به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی سی و دومین جشنواره فیلم کوتاه تهران، شب المپیاد فیلمسازی نوجوانان عصر روز پنجشنبه (21 آبان ماه 1394) با حضور مدیران سینمایی و فیلمسازان نوجوان در پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.
در ابتدای این مراسم فرید فرخندهکیش دبیر جشنواره و مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران گفت: «فکر میکنم بهتر است همانطور که برای این شب نام المپیاد را برگزیدهاند امشب را به آنها واگذار کنیم و من تنها به گفتن چند جمله کوتاه بسنده میکنم.»
وی ادامه داد: «این اتفاق بزرگ به همت مجموعههایی که وظیفهدار بخشی از سینمای ایران هستند، رخ داد. برای ساخت مجموعه فیلمهایی که در فرصت دو ماه و نیم تولید شد، ما نه آموزشی دادیم و نه سعی داشتیم آموزش دهیم. این آثار نتیجه مجموعه ایدههای بکر و ناب خود بچهها بود و صرفا اگر دوستان دیگری کمک کردند فقط جنبه همراهی داشت.»
فرخندهکیش اظهار کرد: «ما شاهد تولید 483 اثر در این اتفاق ملی بودیم. نکته مهمی که من لازم میدانم بگویم این است که انجمن شما را تنها نخواهد گذاشت و سعی میکنیم امکانات لازم را برای ادامه کار شما فراهم کنیم. در این بخش از جشنواره ما 75 اثر از 78 فیلمساز را مورد توجه قرار دادیم.»
وی تصریح کرد: «تفاوت این انتخاب با المپیاد فیلمسازی که در جشنواره فیلمهای نوجوانان برگزار شد این است که در جشنواره 3 اثر از هر استان انتخاب شد ولی این 75 اثر با یک نگرش بدون نگاه به محل تولید انتخاب شده است.»
دبیر سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران در پایان از بچههای المپیاد فیلمسازی تشکر کرد و اظهار امیدواری کرد که این فیلمسازان نوجوان بتوانند آینده سینمای ایران را تضمین کنند.
پس از آنها فیلم «نقاشیها حرف میزنند» ساخته رضا سلیمانی از خرمآباد به عنوان یکی از کمسنترین فیلمسازان المپیاد پخش شد و از آتوسا سلیمانی بازیگر این فیلم و رضا سلیمانی دعوت شد تا روی سن آمده و در مورد این فیلم صحبت کنند. آتوسا سیلمانی بازیگر خردسال فیلم که با زبان شیرین کودکانهای صحبت میکرد مورد توجه و تشویق حضار واقع شد. همچنین شقایق ورشوچی کارگردان فیلم «زندگی من» به عنوان دیگر کارگردان کم سن المپیاد نیز برای حضور روی سن دعوت شد و توضیحات مختصری در مورد فیلمش ارائه داد.
در ادامه از این سه هنرمند خواسته شد تا از میان 75 اثر انتخابی 10 فیلم را به صورت قرعه کشی برای نمایش در پایان این مراسم انتخاب کنند که فیلمهای «سیاه تا سفید» ساخته امیرحسین قپانوری، «تفکیک» ساخته محمد اشراقی، «عکس» ساخته اسمر حسنی، «سنت کهن» ساخته محمدامین محمدی، «قفس زندگی» ساخته محبوبه کشتگر، «سفید سیاه» ساخته سها جهانشاهی، «دیلیت» ساخته احمد نصیری، «آدمهای سر به زیر» ساخته فاطمه خدمتگزار، «شاید دیر» ساخته مهشاد ولی، «قانون» ساخته غزل روشنبخش انتخاب شد.
در ادامه توسط مهدی علیاکبرزاده مدیرکل اردوها و فضاهای پرورشی آموزش و پرورش، حبیب ایلبیگی مدیرکل اداره نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، علیرضا شجاعنوری دبیر جشنواره فیلمهای نوجوانان، مهدی پیماندار معاون مالی بنیاد سینمایی فارابی از فاطمه موسوی، ریحانه حسن پور، اسما شیری، آرزو گلفام، محبوبه کشتگر، ملیکا سادات جنابزاده، غزل روشنبخش، فاطمه صادقیمنفرد، پریزاد احمدی، مهشاد ولی، دنیا کرمزاده، پریا رازدار، زهرا عاقل، نگار تقوایی، ثنا علیآبادی، المیرا رستمی، دریا سایبانی، سارا رضاپور، سیده طاهره وحدانی، سها جهانشاهی، اسمر حسنی، ملیکا وزیریمقدم، پردیس رهبر سوره، صاحبه خدمتگذار، فاطمه خدمتگذار، زهرا حیدری، فریماه سیفی، زهرا حقیقت، پردیس پاکباز، سیده زهرا موسوی موحد، شقایق ورشوچی، آناهیتا یزدانشناس، نرجس حسین زاده، شقایق حیدری، ماهان ستایی مقدم، مهدی کاظمی، حمیدرضا مجتهدزاده، سید محمد تقیان، رضا سلیمانی، پارسا فریور، آرش سامانی خوزانی، حمیدرضا درخشان فر، محسن حمدی، صابر قنبرنژاد، مسعود دستآموز، حسین زینلیپور، یزدان موسیخانی، رسول احدی، محمد امین محمدی، کسری هدایتنیا، مصطفی عشرتی، سعید دانشور، محمد اشراقی، احمد قربانی، محمد حسین مهدیخانی، سیدعلیرضا چادردوزان، فرهاد سلطانی، امیرحسین موسوی، علیرضا براتی، امیرحسین قپانوری، علی غیاثی، میلاد جعفری، مهرداد سراج جباری، صادق اسحاقی، مصطفی حامی خواه، علیرضا فرامرزی، امیررضا احمدی، افشین بیجوند، کیانوش غلامی، سید مهدی طاهریان، محمد حسن خنجری، شایان گوهری، محمد استادیان، یزدان نصیری، آرمان برومند و احمد نصیری به عنوان 75 فیلمساز نوجوان برگزیده تقدیر به عمل آمد.
علیرضا شجاعنوری پس از تقدیر از نوجوانان فیلمساز گفت: «خیلی خوشحالم که بچههای المپیاد را می بینم. با دیدنشان روحم تازه میشود. امیدوارم این المپیاد در سالهای آتی نیز در جریان باشد و این چشمههای جوشان انرژی را همیشه شاهد باشیم.»
وی تصریح کرد: «قصد ما از برگزاری المپیاد صرفا ساختن فیلم و تربیت فیلمساز نبود، بلکه قصدمان این بود که فیلمسازی را به عنوان یک کار دم دستی به نوجوانانمان معرفی کنیم و برویم به سمت اینکه هر نوجوان میتواند در اوقات فراغتش فیلمسازی را تجربه کند که اگر به این نتیجه برسیم و هر ایرانی یک فیلم سه دقیقهای بسازد دیگر هر فیلمی ما را فریفته خودش نخواهد کرد.»
نظر شما