جایگاه حوزه علمیه دعوت مردم به سوی خدا است

خبرگزاری شبستان: مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان با تاکید بر دوری حوزه های علمیه از گرایش های مادی گفت: حوزه علمیه آن است که اگر در جامعه معصیتی و ناهنجاری دید، آن را اصلاح کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، صبح امروز(24 آبان) حجت ااسلام والمسلمین سید مهدی ابطحی، مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان در جلسه تودیع و معارفه مدیر مدرسه علمیه خواهران حضرت نرجس(س) شاهین شهر گفت: خداوند تبارک و تعالی در بین مخلوقاتش ملائکه را با بعد معنوی آفرید و آن ها فقط عبادت می کنند و معصیت در بین آنها نیست،  آنها مظهر معنویت هستند و  در مقابل آنها حیوانات را آفرید  که مظهر شهوت و  مادیات هستند.

 

وی افزود: وقتی قرآن می خواهد مقام انسان را پایین بیاورد، می گوید «اولئک کل الانعام» به این اندازه که مقام حیوانات مقام مادی است و تکلیفی ندارند، آنها در بعد مادی و شهوتی هستند.

 

وی با بیان اینکه خداوند انسان را دارای ابعاد مختلف  معنوی و مادی آفرید گفت: انسان حتی وقتی در شکم مادر است نیاز به غذا دارد، وقتی به دنیا می آید احتیاج به خواب دارد و اگر بعد حیوانی را از انسان جدا کنیم به حیات او پایان داده ایم، اما بعد انسانی و بعد معنوی در نهاد نهفته است و مثل بذری که در دل خاک نهفته است، اگر چنانچه او را تربیت و مراقبت کردیم، رشد پیدا می کند و اگر چنانچه غفلت کردیم، زیر هزاران بار سنگین غفلت، دفن می شود و از بین می رود.

 

مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان خاطر نشان کرد: بعد حیوانی، جهت حیات انسان است، ولی استعدادی به انسان داده  شده  که می تواند خلیفه الله باشد و نهایت درجه رشد انسانیت در معنویت است.

 

وی با بیان اینکه انبیاء برای اینکه رشد معنوی انسان و هسته نهفته در درون  انسان را رشد دهند، آمدند تصریح کرد: جضرت امام(ره) فرمودند «انبیاء کارخانه انسان سازی از طرف خدا تاسیس کردند» و بعد از انبیاء اولیاء، جانشینان انبیاء همین سیر را داشته اند و کارشان این بوده که بشر را از این پایبندی به مادیات و طبیعت جدا کنند و به سوی ملکوت پرواز بدهند.

 

حجت ااسلام ابطحی ابراز داشت: انبیاء و اولیاء، جاهایی را تاسیس نمودند که بعد از خودشان که حضور فیزیکی ندارند، آنها این ماموریت را انجام دهند  و این مکان  حوزه علمیه است که  امام باقر(ع) و امام صادق(ع) این حوزه ها را تاسیس نمودند و هدفشان این بود تا مردم را به سوی معنویت و خدا هدایت کنند.

 

وی ثمره حوزه های علمیه را  شیخ مفید، سید رضی، علامه مجلسی، شیخ انصاری برشمرد و گفت: حوزه ها  باید ساده زیست و  دور از مادیات و در جهت معنویت باشند و اگر گرایش های حوزه ای سمت و سوی مادی گرفت، آن حوزه اسلامی نیست، حوزه علمیه آن است که هم و غمش دین باشد، اگر در جامعه گناهی، معصیتی و ناهنجاری دید، باید  آن را اصلاح کند.

 

وی تاکید کرد: جایگاه حوزه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه و مردم را به سوی خدا دعوت نمودن است.

 

حجت ااسلام ابطحی ابراز داشت: طلاب علوم دینی  راهی را رفته اند که انبیاء، اولیا و بزرگان دین رفته اند پس به عنوان هادی دین در جامعه قرار بگیرید و  به حضورتان در حوزه ها افتخار کنید و شکر خداوند کنید که توفیق تحصیل در حوزه های علمیه را به شما داده است وقتی خدا خیر بنده ای را بخواهد او را فقیه در دین می کند این خیر دنیا و آخرت است.

 

لازم به ذکر است در پايان اين نشست که با حضور حجت الاسلام والمسلمین ملکیان، امام جمعه شاهین شهر، بصیری فرماندار، شهردار، اعضای شورای شهر و اعضاء هیات امنا برگزار شد حجت‌الاسلام والمسلمین ابطحی از زحمات خانم موسوی مدير سابق مدرسه علميه حضرت نرجس خاتون(س) شاهین شهر تقدیر و طي حکمي سرپرستي اين مدرسه را به مدت يکسال به خانم ربیعی اعطا نمود.

 

کد خبر 501152

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha