سرهنگ2 ایرج محمد خانی، رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی استان گیلان در مصاحبه با خبرنگار شبستان گفت: یکی از دغدغه های خانواده ها استفاده فرزندانشان از فضای مجازی این است که در بهره برداری از اینترنت به بیراهه کشیده نشده و ناخواسته سر از سایت های ضد اخلاقی و ضد فرهنگ در نیاورند.
سرهنگ ایرج محمد خانی افزود: امروزه فضای سایبر که در کشور ما فضای تولید و تبادل اطلاعات(فتا) نامیده شده در کنار تمام ویژگی ها و تمام فرصت های موجود، در بر گیرنده تهدیدات و چالش هایی نیز می باشد که از آن جمع می توان به تسهیل ارتکاب جرم، توسعه حجم و میزان خسارت مادی و معنوی ناشی از جرم، ایجاد جرایم جدید و شیوه های نوین ارتکاب و تخریب مبانی اخلاق اجتماعی نام برد.
رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی استان گیلان افزود: خانواده های گیلانی باید آگاهی شان را در فضای سایبر و مجازی افزایش داده و به این نکته توجه داشته باشند.
محمدخانی خاطرنشان کرد: هرچه خانواده ها در این راستا، بیشتر بدانند فرزندانشان از امنیت بیشتری برخوردارمی شوند.
وی مطالعه کتاب های موجود در کتابخانه های معتبر و مجاز را به والدین پیشنهاد داد و تصریح کرد: استفاده از ابزارهای کنترلی و نظارتی والدین در قالب نرم افزار، یاد گرفتن نحوه کار با این ابزارها می تواند گزینه هایی که موضوعات محتوای نامناسب دارند را برای اتصال فرزندانمان در محیط مجازی فیلتر و مسدود کند.
رئیس پلیس فتای استان گیلان، بررسی مکالمات آنلاین فرزندان برای اطمینان از در معرض خطر نیفتادن فرزندانشان توسط افراد خطرناک و همچنین رویت تصاویر غیر قابل قبول را از دیگر توصیه های خود اعلام کرد و افزود: خانواده ها باید دقیقاً در مورد اینکه چه چیزهایی مناسب یا نامناسب است تصمیم گیری کرده و در این کار فرزندان خود را مشارکت دهند.
سرهنگ محمدخانی بیان کرد: در خانه ای که کودکان و نوجوانان در آن زندگی می کنند، محل قرار گرفتن رایانه خانواده بسیار مهم است.
وی افزود: بهتر است که رایانه خانوادگی در محلی از خانه قرار گیرد که محل رفت و آمد زیاد اعضای خانواده باشد و تعداد ساعاتی که بچه ها با این کامپیوتر کار می کنند نیز محدود باشد .
رئیس پلیس فتای استان گیلان با توجه به اینکه امکان حک کردن رایانه هایی که به اینترنت متصل می باشد برای مجرمین رایانه ای بسیار متصور است، ادامه داد: خانواده های گرامی به هیچ عنوان نباید از رایانه ای که در خانه به اینترنت وصل می باشد برای نگهداری و ذخیره کردن اطلاعات محرمانه، عکس و فیلم های خصوصی و طبقه بندی شده استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: برای این منظور کپی اطلاعات ذکر شده بر روی لوح های فشرده یا ذخیره کردن آن بر روی حافظه های جانبی سیار و نگهداری آن در محل امن و حفاظت شده پیشنهاد پلیس می باشد.
پایان پیام/
نظر شما