به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، دکتر محمد بهشتی، رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری روز چهارشنبه(20 آبان) در اولین کنگره بزرگداشت مقام ادبی احمد عزیزی، اظهار کرد: آشنایی من با احمد عزیزی به دهه 60 برمی گردد و در طول این دهه تا اوایل دهه 70 فرصت های زیادی بود که با او مأنوس باشم.
وی با بیان اینکه ای کاش احمد عزیزی در جمع ما بود تا این ارزش گذاری را می دید، ابراز کرد: در عالم شاعری کسانی را داریم که شعر می گویند یا به عبارتی شعر می سازند و البته کسانی را هم داریم که شعر زندگی می کنند و زندگیشان با تمام و فراز و نشیب هایی که هست، شعر است.
دکتر بهشتی، بیان کرد: احمد عزیزی مبتنی بر منطق شعر زندگی می کرد به خاطر همین بود که خیلی وقت ها زندگی و رفتار او منطبق بر عرف نبود چون او شاعر بود و با منطق دلش زندگی می کرد.
رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، عنوان کرد: یک کیفیتی که در شعر عزیزی ظهور می کرد این بود که او در زندگی شاعری می کرد.
وی در خصوص صور خیال این شاعر توانمند کرمانشاهی، گفت: عزیزی اولین کسی که در وصف ابر شاعری کرده است او نسبت به لحظه لحظه زندگی این گونه عمل می کرد و در شهرهایش متأثر است.
بهشتی، افزود: چیزهای روزمره ای که وارد کردن آن در شعر برای شاعران بسیار سخت است در مورد عزیزی صدق نمی کند.
رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تصریح کرد: او در سلوک زندگی اش آموخته بود که با هر چیزی بی واسطه مواجه شده و آن را به کلام در می آورد این کار را کودکان انجام می دهند.
وی با بیان اینکه عزیزی اول با واژه مقالات می کرد و بعد اسم آن را می برد، ابراز کرد: احمد عزیزی در شاعریش کودکانه با محیط پیرامونش مواجه می شد از این جهت هست تقریباً هیچ چیزی وجود ندارد که نتواند مشمول شعر او شود.
دکتر بهشتی، در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: احمد عزیزی در زمانی زندگی می کرد که انقلاب پیروز شد و در آن روزها باید شاعر انقلاب می شد چرا که او با انقلاب ملاقات می کرد و شعر انقلاب را می سرود همچنین در مورد جنگ تحمیلی نیز این خصوصیت را در او می توان دید.
این مقام مسئول، تصریح کرد: او از هر چیزی که پیش رویش اتفاق می افتاد دریافت شاعرانه داشت .
وی اظهار کرد: عزیزی از جمله کسانی است که شاعرانه زیسته است نه اینکه شعر ساخته یا بگوید بلکه گزارش زندگیش را در آنچه سروده می توان خواند.
بهشتی با بیان اینکه عزیزی دارای سبک شخصی و منحصر به فرد است، اضافه کرد: ابداع شیوه بیان از ویژگی های شعر عزیزی است به گونه ای که پیش از انتشار اشعارش دیگر شعرا از او تقلید کرده و مریدش شده بودند.
وی اذعان داشت: آوازه شعر عزیزی قبل از اینکه به چاپ برسد در بین شعرا پیچیده بود و از این جهت در استقبال عمومی از اشعارش شبیه به سعدی بود.
رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در پایان با بیان اینکه عزیزی یک حادثه بزرگ در ادبیات و شعر امروز ماست، ابراز امیدواری کرد: این شاعر خوش قریحه کرمانشاهی سلامتی کامل خود را به دست بیاورد و باز بتواند از زندگی شاعرانه اش برای ما گزارش بدهد.
نظر شما