استمرار تعامل بین ادیان و مذاهب با مرکز بین المللی توسعه خواهرشهرهای ایران

خبرگزاری شبستان: مدیر عامل و عضو هیئت مدیره مرکز بین المللی توسعه خواهرشهرهای ایران معتقد است: زیر ساخت تمدنها، آموزه های دینی است و آموزه های دینی اگر بتواند در قالب تمدنها با هم ارتباط بگیرند، طبعا رفاه اجتماعی حاصل می شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، خواهرخواندگی قراردادی است بین سران مملکتی یا سران دو شهر که برای ایجاد همبستگی و اتحاد بیشتر انسانی و فرهنگی بسته می‌شود. خواهرخواندگی اصطلاحی است که از ادبیات اروپا وارد دیگر کشورها شده و برای نخستین بار در سال ۱۹۲۰ بعد از جنگ جهانی اول این قرارداد بین یک شهر انگلیس و یک شهر در فرانسه منعقد شد و تا سال ۱۹۸۶ ادامه داشت هدف از این قرارداد پیوند و اتحاد بین شهروندان دو شهری است که دارای منافع مشترک هستند. مفاد این قراردادها موضوعات فرهنگی اقتصادی و بازرگانی و اخیرا ورزشی را شامل می‌شود در ادبیات اروپایی خواهرخواندگی به شهرهای دوقلو یا همسان هم گفته می‌شوند، اما در کشورهای آسیایی و امریکایی اصطلاح خواهر خواندگی رواج بیشتر دارد. علت بکارگیری واژه خواهرخواندگی به این اعتبار است که در بیشتر زبانهای دنیا واژه شهر مونث است.

 

معمولا دو شهر برای خواهر خواندگی باید دارای تشابهاتی باشند مثلا دو شهر تاریخی، دو شهر علمی یا دانشگاهی و یا دو بندر و یا حتی دو سمبل مشترک باشند که این انگیزه را ایجاد کند. رونق و رواج گردشگری بین دو شهر خواهرخوانده و نامگذاری متقابل نام خیابانهایی به نام شهر خواهر خوانده از جمله نتایج اعلام خواهرخواندگی شهرها است. بعداز انقلاب در سال ۱۳۷۳ برای نخستین بار تهران با بیشکک پایتخت قرقیزستان خواهر خوانده اعلام شد.

 

چندی است که مرکز بین المللی توسعه خواهرشهرهای ایران فعالیت خود را در زمینه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ... آغاز کرده است. علیرضا رجایی، مشاور عالی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه؛ مدیر عامل و عضو هیئت مدیره این مرکز است. وی در گفتگو با خبرنگار شبستان بر این نکته تاکید دارد که وجود دین برای جلوگیری از تنش در حوزه خشونت بوده و ماهیت اصلی دین برای آرامش و آسایش بشریت است. لذا بخشی از فعالیت های مرکز بین المللی توسعه خواهر شهرهای ایران به گسترش پیام نقض خشونت مفاهیم دینی اختصاص یافته است.

 

وی بر ضرورت ارتباط بین بین شهرهای مذهبی و شهرهای زیارتي جهان ازجمله مشهد و نجف و کربلا و مشهد و نجف و مدینه و تأکید کرد و ادامه داد: برای ایجاد وحدت رویه و تبادل و برابر سازی، باید ارتباط  بین شهرهای زیارتی را مدیریت کنیم، در شهرهای کربلا و مشهد، گردشگران زیادی می آیند، اما از این فضاها بهره برداری خوبی نمی شود؛ اگر در این بخش، سفرای شهرهای زیارتی و کنسرسویم منسوب کنیم، نوعی هماهنگی برای آگاه سازی و تبادل و تعامل، به وجود می آید و در مورد اشتراکاتی که داریم، تعامل دو طرفه ایجاد می شود.

