به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری شبستان از انزلی، دکتر محمد باقر الفت، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه امروز در(۲۲آبان) در همایش نشست تخصصی معاونین اجتماعی و پیشگیری و مدیران دادگستری های استان های کشور در مجتمع شهید مطهری بندر انزلی اظهار کرد: امروزه انواع آسیب های اجتماعی در کشور وجود دارد.
وی با بیان اینکه اعتیاد از آسیب های خانمان سوز کشور است که با پیشگیری می توان بسیاری از این آسیب ها را کاهش داد تصریح کرد: برخی از برنامه های اعتیادی که از شبکه های سراسری پخش می شود قابل تحمل نیست چرا که احساس هر انسانی را به خود جلب کرده و درصدد حل صوری آن خواهند بود.
الفت ادامه داد: مادر همه آسیب ها در جامعه، جرم است و هر چقدر آسیب های اجتماعی گسترده شود به همان نسبت نیز پرونده های قضایی افزایش خواهد یافت.
وی اذعان کرد: جرم علت های مختلفی دارد، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ازمهمترین عوامل جرم است که بایستی بدان توجه کرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه خاطر نشان کرد: پیشگیری مهمترین مقوله ای است که مسولان امر بایستی بدان توجه کنند.
الفت بابیان اینکه توجه به دستوارات اسلامی و عمل به آن جامعه را به سمت رستگاری خواهد کشاند گفت: پیشگیری از جرم نیازمند علم در این عرصه است ولی متاسفانه در امر پیشگیری دیر وارد شدیم و این دیر عمل کردن شامل همه ارگانها و دستگاه ها می شود.
وی گفت: دیر عمل کردن در امر پیشگیری به مانند مسافری است که دیر به هواپیما می رسد و عملیات ما باید به مانند مسافری که چگونه می خواهد به هواپیما برسد ، باشد، اینچنین باید در امر پیشگیری اجتماعی و فرهنگی عمل کرد تا به مقصود رسید .
الفت در ادامه اضافه کرد: امروزه آسیب های اجتماعی در جامعه بسیار است و چشم انداز زشت و نامطلوبی را ایجاد کرده که در این زمینه می بایست تلاش ها را بیش از پیش افزایش داد.
وی اذعان کرد: دست اندرکاران و مسولان بایستی در امر پیشگیری عاشقانه عمل کنند، پیشگیری که همراه با علم و اعتقاد و انگیزه باشد نتیجه مطلوبی در جامعه خواهد داشت در غیر این صورت با مشکلات متعددی مواجه خواهیم بود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه اظهار کرد: توان به کارگیری از ابزار تعصب و غیرت از جمله مواردی است که فرد می تواند در پیشگیری از آسیب های اجتماعی و فرهنگی به کار گیرد اگر این موارد نباشد مطمئنا مسئول پیشگیری موفق نخواهد بود.
وی تاکید کرد: به کار گیری نیروهای فعال می تواند سازمان های مربوطه را در امر پیشگیری آسیب های اجتماعی موفق سازد چراکه اگر به امر پیشگیری توجه سطحی شود هیچ گاه موفق نخواهیم بود.
الفت اذعان کرد: هرچقدر تقسیم بندی و برنامه ریزی و مدیریت در امر پیشگیری صورت گیرید کارها بهتر انجام خواهد شد و هر چقدر تعاملات بین مسئولان و همکاران امور پبشگیری کمتر باشد در نتیجه به مطلوب نخواهیم رسید.
این مقام مسول تصریح کرد: علم حقوق در امر پیشگیری لازم است ولی کافی نیست بلکه افزایش همکاری و تعاملات و مدیریت الزامی است.
وی اذعان کرد: افرادی که در بخش پیشگیری فعالیت می کنند می بایست دارای هوش بالقوه باشند اگر به این کار تعلق ندارند توسط مسوالان امر شناسایی و بر کنار شوند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه افزود: برگزاری چنین جلساتی فقط حرف زدن و دور هم جمع شدن نیست بلکه بایستی در راستای امنیت در جامعه کوشا و راهکارها اجرایی تا نتیجه مطلوبی داشته باشد.
وی تصریح کرد: متاسفانه جرم در جامعه در سنین های مختلف رخ می دهد حتی در سنین پایین با آن مواجه هستیم که این نیازمند مدیریت صحیح در پیشگیری است.
نظر شما