به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری شبستان از زیباکنار رشت، محمدحسین قربانی، رئیس مجمع نمایندگان گیلان امروز(۲۳ آبان) در همایش ترومای ایران که به مناسبت یادبود قربانیان حوادث جادهای در زیباکنار رشت در حال برگزاری است، اظهار کرد: متاسفانه امروز تصادفات جادهای از مهمترین مشکلات کشور است.
وی با بیان اینکه حوادث جادهای هزینههای بالای را برای کشور ایجاد کرده است گفت: طبق آمار تصادفات جادهای در دهه ۶۰، ۷۰ و هشتاد برابر با جنگ دفاع مقدس است و به آن تعداد ما بر اثر تصادفات هموطنان خود را از دست داده ایم.
قربانی تصریح کرد: سالانه ۱۷تا ۱۹ هزار هم وطن را بر اثر تصادفات جادهای از دست میدهیم و این آمار آنگونه که باید دقیق نیست و در این زمینه بایستی سیستمی تعریف گردد تا آمار درست ارائه دهد.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس اذعان کرد: ارائه آمار دقیق حوادث جادهای باید یکی از برنامه ریزیهای کلان کشور باشد و در این زمینه برنامه ریزی و مدیریت درست صورت گیرد.
وی خاطر نشان کرد: طبق آمار تصادفات جادهای سالانه چهار میلیون سال عمر مفید را در کشور میگیرند و افرادی که جان خود را از دست می دهند عموما در سنین زیر ۳۵ سال یعنی نیروهای فعال کشور است.
وی به برنامه ششم پرداخت و گفت: یک برنامه مستند و آینده نگر میتواند سند تحول را در کشور مهیا کند.
قربانی اذعان کرد: همه ارگانها باید در این زمینه تلاش کنند و با یک برنامه مدون با همکاری یکدیگر میتوان آینده را نجات داد.
وی خاطرنشان کرد: همه کشورهای توسعه یافته به ترومای جادهای توجه کرده و آن را کاهش دادند و برنامه ریزی میبایست در فاصله زمانی کوتاه صورت گیرد.
انوش برزگر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست اظهار کرد: حوادث جسمی و روحی را تروما میگویند.
وی با بیان اینکه ترومای جادهای مهمتر ترومای شناسایی شده است گفت: ترومای روحی کمتر از ترومای جاده ای نیست.
برزگر با تصریح اینکه حوادث تروما بیشترین هزینه را برای کشور دارد، خاطرنشان کرد: سیستم تروما یک تلاش هماهنگ و سازمان یافته در یک منطقه جغرافیایی تعریف شده است.
برزگر اذعان کرد: اجرای سیستم تروما در سراسر کشور از طریق سبستم یکپارچه پیشگیری آسیب دیدگی و مراقبتهای حاد و توانبخشی است که به طور کامل با سیستم عمومی جامعه هماهنگ است و افزایش سلامت جامعه را در پی خواهد داشت.
وی به مزایایی اجرای موفقیت آمیز سیستم تروما پرداخت و گفت: کاهش مرگ، کاهش تعداد و شدت معلولیتهای ناشی از تروما، افزایش تعداد سالهای کاری مفید زندگی از طریق کاهش مرگ و میر، بالا بردن سطح آموزش همگانی در پیشگیری از آسیب و ارتقا کیفی فعالبتهای مرتبط از جمله مهمترین مزابای اجرای موفقیت آمیز سیستم تروما است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان اذعان کرد: مقصر ۵۰ درصد ترومای کشور خود افراد هستند.
نظر شما