دریافت مجوز راه‌اندازی مقطع کارشناسی فنی حرفه‌ای را پیگیری می‌کنیم

خبرگزاری شبستان: رییس دانشگاه فنی و حرفه ای با بیان اینکه تا مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته نمی توانیم تحقیقات بزرگ انجام دهیم، گفت: در حال پیگیری هستیم تا مجوز راه اندازی مقطع کارشناسی فنی و حرفه ای را از وزارت علوم دریافت کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، مسعود شفیعی، رییس دانشگاه فنی و حرفه ای در مراسم گرامیداشت پنجمین سال تاسیس دانشگاه فنی و حرفه ای که در هتل المپیک در حال برگزاری است، گفت: دانشگاه ها را باید به دو دسته عرضه محور و تقاضامحور تقسیم کنیم.

 

وی افزود: ماموریت اصلی ما ادامه تحصیل، ارتقای تحقیقات کاربردی، تربیت دانشجویان تحصیلات تکمیلی و درنوردیدن مرزهای دانش است.

 

شفیعی تصریح کرد: دانشگاه های تقاضامحور به بازار و صنعت باید توجه کنند.

 

وی افزود: دانشگاه ها نسل های مختلفی را طی کرده اند که می توان نسل اول را آموزش محور، نسل دوم را آموزش و تحقیق محور و نسل سوم را آموزش، پژوهش و ارتباط صنعت با دانشگاه ها دانست.

 

رییس دانشگاه فنی و حرفه ای بیان کرد: با مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته در دانشگاه فنی و حرفه ای نمی توانیم تحقیقات بزرگ انجام دهیم اما با محققان و کادر آموزشی می توانیم کارهای بزرگ کنیم.

 

وی افزود: 70 درصد فارغ التحصیلان در دنیا وارد بازار کار می شوند اما در ایران 80 درصد ادامه تحصیل می دهند و مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد و دکتری دریافت می کنند.

 

شفیعی بیان کرد: در آینده با گسترش فرهنگ مدرک گرایی، دکترای بیکار خواهیم داشت.

 

وی با بیان اینکه ماموریت دانشگاه فنی حرفه ای، کارآفرینی و مهارت آموزی است، گفت: فارغ التحصیلان سربار جامعه را جذب نمی کنیم.

 

وی افزود: مشاغل در کشور ما تعریف نشده اند که این مسئله باید حل شود و طبق قانون فارغ التحصیلان هنرستان ها به دلیل اینکه دوره پیش دانشگاهی را نگذرانده اند به آموزشکده های فنی و حرفه ای وارد می شوند و کاردانی پیوسته دریافت می کنند اما یک اتفاق بد دو سال است که افتاده است و فارغ التحصیلان هنرستان ها طبق قانون می توانند در دانشگاه های عرضه محور نیز جذب شوند که این اشتباه است و امیدواریم وزارت علوم راه حلی برای این مسئله پیدا کند.

 

رییس دانشگاه فنی و حرفه ای تاکید کرد: ضرورت دارد نام آموزشکده های فنی و حرفه ای به دانشکده تبدیل شود چرا که ما در مجموعه وزارت آموزش و پرورش دیگر نیستیم و آموزشکده در وزارت علوم معنایی ندارد.

 

شفیعی تصریح کرد: سرانه ما کمتر از حد متوسط دانشگاه های دولتی دیگر است و بودجه ما سرانه نیست بلکه مبلغی است، سال گذشته اعتبار 250 میلیارد تومان تخصیص یافت و امسال 350 میلیارد تومان شد اما در حدود 150 میلیارد تومان کمبود بودجه داریم.

 

وی خاطرنشان کرد: بنا داریم از وزارت علوم برای راه اندازی لیسانس فنی و حرفه ای نیز مجوز دریافت کنیم و مشکل اصلی جامعه ما اشتغال، ازدواج و مهارت نداشتن است.

 

 

کد خبر 501104

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha