بازار نقد در عرصه هنر تعطیل است

خبرگزاری شبستان: مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری کشور گفت: بالغ بر ۲ دهه است که بازار نقد تعطیل است و هر اثری در صحنه هنری قرار می گیرد و در نمایشگاه و جشنواره عرضه می شود و کسی نیز نمی گوید آیا گرید هنری دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، مرتضی گودرزی دیباج پیش از ظهر امروز (23 آبان) در نشست با هنرمندان قزوین که در سالن جلسات حوزه هنری قزوین برگزار شد، بیان کرد: ما هر یک به یک موضوع که می نگریم با زوایه های مختلف آن را مشاهده می کنیم بنابراین تفسیرمان نیز از مطالب متفاوت است.

وی ادامه داد: خیلی موارد در دامن هنر اتفاق می افتد از دیگر حوزه ها که باید تکلیف خود را با آن روشن کرد و ما مجبور هستیم دقیق و واقع گرایانه نسبت خود را با تاریخ 100 ساله در ایران معلوم کنیم و بدانیم کجای تاریخ هستیم و چه بخواهیم و چه نخواهیم در آن اثرگذار هستیم بنابراین آگاهی از شرایط اهمیت دارد.

مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری کشور اضافه کرد: برای اینکه می خواهیم پدیده ای را ارزیابی کنیم باید از آن فاصله بگیریم تا به لحاظ قدرت خلاقانه و دانش به آن محیط (تاریخ) نگاه کرد و در واقع آن میزان فاصله می گیریم تا جوارح آن را ارزیابی کنیم.

وی با اشاره به توجه هنرمندان هنرهای تجسمی فقط به حوزه هنری خود افزود: هنرمندان تجسمی بیشترین انزوای مدرن را دارند و در بین تشکل های هنری ما ناکارآمدترین تشکل ها را بچه های تجسمی دارند و با وجود اینکه پرجمعیت ترین جامعه هنری را داریم ولی دیده نمی شویم و این یک مسئله است.

دیباج با اشاره به نقش هنرمندان در پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: هنرمندانی بودند که در دوران انقلاب با چاپ پوستر و اقدامات هنری نقش خود را ایفا کردند و در واقع حق شان و دین خود را نسبت به تاریخ در دوران خود ادا کردند.

وی با اشاره به نبود نقد در فضای هنری تصریح کرد: بالغ بر 2 دهه است که بازار نقد تعطیل است و هر اثری در صحنه هنری قرار می گیرد و در نمایشگاه و جشنواره عرضه می شود و کسی نیز نمی گوید این در مسیر است یا نه و آیا گرید هنری دارد و به همه می گوییم استاد و فرقی بین پیشکسوت و پسکسوت نیست.

مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری کشور گفت: آیا در این فضا که نقد تعطیل است مسیر درست است؟ الان شرایطی است که هر کس 2 نمایشگاه گذاشت و لیسانس و فوق لیسانس گرفت، می شود استاد و بخش وسیعی از هنرمندان که گریدشان یک است در محاق رفتند.

وی تأکید کرد: این نگاه دموکراتیک به شهروندان موجب شده در عالم هنر، هندمند شدن ساده اتفاق بی افتد و گرفتاری، زحمت، جستجو و پیش شرط ندارد و کافی است فردی رنگی روی بوم بمالد و در نمایشگاه آن را عرضه کند، الان جمعیت، اصالتش از فرد در عالم هنر دارد بیشتر می شود و این خطرناک است.

دیباج با اشاره به عدم کارایی جشنواره ها در تمدسازی کشور اعلام کرد: اینکه آیا برگزاری جشنواره به نفع هنر و تمدن سازی کشور بوده است، قاطعانه می گویم خیر ولی برای فضاسازی، ایجاد  هیجان و سرحال آمدن هنرمندان خوب بوده است.

وی خطاب به هنرمندان گفت: حال خود شما باید ببینید که در جامعه می توانید چه کاری دیگری انجام دهید و هر یک از ما باید چه نقشی را بازی کند و آیا همان کاری که در گذشته هنرمند انجام می داد همین فعل جواب می دهد و یا باید کار دیگری انجام دهیم.

در ادامه سرپرست حوزه هنری استان قزوین اظهار کرد: ما خود را خادم هنرمندان می دانیم و حوزه هنری محل رفت و آمد هنرمندان است و در خدمت تمام هنرمندان استان هستیم و تا آنجا که توان داریم به این قشر با هدف پیشبرد گفتمان انقلاب اسلامی کمک می کنیم.

آتشگران یادآور شد: این ملت خلاقیت دارد و می خواهیم پیشرو باشد و حرف برای گفتن دارد و ما ستادی برای کمک به هنرمندان هستیم.

کد خبر 500925

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha