مسجد اتاق فکر تمامی طرح ها و برنامه های فرهنگی باشد

خبرگزاری شبستان: مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مساجد در صدر اسلام خاستگاه تمامی فعالیتهای اجتماعی بودند، گفت: امروز نیز مساجد باید به اتاق فکر تمامی طرح ها و برنامه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ... تبدیل شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام ابراهیم سبزه کار در شورای مشورتی خواهران دبیرخانه کانونهای مساجد خراسان جنوبی اظهار داشت: ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور بر اساس مصوبه 302 شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1371 با هدف مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن فعالیت خود را زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد آغاز کرد.

 

به گفته وی راه اندازی کانونهای فرهنگی هنری و کتابخانه ها در جوار مساجد، تجهیز کتابخانه ها، اجرای طرح بزرگ تلاوت نور، ایجاد کانونهای تخصصی و ... از مهمترین وظایف دبیرخانه های مساجد در استانها است.

 

مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب «من سفارش می کنم که کانونهای فرهنگی هنری مساجد را فراموش نکنید، البته با همکاری بسیج» افزود: برقراری تعامل سازنده بین کانونهای فرهنگی هنری مساجد، بسیج و امام جماعت در دستور کار این نهاد قرار دارد.

 

وی در ادامه با بیان اینکه متاسفانه در سالهای اخیر شان، جایگاه و کرامت زن مسلمان ایرانی در خانواده و اجتماع به گونه ای تفسیر شده است که قدر و منزلت آن را خدشه دار کرده است، گفت: این موضوع باعث شد که از دو سال گذشته شکل گیری یک بخش با عنوان «واحد خواهران» در دبیرخانه های مساجد استان در دستور کار ستادعالی مساجد کشور قرار گیرد.

 

وی ادامه داد: بازیابی هویت زن مسلمان ایرانی، احیاء گفتمان نظام زن و خانواده در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، شناسایی- ساماندهی و بکارگیری ظرفیتها و قابلیت های خواهران در مساجد و زمینه سازی برای حضور موثر بانوان در برنامه های مختلف از وظایف کارشناس بانوان در دبیرخانه مساجد استانها است.

 

حجت الاسلام سبزه کار با اشاره به اینکه در قبل از اسلام زن در میان اعراب از حقوق و شخصیت انسانی برخوردار نبود و همانند یک کالا به او می نگریستند، تصریح کرد: با ظهور اسلام، زن حقوق از دست رفته اش را به دست آورد و جایگاه و مقام والای خویش را بازیافت.

 

وی اظهار داشت: زن در پیش از اسلام، از حقوق مسلم خویش محروم بود و شان و جایگاه اجتماعی نداشت ولی با ظهور اسلام، قوانینی وضع شد که با طبیعت و سرشت زن سازگاری کامل داشت.

 

مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی گفت: با وقوع معجزه قرن اخیر «انقلاب اسلامی ایران» به دست امام خمینی (ره)؛ زن جایگاه واقعی خود را هم به عنوان یک مادر و هم به عنوان یک فعال اجتماعی به خوبی شناخت.

 

وی با اشاره به افزایش تهاجم فرهنگی دشمنان علیه اسلام و انقلاب و بالاخص جوانان این کشور افزود: این موضوع باعث شده است که در سالهای اخیر نگاه به این جایگاه والای زن مسلمان ایرانی تاحدودی عوض شود.

 

وی به حدیثی از امام علی علیه السلام «الْمَرْأَةَ رَيْحَانَةٌ وَ لَيْسَتْ بِقَهْرَمَانَة؛ همانا زن گل است و قهرمان نیست» اشاره کرد و اظهار داشت: دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی تلاش می کند با برگزاری نشست ها و گفتمان ها، استعدادها، ظرفیت ها و قابلیت های زن مسلمان ایرانی را به او معرفی کند.

 

حجت الاسلام سبزه کار با تاکید بر اینکه مساجد، خاستگاه بسیاری از برنامه ها « عبادی، تعلیم و تربیت، دادخواهی و قضاوت، پایگاه نظامی و ...» در صدر اسلام بودند، گفت: امروز نیز مساجد این قابلیت را دارند تا اتاق فکر بسیاری از طرح ها و برنامه های در حوزه فرهنگ، اجتماع، اقتصاد و ... باشند.

 

وی اظهار امیدواری کرد: با برگزاری منظم جلسات شورای مشورتی خواهران دبیرخانه مساجد استان، زمینه تبادل نظر عالمانه با هدف احیای جایگاه زن در نظام خانواده و نقش آفرینی بانوان در مساجد به خوبی فراهم شود.

 

 

 

 

 

کد خبر 500757

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha