از سفر معاون روس اتم تا ورود اس ۳۰۰ ها به ایران

خبرگزاری شبستان: روابط تهران و مسکو به عنوان دو بازیگر مهم منطقه ای این روزها بیش از پیش افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، در هفته ای که پشت سر گذاشتیم روابط ایران و روسیه در جنبه های سیاسی، دفاعی و اقتصادی گسترش یافت.

سفر معاون بین‌الملل روس اتم به تهران

نیکولای اسپاسکی معاون بین‌الملل شرکت « روس اتم» روز گذشته به تهران سفر کرده و در سفر دو روزه اش با مقامات سازمان انرژی اتمی کشورمان دیدار می کند.

وی در آستانه سفر به تهران با مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه دیدار و در خصوص آخرین وضعیت همکاری‌ها در زمینه اجرای برجام و نیروگاه‌های جدید بوشهر به بحث و تبادل نظر پرداخت.

در این دیدار، طرفین نسبت به امضای قرارداد تبادل اورانیوم بین ایران و روسیه و آغاز روند اجرای این قرارداد ابراز خرسندی کردند و حرکت در مسیر راه اندازی واحدهای تولید ایزوتوپ در سایت فردو را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

براساس این گزارش، این همکاری‌ها در چارچوب اجرای برجام آغاز شده است.

دیگر موضوع مورد بحث در این دیدار، چگونگی تأمین مالی نیروگاه‌های دوم و سوم بوشهر بود که قرارداد آن در آبان سال 1393 به امضا رسیده است.

ایران و روسیه 2 قرارداد در زمینه بالگردهای نظامی MI-17 امضا کردند

معاون شرکت بالگردسازی روسیه از امضای 2 قرارداد با طرف ایرانی در زمینه بالگردهای نظامی MI-17 خبر داد.

الکساندر شربینین گفت که این قراردادها مطابق با یادداشت تفاهم اکتبر 2015 است که بین ایران و روسیه امضا شده است.

تحویل اس ۳۰۰ به ایران

رئیس شرکت تسلیحاتی «روس‌تک» روسیه اخیرا و در جریان نمایشگاه هوایی دوبی گفت که مسکو و تهران به منظور تحویل سامانه موشکی ضدهوایی دفاعی اس‌-300 توافقی امضا کردند تا راه برای تحویل این سامانه به ایران هموار شود.

درحالیکه سخنگوی هیأت روسی اعزامی به نمایشگاه هوایی دوبی گفته قرارداد فروش اس-300 به ایران زودتر از اوایل سال 2016 امضا نمی‌شود، سرگئی چمزوف رئیس  روس تک با بیان اینکه قرارداد تحویل سامانه اس 300 با ایران امضا شده است، گفت که براساس این قرارداد بعد از تحویل بخش اول این سامانه، تهران شکایت خود را در زمینه عدم تحویل این سامانه براساس زمانبندی قبلی پس خواهد گرفت.

روسیه به موجب قرارداد امضاشده در سال 2007 با ایران باید دست‌کم پنج سامانه دفاع هوایی اس-300 را تحویل می‌داد اما مسکو در سال 2010 با این بهانه که فروش این سامانه به تهران خلاف قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است از تحویل آن امتناع کرده بود.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه 24 فروردین با صدور حکمی، ممنوعیت خودخوانده تحویل این سامانه دفاعی به ایران را لغو کرد. با این حال، مسکو تاکنون تاریخ مشخصی برای تحویل این سامانه مشخص نکرده است.

«نشنال اینترست» در مطلبی تحت عنوان «کابوس اسرائیل: ایران اس-300 کشنده و مرگبار را از روسیه می‌خرد(دوباره)» از نگرانی‌ها و وحشت تل‌آویو از تحویل این سامانه دفاعی ضدهوایی خبر داده است.

 در این مطلب که کارشناس بخش دفاعی این پایگاه آمریکایی نوشته می‌خوانیم: «خبرها درباره توافق جدید روسیه با ایران درباره سامانه‌های دفاع هوایی اس 300 پس از آن منتشر می‌شود که  ایران در ازای رفع تحریم‌های اقتصادی به توافقی برای کاهش دادن برنامه‌ هسته‌ای خود رسیده است».

«دیو ماجومدار» نوشت: «بر اساس توافق جدید، مسکو یک ورژن از سامانه قدرتمند زمین به هوای موشکی را به تهران خواهد داد اما این موضوع مشخص نیست که کدام ورژن از این سلاح داده می‌شود. البته مقامات روسیه می‌گویند قرارداد امضاشده و در حال اجرا شدن است».

در این مطلب آمده است: «ایران ابتدائا قراردادی برای اس-300 مدل پی‌ام‌یو-1( S-300PMU-1 ) امضا کرد اما این ورژن دیگر تولید نمی‌شود. در نتیجه ایران یا باید ورژن جدید بخرد و یا ورژن به روزرسانی شده موجود را دریافت کند».

وی با اشاره به اظهارات یک مقام ارشد هوانوردی تفنگداران دریایی آمریکا تاکید کرد که اس 300 «تهدیدی کشنده» برای اغلب و بیشتر جنگنده‌ها و بمب‌افکن‌ها به جز پیشرفته‌ترین جنگنده‌ها و بمب‌افکن‌ها است.

این مقام ناشناس نظامی آمریکایی درباره سامانه «اس-300» و تحویل آن به ایران گفت: «این یک برهم زننده کامل معادله هر چهار نسل هواپیما(از قبیل اف 15، اف 16 و اف 18) است. این(اس 300) یک جانور وحشی است و شما نمی‌خواهید به آن نزدیک شوید».

در ادامه مطلب نشنال اینترست می‌خوانیم: «فقط اف 22 شکاری مارتین لاکهید، اف 35 و بمب‌افکن بی-2 اسپریت قادرند تا در داخل مناطق حفاظت شده توسط اس 300 اقدام به عملیات کنند. اما حتی این هواپیماها هم اگر اس 300 به اندازه زیاد وجود داشته باشد، به چالش کشیده می‌شوند».

تحویل اس 300 در حال طی کردن مراحل فنی است

علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز در مورد تحویل اس ۳۰۰ توضیح داده است.

وی درباره زمان تحویل سامانه دفاع موشکی اس 300 گفت: موضوع این موشک‌ها یک مساله قدیمی می‌باشد و طبیعتاً در حال طی کردن مراحل فنی است و انشاء الله در پایان مراحل فنی موضوع انتقال اس 300 به ایران حل خواهد شد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره فاجعه منا و مساله مفقودان و عدم همکاری عربستان گفت: این یک موضوع انسانی است و سعودی‌ها باید همکاری کنند، باید کمیته حقیقت یاب شکل گیرد.

وی خاطرنشان کرد: وقتی مسئولان سعودی می‌گویند "یرحم الله من اهدانی عیوبی" ما هم همین را بیان می‌کنیم، به آنها می‌گوییم که مشکلات شما اینها بوده، بیایید کمیته حقیقت یاب درست کنید تا مشخص شود چرا این حادثه رخ داد.

شمخانی اظهار داشت: باید تضمین شود که جلوی تکرار چنین حوادثی را گرفت، موضوع مفقودان یک موضوع جدی است که نمی‌شود آن را به فراموشی سپرد.

ظریف و لاوروف تلفنی در مورد سوریه گفت‌وگو کردند

محمد جواد ظریف و سرگئی لاوروف وزرای امور خارجه ایران و روسیه روز چهارشنبه تلفنی در مورد اوضاع سوریه گفت‌وگو کردند. 

بنا بر اعلام وزارت خارجه روسیه، طرفین در این تماس «بر لزوم وجود رویکردهای سازنده و هماهنگی در تلاش‌های بین‌المللی برای مبارزه با تروریسم و آغاز مذاکرات سوری-سوری تأکید کردند.»

گفت‌وگوی تلفنی دو وزیر خارجه در حالی صورت می‌گیرد که قرار است روز شنبه نشستی بین المللی برای بحث در مورد سوریه در شهر وین اتریش برگزار شود.

کد خبر 500493

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha