به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران امروز پنجشنبه 21 آبان ماه 94 در همایش میثاق طلاب جدیدالورود با آرمانهای امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری که در حرم امام خمینی در حال برگزاری است، گفت: وجود نازنین پیامبر سالار پیامبران، اسوه اخلاق و رحمه للعالمین حضرت محمد (ص) در نخستین حرکت هدایتگرانه خود مورد خطاب حضرت حق قرار گرفتند که از لاکت بیرون بیا، برخیز و مردم را بشارت بده.
وی افزود: گاهی به هنگام نزول وحی مرکب رسول الله (ص) طاقت حمل ایشان را نداشت و خود پیامبر با نزول وحی دچار ارتعاش می شد همانطور که در ابتدای بعثت حثاری به دور خود پیچیدند.
تولیت مدرسه امام خمینی (ره) طلبگی را بندگی محض پروردگار متعال خواند و ادامه داد: اگر علم در جان طلبه وارد نشود علم دوست، دنیادوست و خودپرست می شود همچنان که قرآن علمای یهود را به دلیل علم در جان شان وارد نشد بلکه برای آنها بود به الاغ تشبیه کرد.
وی ادامه داد: طلبگی عشق به لقاءالله است که انسان را از گناه، لغزش ها، شرک خفی و جلی دور می کند.
وی با بیان اینکه طلبه باید عاشق خدا، امام زمان(عج)، جمال و اسمای حسنی پروردگار باشد، خاطرنشان کرد: عاشق در مسیر وصال با راه و بیراهه ها آشنا می شود، بنابراین نخستین دستور پروردگار به حضرت محمد این است که خوابیدنت و نشستنت نیز باید برای خدا باشد.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی افزود: تمام کارهای یک طلبه اعم از تحصیل، تبلیغ، بسیجی شدن و افسر شدن عاشقی است. در همین ارتباط مرحوم آیت الله شبیری زنجانی پدر آیت الله سیدموسی شبیری زنجانی از مراجع تقلید فعلی به فرزندانشان توصیه فرمودند که "مبادا در مسیر طلبگی دچار جلال یا ذوالجلال شوید زیرا آماده اید که آزاده باشید بنابراین خود را از اسارت تعلقات دنیوی و خواهش های نفسانی رها و آزاد کنید. مبادا بیت نشین شوید و ارتباط با این جناح و آن جناح را پلی برای رسیدن به مقامات معنوی بدانید.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به دعای عهد و تجدید بیعت منتظران با حضرت مهدی (عج) ادامه داد: بیعت از ریشه بی عت است به این معنا که طلبه اقرار می کند آقای من من دیگر صاحب ملک خود نیستم و با ورود به حوزه وارد خیمه و خانه شما شده ام و انشاءالله اسم مرا در دفتر خود ثبت می کنید.
وی طلبه را نوکر امام زمان (عج) دانست که باید به سایر نوکرها احترام و خدمت کند، کفش آنها را جفت نماید و لباس شان را بشوید، خاطرنشان کرد: وقتی محیط طلبگی محیط امام زمان (عج) است طلبه می تواند غیبت و بداخلاقی کند یا نماز شب نخواند.
وی خطاب به طلاب گفت: حوزه علمیه و خانه امام زمان محل خوابیدن نیست بلکه محل بیدار ماندن و بیدار کردن دیگران است.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی طلاب را توصیه به مراقبت در نماز شب کرد و ادامه داد: مرحوم علامه طباطبایی عارف زمان به محض ورود به شهر نجف اشرف به حرم امیرالمومنین رفت و گفت آقاجان من نوکر شما هستم و کسی را غیر از شما صاحب و حامی خود نمی دانم. علامه به خانه رفت و ساعتی بعد مرحوم آسیدآقای قاضی طباطبایی استاد فضلا و عرفا به در خانه آمد و گفت به اینجا آمدی تا درس بخوانی ولی بدان مهمتر از درس و تحصیل، تقوا، اخلاق و بندگی است و بدان پول هیچ ارزشی ندارد، بنابراین خود را وقف امام زمان کن.
وی طلاب را به دوری از گناه و انجام رفتارهای باطل و دوری از اتلاف وقت توصیه کرد و افزود: "مرحوم شیخ محمد کوهستانی رسول الله را در خواب دید که فرمودند فلان طلبه مدرسه شما بیگانه و اهل فلان گناه است او را بیرون کن، مبادا امام زمان (عج) ما را از حوزه علمیه و خانه خود بیرون کند".
