قساوت قلب موجب اختلال در ارتباطات خانوادگی و اجتماعی می شود

خبرگزاری شبستان: معاون پژوهشی حوزه علمیه امام هادی علیه السلام عنبرآباد گفت: قساوت قلب، ارتباطات خانوادگی و اجتماعی را دچار مشکل می‌ کند؛ زیرا انسانی که دل او سخت شده باشد، نمی‌تواند از احساسات لطیف و پاک برخوردار باشد.

حجت الاسلام حسین فضیلتی  صبح امروز (21 آبان) در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: هر خیری که به واسطه گناه از انسان دور می‌شود، قوه هر اشتباه و خطایی را در انسان به فعلیت می رساند؛ به دلیل اینکه فقط با عمل نیک است که هر خیری به دست می‌آید؛ در این باره پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم نقل می‌کند: از گناهان بپرهیزید چرا که گناهان از بین برنده خیرات هستند.

 

وی با اشاره به اینکه دلیل برخی از افسردگی ها‌، ضعف حافظه، کمی رزق و روزی و عدم به نتیجه ‌رسیدن تلاش‌های معنوی با توجه به آیه 30 سوره مبارکه شوری، گناهان خود شخص است؛ افزود: از آنجایی که خداوند عقلانیت انسان را از جنس نور آفریده است و گناه تولید کننده ظلمت است، هیچگاه این دو با هم در یک کالبد جمع نمی‌شوند.

 
معاون پژوهشی حوزه علمیه امام هادی علیه السلام عنبرآباد گفت: حدیث گرانبهایی از امام محمد باقر علیه السلام است که می فرماید: هرگاه بنده گناهی انجام دهد نقطه سیاهی در دل او پیدا می‌شود، اگر توبه کرد پاک می‌شود و اگر به گناه خود ادامه داد، آن نقطه سیاه زیاد‌تر می‌شود تا اینکه همه قلب را فرا می‌گیرد؛ به گفته مفسران، نقطه سیاه اشاره به تسلط شیطان بر انسان است

 
حجت الاسلام حسین فضیلتی با بیان آثار فردی گناه و تاثیر آن بر کاهش قوای عقلى، بیان داشت: از پیامبر اعظم صلّی الله علیه و آله و سلّم نقل شده است که به ابن مسعود «یکی از یارانشان»سفارش می کنند: از مستی گناه بپرهیز، چرا که برای گناه هم جنونی مانند جنون شراب وجود دارد، بلکه جنونش شدید‌تر است.

 

این استاد حوزه علمیه گفت: از دیگر اثرات فردی گناه از بین رفتن محفوظات معنوی است، چراکه انسان پس از تلاش برای کسب مقامات معنوی در صورت گناه کردن، این درجات معنوی را از دست می دهد؛ همانطور که آتش، چوب را از بین می برد.

 

وی تاکید کرد: با توجه به رابطه عاطفی میان بندگان و پروردگار عالم، یکی از اموری که در سعادت انسان‌ها نقش کلیدی دارد، داشتن قلبی تأثیرپذیر و رقیق است که زمینه را برای شخص جهت رسیدن به کمالات عالیه فراهم می کند.

 
به گفته وی قساوت قلب یکی از اثرات مخرب گناه است و انسانی که دچار قساوت قلب شود نه تنها با خالق خود مشکل پیدا می‌کند، بلکه در ارتباطات خانوادگی و اجتماعی خود نیز دچار مشکل می‌شود؛ زیرا انسانی که دلش سخت شده باشد، نمی‌تواند از احساسات لطیف و پاک برخوردار شود.

 

معاون پژوهشی حوزه علمیه امام هادی علیه السلام عنبرآباد خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اثرات قساوت قلب زیبا جلوه کردن گناه در نظر فرد گنه کار است؛ شخصی با این اوصاف به درجه ای می رسد که نه تنها از گناه کردن ناراحت نمی شود بلکه به گناهانش نیز افتخار مى کند.


وی تنها راه برون رفت از منجلاب گناه را توکل به خداوند از شر شیاطین نفس دانست و افزود: اگر انسان در همه کارها به خداوند متعال، ایمانی حقیقی داشته باشد و از نفس خود حسابرسی داشته باشد به درجات عالیه که همان ترک گناه می باشد، خواهد رسید.

کد خبر 500470

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha