به گزارش خبرنگار تلویزیون شبستان، نشست مطبوعاتی سریال نفس گرم پنجشنبه شب ۲۱ آبان ماه در طبقه فوقانی شبستان مصلی تهران، در حاشیه بیست ویکمین نمایشگاه مطبوعات با حضور محمد مهدی عسگرپور کارگردان،محمود رضوی تهیه کننده، طلا معتضد نویسنده، مرجانه گلچین، لیندا کیانی، مریم بوبانی، نیلوفر خوشخلق، محمد عمرانی، حامد کمیلی، رامین راستاد و فرامرز روشنایی بازیگران سریال برگزار شد.
در بخش ابتدایی این جلسه عوامل سریال توضیحات کوتاهی در مورد حضورشان در این مجموعه دادند و سپس این مراسم با پرسش و پاسخ اهالی رسانه و برخی از حضار پیگیری شد.
بنابراین گزارش عسگرپور در ابتدای این نشست تاکید کرد: تا کنون تقریباً تنها یک سوم از مجموعه تلویزیونی «نفس گرم» پخش شده و بخش قابل توجهی از این سریال باقی مانده و در روزهای آینده فضاهای جذاب و مهمتری را خواهید دید؛ اما ما امروز ترجیح دادیم به احترام اهالی مطبوعات در این نشست حضور پیدا کنیم.
وی افزود: طرح این سریال از چند سال پیش در ذهن من بود اما در آن قهرمان اصلی یک مرد بود اما داستان را تغییر دادیم همچنین به دنبال آن بودیم که به شکلی سریال به جلسات مذهبی بپردازدکه شعاری نباشد و بتواند جذابیتهای کافی را برای مخاطب تلویزیون داشته باشد.
کارگردان سریال «نفس گرم» در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان، مبنی بر اینکه آیا انتخاب مرجانه گلچین، در پی حضور بازیگران مردی همچون اکبر عبدی و فرهاد آییش که ضمن داشتن سبقه کمدی، در نقش روحانیونی عارف و بسیار جدی به ایفای نقش پرداخته اند صورت گرفته است، گفت: در ابتدا هیچ تصوری از اینکه به دنبال تابو شکنی و استفاده از یک بازیگر زن نقش های کمدی در نقش یک زن روحانی نداشتم بلکه پس از آنکه فیلمنامه نوشته شد، اقدام به تهیه لیستی از افراد و بررسی ویژگی آنها کردیم که در این میان برروی خانم گلچین تامل بیشتری کردیم.
وی تاکید کرد: با توجه به شناخت و تجربه ای که از توانمندیهای ایشان بویژه در دهه شصت داشتیم ایشان را برای این نقش انتخاب کردیم و البته در این خصوص و حواشی احتمالی با تهیه کننده هم مشورتهایی کردیم که در نهایت با در نظر گرفتن کلیه جوانب دست به این انتخاب زدیم.
عسگرپور در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه چرا در همه مجموعهها و فیلمهایی که تاکنون غیر از فیلم «مهمان داریم» کارگردانی کرده از تم خیانت و حضور یک فرد دوزنه در داستان به عنوان تم اصلی استفاده کرده است، توضیح داد: من تا به امروز اصلاً به این موضوع فکر نکردهام و امشب این سئوال شما من را به فکر فرو برد. فقط میتوانم بگویم که تم اصلی مورد نظر من در سریالهای دیگر از جمله «شیدایی» و «جراحت»، خیانت نبود. شاید در درون داستان چنین چیزی وجود داشته باشد.
وی در ادامه گفت: گرچه خود را از تعمد در انتخاب موضوع تکراری مبرا می دانم اما در این قسمت می خواهم از عدهای از سینماگران که اینکار را هم می کنند دفاع کنم چرا که این روزها مدام این جمله را میشنویم که سینما وتلویزیون ایران در دایره تنگ سوژهها گرفتار شده است و بسیاری میگویند چرا فقط در مورد چند موضوع خاص سریال ساخته میشود و اینکه چرا اهالی سینما به موضوعات متنوعی که میتواند در نقاط مختلف کشور وجود داشته باشد، توجه نکرده و از این تمها در فیلمهای سینمایی خود استفاده نمیکنند.
وی ادامه داد: من باید به این موضوع این چنین پاسخ دهم فیلم سازی در کشور ما از یک طرف بسیار ساده واز طرف دیگر بسیار سخت است. ساده است برای اینکه با امکانات پیشرفته میتوان به راحتی فیلم ساخت و حتی مجوزها برای ساخت به فیلم اولی ها بسیار آسان داده می شود که همین هم در برخی موارد مشکلاتی را پدید می آورد. از سویی دیگر ساخت فیلم سخت است برای اینکه همیشه این سوال مطرح است که درباره کدام شهر، کدام مردم وچه شغل وموضوعی میتوان فیلم ساخت که دچار اعتراض ومشکل نشویم.
عسگرپور ادامه داد: از طرفی دیگر فیلمبرداری در تهران ومکانهای دیگر بسیار سخت شده، ما شهرک سینمایی و محله نداریم به همین دلیل برای فیلمسازی باید به شهرها و خیابانهای واقعی برویم وفیلمسازی در اینگونه مکانها کار ما سخت میکند چرا که نمی توان تردد و زندگی مردم را مختل کرد و از سویی دیگر در نود درصد موارد افرادی که از کنار ما و جلوی دوربین ما عبور می کنند با گفتن جملاتی و یا انجام حرکاتی باعث از بین رفتن برداشت ما می شوند و در این شرایط یک فیلمساز ترجیح می دهد که عموم برداشت های خود را در یک محیط آپارتمانی قابل کنترل بگیرد تا از این مشکلات دور باشد.
وی افزود: مجوزها هم مشکل دیگری است که بر سر راه فیلمسازان وجود دارد. به طور مثال ما در فرودگاه امام با ممانعتهای بسیاری برای فیلمبرداری مواجه بودیم در حالی که خود من برای ساخت فیلمی با موضوع زندگی امام راحل در فرانسه، مجوز فیلمبرداری نه تنها در سطح هر بلکه حتی بر روی باند فرودگاهی در این کشور غربی که معتقدیم با ما خصومت هم دارد، را هم گرفتم. در مورد دیگری من در یک روستا میخواستم فیلمبرداری کنم اما متاسفانه شورای آن روستا به من گفت که باید فیلمنامه را بخوانیم. به هر ترتیب من تصور میکنم انگار جریان رسانهای که نشأت گرفته از بخشی از جامعه ما است باعث میشود که سمت موضوعات خاصی که اعتراضات کمتری در پی دارد سوق پیدا کنیم و نتوانیم به سوژههای بهتر و مهمتر برسیم.
سید محمود رضوی تهیهکننده این سریال تلویزیونی نیز در این نشست گفت: شباهتی که در داستانپردازی این سریال با مجموعهای چون «پردهنشین» وجود دارد، شاید در این نکته نهفته باشد که نگاه صاحب اثر به این نوع کارها، نگاهی بوده که به کاراکترهای خاصی ارتباط پیدا میکند؛ موضوعی که تا به امروز به دلیل فضایی که برای این کاراکترهای خاص تشکیل شده به کمتر کسی اجازه داده تا وارد ساخت مجموعههای تلویزیونی با این شکل و شمایل شود.
وی افزود: ما بدون در نظر گرفتن تمامی این محدودیتها و قبل از اینکه بخواهیم کار را برای تلویزیون آماده کنیم، به این موضوع رسیدیم که در ابتدا فیلمنامه را بنویسیم و چون به این فضا کمتر پرداخته شده، صبر کنیم تا هر وقت شرایط پیش میآید کار را شروع کنیم.
رضوی در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر تاکید عسگرپور بر تم خیانت، گفت: شرایط داستان ایجاب کرده که کارگردان به این موضوع توجه کند. من معتقدم در این سریال به هیچ وجه خیانتی وجود ندارد. فقط پنهانکاری است که به نظر من خیانت تلقی نمیشود. البته ذکر این نکته مهم است که مسائلی که در این سریال آمده کاملا شرعی وآیینی است.
در بخشی از این مراسم مرجانه گلچین با اشاره به حضورش در این سریال گفت: پیشنهاد بازی در نفس گرم نوروز ۹۴ به من داده شد ومن درا بتدای کار تصور میکردم این نمایش یک اثر طنز است ولی وقتی با داستان سریال مواجه شدم دیدم که کار متفاوتی است و نوعی رجعت به سالهای دهه ۶۰ است. حضور در این سریال نوعی ریسک بود زیرا من ۱۰ سال بود که سریال طنز بازی میکردم و مخاطبان تلویزیون من را به عنوان یک بازیگر طنز قبول کرده بودند بنابراین اولین سوالم از آقای عسگرپور این بود که چرا با این حساسیتی که در ایفای نقش وجود دارد، من را انتخاب کردید؟ در ابتدا بسیار ترسیده بودم و فکر کردم بهتر است که بازی در این مجموعه را قبول نکنم، زیرا واقعاً نمیدانستم بازخورد ماجرا چگونه است
وی ادامه داد: اما به این موضوع هم فکر کردم که برای هر بازیگری متفاوت بودن یک ایدهآل است. پیش خود گفتم شاید همانطور که سالها قبل از بازیگری فاصله گرفتم و با ورود به مجموعههای طنز وارد شکل جدیدی از بازیگری شدم، این بار هم بعد از فاصله با کمدی، یکبار دیگر با شکل جدیدی در عرصه بازیگری حاضر شوم . باید به عنوان یک بازیگر به من حق بدهید که انتخابهای دیگری نیز داشته باشم. هرچند شاید در قسمتهای اول پذیرش این امر برای تماشاگران کمی سخت باشد.
وی افزود: بسیار هم از این موضوع خوشحالم و امیدوارم همانطور که با حضور در عرصه طنز، مخاطب را غافلگیر کردم، این بار هم بتوانم آنها را غافلگیر کنم.
طلا معتضدی نویسنده فیلمنامه نیز گفت: طرح و ایده اصلی فیلمنامه وحتی نام شخصیتها متعلق به آقای عسگرپور بود ومن فقط نویسنده این فیلمنامه هستم.
وی با بیان اینکه هدف ما در نگارش این سریال نشان دادن خیانت و یا رفتارهای یک مرد دو زنه نیست، ادامه داد: این طرح پتانسیل کافی را داشت وتمام شخصیتپردازیها انجام شده بود و کاراکتر مرجانه گلچین بسیار کاریزماتیک بود ونیازی به تغییرات زیادی از سوی من نداشت. ما میخواستیم سفر درونی ملیحه (مرجانه گلچین) را نشان دهیم که یک انسان از یک نقطه چگونه به نقطه دیگر میرسد. ما در این سریال با قهرمان سریال همراه میشویم و این کنش قهرمان است که ما را با خود به جلو میبرد.
معتضدی در پاسخ به سوالی تصریح کرد: اگر داستان سریال تلخ است به این دلیل است که ساختار قصه این تلخی را میطلبد وتلخی سریال از درون داستان آمده است.
مریم بوبانی بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون کشورمان نیز که در این نشست حضور پیدا کرده بود، در مورد نقش خود گفت: من هنوز به طور کامل در قصه دیده نشدهام و ترجیح میدهم که فعلا درباره شخصیتی که مخاطب قرار است آن را از من ببیند، صحبت نکنم. اما در مورد اینکه چطور وارد سریال شدم، ذکر این نکته لازم است که هر زمان آقای عسگرپور کاری را به من پیشنهاد میدهد، با کمال میل آن را میپذیرم زیرا این حضور برایم بسیار خوشایند است ضمن اینکه کار کردن با تهیهکنندهای چون سید محمود رضوی دیگر حجت را بر من تمام کرده و بازی در یک مجموعه تلویزیونی با این فضا را بر من واجب میکند.
نیلوفر خوشخلق نیز گفت: خیلی خوشحالم که این نقش به من داده شد ویکی از متفاوتترین نقشها بود که تاکنون بازی کردم. از سویی آقای عسگرپور نیز کارگردان بسیار خوب و آرامی است که همه آنچه را که میخواهند به آرامی پیش میبرد و همین موضوع است که بازیگر احساس آرامش خوبی در یک فضای حرفهای دارد.
لیندا کیانی بازیگر دیگر فیلم گفت: خیلی خوشحالم که در این سریال حضور پیدا کردم تک بعدی نبودن نقش و اینکه کارگردانی ما نند عسگرپور سریال را میسازد برای من بسیار مهم بود تا بازی در آن را قبول کنم.
وی افزود: در قسمتهای بعدی سریال خواهید دید که پرستار حاج مرتضی علاوه بر اینکه مشکلات خاص خود را دارد، دارای پیچیدگی است که میتوانیم در شخصیت او تأمل و تفکر کنیم.
محمد عمرانی بازیگر پیشکسوت تئاتر، رادیو، سینما و تلویزیون نیز در این نشست خبری با اشاره به مشکلات محتوایی مجموعههای تلویزیونی سیما طی سالهای اخیر، گفت: یک اصلی در درامنویسی وجود دارد که آدمها باید آدم باشند و قرار نیست همه آدمها خوبِ خوب و یا بدِ بد باشند. متاسفانه در اغلب سریالهای تلویزیونی ما فضا به گونهای است که وقتی فردی محاسنی دارد گویی آن انسان بهترین آدم روی زمین است و هر کسی هم که صورت صاف و سه تیغهای داشته باشد و بعضاً هم دارای اسمی غیر اسلامی باشد، فوقالعاده آدم بد و خبیثی است. این موضوع بسیار مهمی است که باید به عنوان یک آسیب به آن اشاره کنم و به این نکته برسم که باید در این حوزه چارهاندیشی مناسبی کرد.
وی افزود: متاسفانه برخی از مدیرانی که به ماجرا آشنا نبودند، لطمه بسیار بزرگی به درامنویسی زدند. آنها دست بسیاری از نویسندهها را بستند و کاری کردند که ما مخاطبان زیادی را از دست بدهیم و همین مخاطبان از دست رفته به سریالهای بیکیفیت ماهوارهای گرایش پیدا کنند. به هر ترتیب خوشحالم که کارگردانی مانند محمدمهدی عسگرپور جسارت زیادی به خرج داد و سریال بسیار خوبی را به مخاطب تاکنون ارائه داده است. نکته مهمتر اینکه که شخصیت او مانند کارگردانیاش هم دارای ویژگیهای منحصر به فردی است که واقعاً به من درس زندگی میدهد. او در نهایت آرامش تا آنجا که میتواند فضا را در یک محیط آرام کارگردانی میکند و این نکتهای است که باید به آن توجه فراوانی داشته باشیم.
رامین راستاد دیگر بازیگر این مجموعه تلویزیونی نیز بیان کرد: وقتی یک بازیگر وارد پروژهای میشود، فاکتورهایی را مدنظر دارد که یکی از آنها کارگردان و تهیهکننده با رزومه درست و تاثیرگذار است. حضور سید محمود رضوی به عنوان تهیهکننده و محمدمهدی عسگرپور به تنهایی بهانههایی برای من بود که چشم بسته بازی در این سریال را قبول کنم.
وی افزود: وقتی طرح را خواندم مطمئن بودم که این سریال تاثیر خود را خواهد گذاشت. ما در این سریال تا اینجا دیدیم که ملیحه به عنوان یک شخصیتی که دارای ارزشهای فراوانی است، دروغ میگوید. پس میبینید که تا همینجا جسارتهایی در شیوه کارگردانی و ارائه اثر وجود دارد که برای هر بازیگری بازی در آن مهم و ارزشمند است.
حامد کمیلی بازیگر نقش اسماعیل سریال «نفس گرم» نیز در این نشست گفت: من کار حرفهای خودم را با تلویزیون شروع کردم و در سریالهای مختلفی بازی کردم اما من بعد از سریال پردهنشین قصدنداشتم در سریالی بازی کنم تا اینکه به پیشنهاد محمدمهدی عسگرپور، فیلمنامه سریال «نفس گرم» را مطالعه کردم. وقتی فیلمنامه را دیدم، استثنائاً این بار فضایی را مشاهده کردم و دیدم که برای من به عنوان بازیگر جای کار فراوانی وجود دارد که تاکنون کمتر به آن فکر کردهام.
وی افزود: شخصیت اسماعیل لایههای پنهانی دارد که هر بازیگری دوست دارد در یک اثر هنری چنین فضایی را تجربه کند و مجموعه این عوامل بود که باعث پذیرش من برای حضور در این مجموعه شد.
نظر شما