 

وی با اشاره به تعامل ما با سایر ادیان دیگر و مجموعه های دینی تاکید کرد: در شرایط کنونی و با توجه به وجود جریان های افراطی مانند داعش و وهابیون که چهره خشنی از اسلام ارائه داده اند؛ استمرار این تعاملات بیش از پیش ضروری است. زیر ساخت تمدنها، آموزه های دینی است و آموزه های دینی اگر بتواند در قالب تمدنها با هم ارتباط بگیرند، طبعا رفاه اجتماعی حاصل می شود و مردم از فضای دین برای نقض خشونت و زندگی بهتر و بدون دغدغه استفاده می کنند.

 

وی بر ضرورت توجه به اصول مشترک ادیان و مقابله با اسلام ستیزی،تاكيدكرد و گفت: اسلام دین صلح و آرامش و مخالف ظلم و ستم و خشونت است و فلسفه ظهور آن رفاه اجتماعی بشر بود، اسلام پاسخگوی تمام نیازهای بشری است.

وی با بیان اینکه، درحال حاضر 140 خواهر شهر ازجمله تهران، قم، مشهد، خراسان را دارد، گفت: باید از این فضاها در تمام ابعاد  اجتماعی استفاده کرد.

 

مرکز بین المللی توسعه خواهرشهرهای ایران به فعالیت و تعامل با نهادها و سازمانهای مختلف می پردازد به عنوان مثال وزارت نیرو و مرکز توسعه خواهر شهرهای ایران با هدف بهره مندی از توانمندی های متقابل برای اجرایی کردن برنامه های کلان کشور در بخش آب و برق و همکاری های آموزشی و پژوهشی برای ایجاد فرهنگ سازی الگوی مصرف بهینه آب و انرژی، تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

 

این تفاهم نامه همکاری در چهار فصل و 19 بند تنظیم شده و براساس آن تلاش می شود با برگزاری سخنرانی ها، میزگردها، همایش های فرهنگی، تولید برنامه های تصویری سینمایی، انیمیشن، نقاشی، تئاتر، به صورت مشترک با کشورهای همسایه از جمله تاجیکستان و افغانستان و همچنین برقراری ارتباط با دانشگاه های داخل و خارج از کشور و تبادل اطلاعات علمی و ایجاد منابع مشترک الکترونیکی نسبت به فرهنگ سازی برای مدیریت مصرف بهینه آب و انرژی اقدامات موثری انجام گیرد.

 

این تفاهم نامه بین ناصر شفق مشاور وزیر نیرو در امور اجتماعی و فرهنگ عمومی و علیرضا رجایی مدیرعامل مرکز توسعه خواهرشهرهای ایران امضا شد و از زمان امضای طرفین تا سه سال پس از تاریخ انعقاد، قابلیت اجرا خواهد داشت.

 

براین اساس، دو سازمان در مدت زمان اجرای تفاهم نامه در زمینه ایجاد شورای عالی دیپلماسی آب و انرژی در راستای ذخیره سازی و مصرف با استفاده از ظرفیت های حاکمیتی و نهادهای مردمی، تلاش در جهت برآوردن نیازهای آموزشی و پژوهشی و تولید برنامه های تصویری، سینمایی، انیمیشنی، نقاشی و تئاتر برای انتقال پیام به صورت مشترک بین کشورهای فارسی زبان همجوار همکاری خواهند کرد.

 

همچنین برنامه ساخت پارکی به اسم ملل در دستور کار مرکز توسعه بین‌المللی خواهرشهرهای ایران است تا هر کشوری که در ایران سفارتخانه دارد با طراحی خود فرهنگ و آداب و رسوم خود را به نمایش بگذارند. در روزهای ملی این کشورها هم برنامه‌هایی برای برنامه‌های تجاری، ورزشی و فرهنگی برگزار خواهد شد. تأسیس پارک ملل زمینه برای آشنایی بیش‌تر مردم با فرهنگ کشورهای مختلف را فراهم می آورد.

 

کد خبر 500803

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha