معاینه 1230 دانش آموز درمیانی در طرح سنجش

فرماندار درمیان از معاینه یک هزار و 230 دانش آموز کلاس اولی در طرح سنجش کودکان بدو ورود به دبستان این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، رجبعلی براتی در نشست ستاد ساماندهی سنجش کودکان بدو ورود به دبستان درمیان اظهار کرد: در این شهرستان نزدیک به 9 درمانگاه سطح شهرستان با مسئولان در اجرای طرح سنجش همکاری می کنند.


وی با بیان این که هیچ دانش آموزی بدون داشتن شناسنامه سلامت حق نشستن در کلاس اول دبستان را ندارد، اظهار کرد: با توجه به اینکه بسیاری از اختلالات و ناهنجاری های بدنی، ذهنی و رفتاری کودکان در سال های اول تولد به آسانی تشخیص داده نمی‌شوند و پس از ورود به دبستان و شکست در تکالیف درسی و یا به کمک تجربیات آموزگار مشخص می‌شوند بنابراین یک روش مؤثر برای کودک و جامعه است که این مشکلات به موقع تشخیص داده شوند.

 

وی بر مشارکت و اطلاع رسانی دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاها در اجرای مطلوب این طرح تأکید کرد و ادامه داد: پیشگیری از بروز و تشدید بیماری ها، کمک به بهبود کیفی آموزش و کنترل بعضی از عوامل مؤثر بر افت تحصیلی و تشخیص به موقع کودکان به نیازهای ویژه و جایگزینی صحیح آنان در نظام آموزشی از اهداف اصلی این طرح است.


براتی بررسی میزان شیوع اختلالات جسمانی و روانی کودکانی که وارد مدرسه می‌شوند، بهبود وضعیت بهداشتی کودکان و در نتیجه ارتقای کارآیی جامعه، تهیه شناسنامه بهداشتی کامل برای تمامی کودکان و دستیابی به اطلاعات جامع آموزشی، بهداشتی و خانوادگی به منظور استفاده در برنامه ریزی‌های آموزشی و بهداشتی متناسب با استعداد کودکان را ازمهمترین اهداف این طرح در درمیان برشمرد.

 

معاون آموزشی و نو آوری آموزش و پرورش درمیان نیز در این نشست گفت: در سال گذشته تعداد یک هزار و 150 دانش آموز کلاس اولی در طرح سنجش شرکت کرده بودند که این میزان بنا بر گزارش مدیران مدارس و مجتمع های آموزشی در سال جاری 7 درصد افزایش می یابد.


حسین اژدری با بیان این که طرح سنجش از اوایل تیر ماه در شهرستان درمیان آغاز شده و یک ماه به طول می انجامد، تصریح کرد: از آغاز شروع سنجش کودکان بدو ورود به دبستان 260 نفر معاینه شدند که تعداد 35 کودک برای معاینه تخصصی بررسی ضریب هوشی به مراجع ذی صلاح معرفی شده اند.

 

اژدری از ارجاع تخصصی 125 کودک شرکت کننده در طرح سنجش سال گذشته خبر داد و اضافه کرد: از این تعداد 30 کودک به مدارس استثنایی شهرستان معرفی شدند.

 

معاون آموزشی و نوآوری آموزش و پرورش درمیان با اشاره به دایر بودن 3 آموزشگاه استثنایی در این شهرستان ادامه داد: در حال حاضر 120 دانش آموز استثنایی در این مدارس مشغول ادامه تحصیل هستند.

 

وی هزینه اجرای طرح سنجش سال گذشته را بیش از 3 میلیون تومان ذکر کرد و افزود: برای اجرای این طرح در سال جاری مبلغ 4 میلیون و 500 هزار تومان مورد نیاز است.

 

به گزارش روابط عمومی فرمانداری درمیان، معاون آموزش و پرورش این شهرستان تأکید کرد: طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی شامل دو مرحله ارزیابی است که در مرحله مقدماتی بینایی، دید رنگ، شنوایی، گفتاری، آمادگی تحصیلی، اندازه گیری توده بدنی، وزن و قد، غربالگری اختلالات دهان و دندان، جلدی، اختلال رفتاری و معاینات پزشک عمومی ارزیابی می‌شود.

 

اژدری با تأکید بر اینکه ارزیابی تخصصی آمادگی تحصیلی، بینایی و شنوایی صرفاً در مراکز و کلینیک‌های وابسته به آموزش و پرورش استثنایی رایگان است، خاطر نشان کرد: در پایگاه های سنجش برای هر نوآموز مبلغ 50 هزار ریال دریافت می‌شود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 50075

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha