به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، محمد احمدی پور، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان در آیین تکریم مقام کتابدار و ترویج گفتمان کتابخوانی که امروز(23 آبان) در سالن اجتماعات مخابرات استان برگزار شد، شاخصه اصلی انقلاب اسلامی ایران را شاخصهای فرهنگی عنوان کرد و گفت: این شاخصه می تواند در حوزههای مختلفی نشو نما داشته باشد.
وی با بیان اینکه نباید گمان کنیم که نظام دیگر کشورها فرهنگی نیست و به آن توجه نمیکنند، افزود: نکته محوری این است که نحوه نگرش و عقلانیت در فرهنگ کشورها متفاوت است.
احمدی پور، عقلانیتی که در جمهوری اسلامی ایران است را برگرفته از باورها و اعتقادات دانست که می دانند چطور با دیگران رفتار کنند، صحبت کنند، مسخره نکنند و تهمت نزنند و...، ادامه داد: ما در فرهنگی دینی و اعتقادی خود به دو نوع قضاوت(قضاوت مردم و قضاوت) معتقد هستیم.
وی بیان کرد: این قضاوت ها با آموزش، خواندن، شنیدن، تعمق و... اتفاق می افتد که جزء وظایف همگان است.
احمدی پور، با اشاره به اینکه اکنون در دهه چهارم انقلاب اسلامی ایران هستیم، اظهار کرد: بی شک نیازهای اکنون با نیازهای دهه های اول انقلاب فرق میکند.
جمهوری اسلامی ایران قدرت تمدن سازی با فرهنگ خودش را دارد
وی نیاز و تلاش برای حضور در عرصه های خارجی و نیز نیاز و تلاش برای حضور در عرصههای داخلی را ضروری دانست و تصریح کرد: پایه تمدن باید از داخل اتفاق بیفتد و برای حضور در عرصههای خارجی نیز باید حرفی برای گفتن داشته باشیم.
احمدی پور، با استناد به فرمایش مقام معظم رهبری در بحث تمدن و تمدن سازی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران قدرت تمدن سازی با فرهنگ خودش را دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه شهدای عزیزی در عرصههای مختلف در نظام جمهوری اسلامی ایران داریم، گفت: شهدایی هم برای حفظ منافع دینی و تمدن اسلامی مثل سوریه و... به عنوان مستشار تقدیم می کنیم که غریبترین شهدا هستند که جزء سیاستهای نظام در عرصه خارجی است.
احمدی پور، تفاوت انقلاب اسلامی با فرهنگ غرب را در فرهنگ مادی آنان عنوان کرد و افزود: نظام جمهوری اسلامی ایران در بهبود زندگی هم به مسایل مادی و هم مسایل معنوی با هم توجه دارد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه باید با بالا بردن توان فکری، توان فرهنگی را بالا ببریم و امید بخشی را در جامعه افزایش دهیم، گفت: افرادی که امید را در جامعه از بین می برند اگر مغرض نباشند، دانا هم نیستند.
احمدی پور، بر فعال تر شدن بخشهای فرهنگی استان تاکید داشت و اظهار کرد: نباید اجازه دهیم تا شرایط تهمت، فضای ناامیدی و رفتارهای غیرمنطقی را در جامعه ایجاد کند.
وی با اشاره به فرصت سوزیهایی که این روزها در بسیاری از موقعیتهای اجتماعی رخ میدهد، گفت: در بحث کتاب و کتابخوانی، آموزش در محوریت کار فرهنگی است.
کتاب خواندن فرصتی برای غنی کردن اوقات فراغت است
احمدی پور، با بیان اینکه کتابخوانی و مراجعه به کتاب برای پر کردن اوقات فراغت نیست بلکه برای غنی کردن اوقات فراغت و پربارتر کردن آن است، بیان کرد: ما باید برای همه بخشهای زندگی خود بحث توسعه مطالعه را داشته باشیم.
وی در ادامه به راکد ماندن دو دهه از ساخت کتابخانه مرکزی رشت اشاره و خاطر نشان کرد: خوشبختانه کسب اعتبارات خوب برای تکمیل این پروژه در سفر ریاست جمهوری به این استان از اقدامات بسیار ارزشمندی بود که انجام گرفت.
احمدی پور، با بیان اینکه نباید تصور داشته باشیم که با برداشته شدن تحریمها همه مشکلات جامعه حل خواهد شد، افزود: اما برای بهبود شرایط، همزمان که باید به سمت داشتن امکانات بیشتر پیش برویم، باید برای کم کردن آسیبها نیز در راه پر کردن توسعه دانایی گام برداریم.
گفتنی است، در این مراسم ضمن تجلیل از کتابداران برتر استان از کوچکترین عضو و مسن ترین عضو کتابخانه استان گیلان قدردانی شد.
24 الی 1 آذر هفته کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده است
نظر شما