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی با بیان اینکه همه حرکات طلبه باید در مسیر خودسازی و خروج از ظلمات به سوی نور باشد و هیچگاه نباید خدا را از یاد ببرد، ادامه داد: مرحوم میرزا آقای حداد از شهید مطهری پرسید نمازت چطور است، آقای مطهری پاسخ داد حواسم به زمان است، مرحوم آقای حداد فرمودند پس کی نماز می خوانی زیرا نماز برای به یاد خدا بودن است نه اینکه انسان صرفا حواسش به نماز باشد.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه طلبه باید تواضع و معرفتش نسبت به پدر و مادر، خواهر و برادر و رفقایش بیشتر شود نه اینکه با یاد گرفتن 2-3 درس در برابر والدینش بلند نشود، گفت: طلبه شدن یعنی افتخار بندگی و نور و ملک شدن بنابراین گره باز می کند، نور خدا را به همراه دارد و به یاد امام زمان(عج) است، ضمنا کسی که پرچم هدایت و روشنگری به دست بگیرد خود را نمی بیند.
تولیت مدرسه علمیه امام خمینی (ره) خاطرنشان کرد: طلبه باید در خیمه امام زمان (عج) افضل ولایت، استکبارستیز، دشمن ستیز و مانند حضرت ابراهیم بت شکن باشد، چنین طلبه ای نباید در درون خود لباس چرکین حسادت، بخل و کبر داشته باشد. طلبه محرم شده است و باید مانند پروانه دور وجود امام مهدی (عج) بگردد.
وی طلاب را از زن بارگی، نگاه آلوده و فسادهای اخلاقی بی آبروکننده برحذر داشت و ادامه داد: آنچه در داستان حضرت یوسف مهم است اینکه زن های درباری با دیدن حضرت یوسف به یکدیگر گفتند او بشر نیست بلکه ملک است.
وی جوانی را دوره حساسی دانست که اگر دستی بر سرتان نکشند زمین می خورید، خاطرنشان کرد: توسل به ائمه اطهار (ع) و روضه سیدالشهدا و ارتباط با امام زمان را جدی بگیرید.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: طلبه صاحب دارد بنابراین فتنهگر و ملعبه دست جریان های سیاسی نمی شود ضمن اینکه چشم، گوش و دلش به این سو و آن سو نمی رود.
وی با اشاره به اینکه طلبه باید مانند چشمه ای جوشان اطرافیانش را پاک کند، ادامه داد: یک طلبه نمی تواند نسبت به اطرافیانش بی توجه باشد، در غیر این صورت به امام زمان خیانت کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی در بخش پایانی سخنانش والدین را به دعا و توجه کردن به طلاب به ویژه در آغاز راه دعوت کرد و افزود: پدر و مادر نباید در ابتدای طلبگی به فرزندشان سخت بگیرند و توقعات بیجا از او داشته باشند زیرا هرچند او در مسیر رشد و تعالی معنوی قرار گرفته است اما هنوز در ابتدای مسیر است.
وی با بیان اینکه پدرها و مادرها برای طلبه شان صدقه بدهند و کمک شان کنند، خاطرنشان کرد: طلبه خود را قبول کنید و در میانه راه رهایش نکنید، برخی در ابتدای طلبگی خوب هستند اما در میانه راه مانند زبیر منحرف می شوند.
امام جماعت موقت تهران تقوای سیاسی را مهمتر نوع تقوا دانست و ادامه داد: مبادا جریان های سیاسی طلبه ها را منحرف کنند. طلبه باید ولایتمدار، معتقد، مدافع و حامی ولایت، مقام معظم رهبری و نظام اسلامی باشد وگرنه نماز بدون این اعتقاد بی فایده است.
وی در پایان توسل به ساحت مقدس حضرات معصومین (ع) را بسیار مهم و راهگشا دانست و گفت: طلبه ای که به امام حسین (ع) وصل نشده باشد به ساحل هدایت نمی رسد به همین دلیل مرحوم آیت الله شیخ عبدالکریم حائری موسس حوزه علمیه قم درس خود را با نام سیدالشهدا آغاز می کردند تا گریه بر حضرت دل ها را آماده دریافت معارف و علوم دینی کند.
نظر شما