگهداری این افراد آماده شده است که در آینده ای نزدیک به آنجا انتقال خواهند یافت.
وی با بیان اینکه جذب نیرو در ناجا نسبت به گذشته سخت تر شده است، افزود: در جذب نیرو نسبت به گذشته کنترل بیشتری صورت می گیرد و همچنین دستور فرماندهی ناجا این است که افرادی را که قرار است در نیروی انتظامی جذب شوند باید از شرایط لازم و کافی برخوردار باشند.
سردار منتظرالهدی با اشاره به قتل دختری 25 ساله در جنگل های نور گفت: این خانم مطلقه و اعتیاد به شیشه داشته که 2 روز قبل از این حادثه توسط 2 مرد معتاد به منزلی برده می شود که با ضربات چاقوی یکی از آنها به قتل می رسد، اکنون نیز هر دوی آنها دستگیر و به مراجع قضایی ارجاع داده شده اند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان در خصوص کمبود کلانتری و پاسگاه در مسکن مهر افزود: متاسفانه یکی از مطالبات اصلی پلیس احداث کلانتری و پاسگاه در این شهرک ها می باشد، افتتاح هر پاسگاه و کلانتری نیاز به دستور مراجع ذیربط دارد، ما به دنبال احداث این پاسگاه ها هستیم ولی مسئولانی که این شهرک ها را می سازند باید به فکر احداث پاسگاه در این مراکز نیز باشند.
سردار منتظرالمهدی با اشاره به باج گیری برخی از افراد در تصادفات اظهار کرد: متاسفانه بعضی از افراد معتاد این صحنه سازی ها را انجام می دهند و از عددهای بالا تا پایین را می کنند بنابراین نخستین کار این است که افراد هرچه سریع تر به پلیس اطلاع دهند چون اگر صحبتی از پلیس به میان بیاید آنها از اقدام خود صرف نظر خواهند کرد.
وی با اشاره به افزایش آسیب های اجتماعی در جامعه گفت: اینکه آسیب های اجتماعی افزایش یافته است، شکی در آن نیست اما باید گفت مسئولیت پلیس در این حوزه چیست، جمع آوری معتادان ساده ترین راه است ما جمع آوری می کنیم ولی آنها زودتر از پلیس برمی گردند ولی مطمئن باشید در روزهای آینده اتفاقات خوبی در این زمینه رخ خواهد داد.
وی با اشاره به شهادت ماموران پلیس آگاهی گفت: راننده کامیونی که عامل مرگ دو تن از ماموران خوب نیروی انتظامی شده بود، دستگیر شد. متاسفانه این فرد در حین رانندگی از موبایل نیز استفاده می کرده و طبق تحقیقات پژوهشگران کسانی که در حین رانندگی با موبایل صحبت می کنند 4 درصد بیشتر از دیگران در معرض خطر تصادف هستند.
وی در پایان در خصوص فروش نوزادان نیز خاطرنشان کرد: این امر یک جرم محسوب می شود و باید برخورد قانونی با آن صورت گیرد، ما موردی در این زمینه نداشتیم، اگر چنین چیزی وجود داشته باشد ما برخورد خواهیم کرد.
نظر شما