پرداخت های بیمه واقعی نیست/ اختصاص یک هزار میلیارد تومان برای تقویت صندوق بیمه کشاورزی

خبرگزاری شبستان: عضو هیئت مدیره صندوق بیمه کشاورزی کشور گفت: امسال دولت یک هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان برای تقویت صندوق بیمه تا پایان سال تخصیص خواهد داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، ستاد بیمه کشاورزی استان خراسان جنوبی امروز (21 آبان) با حضور عضو هیئت مدیره صندوق بیمه کشاورزی کشور و جمعی از مدیران بیمه کشاورزی استان برگزار شد و مباحث مختلفی در خصوص وضعیت بیمه باغات، اراضی زراعی و مراتع استان مورد بررسی قرار گرفت.

 

ابوالفضل جوادیان، عضو هیئت مدیره صندوق بیمه کشاورزی کشور در این جلسه اظهار کرد: از مجموعه 40 بلایای طبیعی موجود دردنیا که به شیوه های گوناگون منجر به پیدایی خسارات در بخش کشاورزی می شوند، 31 مورد آن در کشور ایران مشاهده شده است.

 

وی با بیان اینکه در پنج سال گذشته حجم غرامت‌های پرداختی 20 هزار میلیارد تومان بوده است، گفت: این میزان حدود 25 درصد ارزش افزوده بخش کشاورزی بوده است.

 

عضو هیئت مدیره صندوق بیمه کشاورزی کشور با اشاره به اینکه یکی از موثرترین نظام های که در دنیا برای پرداخت این خسارتها تعریف شده توسعه بیمه کشاورزی است، افزود: بیش از 60 تا 70 درصد منابع برای جبران این خسارتها توسط دولت ها تامین می‌شود.

 

جوادیان ادامه داد: هر میزان دولت‌ها یارانه بیشتری در این زمینه تزریق کنند عملیات و پوشش‌های بیمه بیشتر خواهد شد و ایران خوشبختانه دولت پشتیبانی خوبی داشته است.

 

به گفته وی در ایران اسلامی 68 تا 70 درصد بیمه ها توسط دولت تامین و یا تعهد شده است و سال گذشته یک هزار میلیارد تومان غرامت از محل منابع صندوق بیمه کشاورزی پرداخت شده است.

 

عضو هیئت مدیره صندوق بیمه کشاورزی کشور گفت: امسال دولت یک هزار و 150 میلیارد تومان برای تقویت صندوق بیمه تا پایان سال تخصیص خواهد داد.

 

جوادیان به فراگیر کردن بیمه محصول اشاره کرد و افزود: امسال سطح زیر کشت گندم 100 درصد زیر پوشش بیمه می رود در حالی که در گذشته این میزان کمتر از 50 درصد بوده است.

 

وی محصول گندم را محصولی استراتژیک دانست و از واقعی کردن تعهدات در سال جاری خبر داد و تصریح کرد: برای حمایت بیشتر از کشاورزان و با توجه به احتمال بروز خشکسالی به عنوان مثال در گندم آبی میزان تعهدات پرداخت را از 900 هزار تومان در هکتار به 2 میلیون تومان افزایش یافته است.

 

عضو هیئت مدیره صندوق بیمه کشاورزی کشور گفت: در قالب طرح پوشش بررسی شد که در گذشته بخش زیادی از منابع صندوق صرف خسارت های جزئی می‌شده که کشاورزان خود می توانستند آن را جبران کنند بنابراین اگر این منابع برای خسارت‌های کلان پرداخت شود اثربخشی برای کشاورزان بیشتر خواهد بود.

 

جوادیان در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به گلایه کشاورزان در خصوص پرداخت دیرهنگام غرامت، بیان داشت: تشخیص درصد خسارت در زمان برداشت مشخص می‌شود و این فرایند چندین ماه طول می‌کشد اما کشاورزان انتظار دارند در حین عملیات داشت و کاشت بیمه پرداخت شود.

 

وی به تصمیمات صندوق بیمه کشاورزی برای استان خراسان جنوبی اشاره کرد و افزود: امسال سعی داریم با کمک مسئولان استان 100 درصد دام سبک تحت پوشش بیمه قرار گیرد و برای محصول زعفران نیز با تعرفه کمتر پوشش بیمه‌ای بیشتری داشته باشیم.

 

عضو هیئت مدیره صندوق بیمه کشاورزی کشور در ادامه با بیان اینکه قبول داریم که مهمترین آسیب پایین بودن تعهدات است، گفت: تعهدات ما با ارزش واقعی محصول تفاوت بسیاری دارد که علت آن حاکی از این است که سالانه 20 هزار ملیارد ریال خسارت از طریق حوادث طبیعی وارد می‌شود.

 

جوادیان در پایان بیان کرد: خرید بیمه نامه کشاورزی با کارت اعتباری در دستور کار قرار گرفته است.

 

در ادامه این جلسه؛ حسین سرچاهی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشرویه، گفت: عدم پرداخت خسارت خشکسالی پنبه در سال 88-89 ، عدم پرداخت خسارت سرمازدگی زعفران، عدم پرداخت خسارت خشکسالی غلات و چاه موتورها از جمله مشکلات شهرستان در این حوزه است.

 

وی پیشنهاد داد: برآورد خسارات جداگانه و بصورت فردی وپرداخت آن به موقع باشد.

 

سرچاهی با بیان اینکه باید در زمان پرداخت خسارت قیمت واقعی محصول مدنظر قرار گیرد، درخواست کرد در صورت تایید ستاد بحران شهرستان امکان پرداخت غرامت خسارت دیده میسر شود.

 

علیرضا مهمیز، رئیس اداره جهاد کشاورزی فردوس نیز در این جلسه بیان کرد: پرداخت های بیمه واقعی نیست و به صورت عمومی پرداخت می‌شود و این بی عدالتی و تبعیض است چرا که وقتی خسارت‌ها به صورت یکسان پرداخت می‌شود کشاورز گرایشی برای بیمه کردن در سال آینده ندارد.

 

داود بخشایی، مدیر جهاد کشاورزی طبس نیز با اشاره به اینکه در چند سال گذشته بر اثر خسکسالی و سرمازدگی عملکرد محصولات کاهش یافته، گفت: هرسال میانگین عملکرد شهرستان کاهش می‌یابد و این موجب شده تا عملکردی که صندوق بیمه محاسبه کرده نیز کاهش یابد.

 

وی با بیان اینکه با این شرایط در چند سال آینده عملاً به گندم و جو خسارتی تعلق نخواهد گرفت، پیشنهاد داد تا میانگین عملکرد 5 ساله با شرایط نرمال محاسبه شود.

 

 

کد خبر 500494

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha