به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، تضمین سرمایه ایرانیان خارج از کشور، تشکیل ستاد خاص برای سفر اربعین، اقدامات دولت برای بستن دست دلالان وام خودرو، پیگیری وضعیت خبرنگاران دستگیر شده، دستگيري سالانه٥٠٠ هزار مهاجر غيرقانوني در ايران از سرتیترهای مهم اخبار حوزه دولت در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
تشکیل ستاد خاص برای سفر اربعین/اقدامات دولت برای بستن دست دلالان وام خودرو
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در نشست خبری امروز سهشنبه 19 آبان که در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها برگزار شد، گفت: ستاد خاصی برای سفر اربعین تشکیل شد که تمام مسیرهای موردنظر را مورد ارزیابی قرار دهند و در این راستا نیز مقرر شد رسانه ملی اقدامات لازم را انجام دهند.
وی در رابطه با وام 25 میلیونی خودرو و نگرانی از حضور برخی دلالان در این بخش گفت: قطعاً سازوکار مناسبی برای جلوگیری از این فرایند یعنی بحث دلالان اندیشیده شده است و اقدامات غیررسمی در این زمینه طراحی میشود.
وی اضافه کرد: در اطلاعیههایی که از سوی خودروسازان داده شده است راههال انحراف به حداقل رسیده است سخنگوی دولت در رابطه با تقلیل نرخ سود بانکی به 18 درصد نیز گفت: تقلیل نرخ سود بانکی سیاست مشترکی بین وزارت اقتصاد بانک مرکزی و سازمان مدیریت است و وام 25 میلیونی خودرو با نرخ 16 درصد و همچنین وام خرید کالا و مصنوعات با نرخ 12 درصد نیز در راستای همین موضوع است.
نوبخت اضافه کرد: این موضوع نشان می دهد که ما درگیریمان را برای تقلیل نرخ سود بانکی داشتهایم و نظارت کافی نیز بر توافقات شورای پول و اعتبار انجام میشود و احتمالاً در جلسه امروز بعدازظهر نیز این موضوع بررسی میشود.
وی تصریح کرد: این سیاست قاطعی است که همزمان با نرخ تورم کاهش نرخ سودبانکی را نیز داشته باشیم زیرا فاصله بین نرخ سودبانکی و کاهش نرخ تورم زیاد است و این موضوع غیرقابل توجیه است.
سخنگوی دولت در نشست خبری امروز سهشنبه 19 آبان بود که در محل نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها برگزار شد در پاسخ به این سوال که میگویند خودروهایی که طی وام 25 میلیونی به مردم قرار است تحویل داده شود در پارکینگهای شرکتهای خودروسازی مانده اند و کیفیت لازم را ندارند گفت: اینکه از انبارهای موجود و ذخایری که درخصوص خودروهایی که ساخته شده است استفاده شوند به این معنا نیست که خودروها نقص دارد و دارای کیفیت نیست زیرا قرار شده است سازمان استاندارد و دولت بر کیفیت خودروها نظارت داشته باشد و شاید بتوانیم به این طریق پیامی را به بازار خودرو بدهیم و خودروسازان نیز امتحان خود را در این زمینه پس بدهند.
نوبخت اضافه کرد: همت ما این است که نظارت بر کیفیت خودروها به نحو صحیح انجام شود و معتقدیم اگر این کیفیت به هر دلیلی مخدوش شود دیگر هیچ عذر و بهانهای از سوی خودروسازان پذیرفته نیست.
موضوع دستگیری تعدادی از خبرنگاران را از قوه قضاییه پیگیری میکنم
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور در حاشیه نشست مشترک استانداران و سفرا و نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان درخصوص پیگیریهای وی به عنوان رییس شورای امنیت درخصوص دستگیریهای اخیر که توسط نهادهای امنیتی کشورمان تعدادی خبرنگار در رابطه با احتمال ارتباط با بیگانگان و عامل نفوذی دستگیر شدهاند گفت: نفوذ و عوامل نفوذی همیشه یک موضوع مهم امنیتی در همه کشورها بوده است که در این خصوص حفاظت و رصد میشود.
وی با بیان اینکه در کشور ما هم به دلیل وجود دشمنان بسیاری که قصد دارند مراکز مهم امنیتی تصمیم گیری و حتی اقتصادی ما را تحت نفوذ قرار دهند این موضوع رصد میشود افزود: البته این یک کار پیچیده است و دستگاههای مرتبط باید در این امر نقش آفرینی کنند و قوه قضاییه، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت اطلاعات در این خصوص نقشآفرینی میکنند.
وی با تاکید بر این نکته که از نظر رصد و کنترل در مورد اقدامات عوامل نفوذی شرایط خوبی در کشور ما وجود دارد خاطرنشان کرد: طرح این موضوع از طرف مقام معظم رهبری به منظور بالا بردن حساسیتها و دقتهای جامعه است و ما باید تلاش کنیم موضوع را به یک مساله سیاسی برای تخریب و اتهام زدن به یکدیگر تبدیل نکنیم.
رحمانی فضلی افزود: این اقدام جفا به فرمایشات مقام معظم رهبری خواهد بود.
وی با تاکید بر این نکته که نفوذ و نفوذی تعاریف مشخصی دارد و باید برای مقابله با آن از طریق مجاری قانونی اقدام شود، تصریح کرد: دستگیری های اخیر هم چون با دستور قوه قضاییه صورت گرفته من به عنوان رییس شورای امنیت کشور در این خصوص از قوه قضاییه، معاون اول این قوه و دادستان کل و دادستان تهران درخصوص دستگیریهای اخیر سوال پرسیدم و آنها اعلام کردند که براساس اسنادی این دستگیریها را انجام دادهاند و قرار است اسناد را به من نشان دهند.
وزیر کشور دولت یازدهم همچنین تصریح کرد: ما اعتقاد داریم با توجه به اینکه در آستانه انتخابات هستیم باید تلاش شود که فضای آرامشی کشور بر هم نخورد و تقاضای ما از گروههای مختلف سیاسی و مردمی این است که به آبرو و عزت مردم توجه داشته باشند زیرا آبرو و عزت مردم به همان اندازه که امنیت ملی مهم است و باید بین این دو تعادل ایجاد شود.
وی به خبرنگار و نویسنده بودن تعدادی از دستگیرشدگان اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه این افراد خبرنگار و نویسنده بودند تا زمانی که اسناد اتهامی آنها در محاکم قضایی به اثبات نرسد نباید آبروی آنها ریخته شود که این امر باعث نگران شدن مردم میشود و همچنین خبرنگاران و نویسندگان دیگر نیز نگران خواهند شد.
دستگيري سالانه٥٠٠ هزار مهاجر غيرقانوني در ايران
حسين ذوالفقاري، معاون امنیتی وزیر کشور در همايش مشترك استانداران و سفرا با بيان اقدامات کشورمان برای مقابله با جریانهای تروریستی کشورمان گفت: ما اجازه ندادیم جریان های تروریستی درشرق کشور ما به گروههای تروریستی در قسمت غرب کشور بپیوندند، اجازه این اتصال را ندادیم و بااشراف اطلاعاتی خود، اقدامات تروریستی آنها را ناکام گذاشتیم.
وي افزود: امروزه تروریسم مهاجرتهای غیر قانونی، مخاطرات زیست محیطی و قاچاق از جمله مهمترین خطرهای کشورهاست. رشد تروریسم هم ریشه در انگیزه و حمایت سیاسی و اقتصادی و بسترهای اجتماعی دارد که این زمینهها در منطقه ما فراوان است.
ذوالفقاري با اظهار اينكه هزینههای ما در مقابله با تروریسم یا مهاجرتهای غیر قانونی پرداخت نشده است، خاطرنشان كرد: در حالی که اتحادیه اروپا برای جلوگیری از مهاجرتهای غیر قانونی به یکی از کشورهای منطقه کمکهای فراوانی کرده است. ما سالانه 700 هزار تن مواد مخدر راکشف میکنیم تاکنون هزار و 200 باند مواد مخدر را منهم کرده و 350 هزار قاچاقچی را دستگیر کردهایم و 4 هزار شهید دادهایم. امااین هزینهها هیچ گاه پرداخت نشده است.
وی با اشاره به هزینههای مهاجرتهای غیر قانونی برای کشورمان گفت: سالانه حدود 500 هزار مهاجر غیرقانونی را دستیگر میکنیم. ما در کشور یک و نیم میلیون نفر مهاجر غیر قانونی و همین مقدار مهاجر قانونی داریم که مهاجران قانونی بیش از 360 هزار فرصت شغلی را به خود اختصاص داده اند.
وي به اقدامات انجام شده برای ایجاد امنیت در مرزهای کشور اشاره كرد و اظهار داشت: حدود 3 هزار کیلومتر از مرزهای کشور که قبلا تحت نظر نبوده است اکنون با اقدامات انجام شده تحت کنترل است.
ذوالفقاری همچنین با اشاره به اقدامات کشورمان درزمینه مقابله با تهدیدات مشترک با سایر کشورها گفت : ما با 36 کشور اسناد همکاری امنیتی مبادله کردهایم و با 17 کشور هم در حال مذاکره برای مبادله اسناد همکاری هستیم. علاوه بر این ما با کشورهای دیگر نیز همکاری های پلیسی و اینترپلی داریم اما با این وجود هنوز بخشی از مفاد این همکاریهای امنیتی عملی نشده و برخی از کشورها در مواقع ضرور در تشکیل کمیته فنی تعلل دارند و شاهد برخوردهای نامناسب با اتباع خود در سایر کشورها هستیم.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: ما از ظرفیتهای دیپلماسی خود برای پیگیری خواستههایمان بخوبی استفاده نمیکنیم ماهمچنین به تقدیر برخی قوانین خود نیاز داریم. به طور مثال طبق قوانین ما اگر شناورغیر قانونی وارد آبهای ما شود و موردی نداشته باشد پس از 48 ساعت آزاد میشود. اما این قانون برای ما در سایرکشورها اجرا نمیشود. که ما این قانون را تغییر دادیم و قید کردیم که باید علاوه بر 48 ساعت، تشریفات قانونی نیز طی شود. ما نیاز داریم با برخی از کشورها مقابله به مثل کنیم.همچنین ما باید از ظرفیت دیپلماسی خود برای حل مشکلات اتباع در سایر کشورها استفاده کنیم.
وی درادامه تاکید کرد:ما باید به زبان مناسب و انعکاس مناسب اقدامات خود و هزینههایی که در مبارزه با قاچاق و تروریست میدهیم را بیان کنیم. شاید هنوز نتوانستهایم با زبان مناسب اقدامات خود را در این حوزه تشریح کنیم.
ضرورت همكاري سياست داخلي و خارجي براي بهبود وضعيت اقتصادي كشور
حسینعلی امیری، سخنگوی وزارت کشور در نشست مشترک استانداران و سفرا گفت: سیاست داخلی و خارجی با یکدیگر ارتباط وسیع، عمیق و تنگاتنگ دارند و رابطه سیاست داخلی و خارجی دوسویه بوده و این دو بر یکدیگر تأثیرگذار اند.
وی با اظهار اينكه سیاست داخلی و خارجی دو روی یک سکه هستند و در جهان امروز که کشورها به سمت جهانی شدن پیش میروند، سیاست خارجی اهرمی برای افزایش قدرت ملی است، افزود: اکنون حتی کشوهای در حال توسعه هم برای پیشبرد منافع خود از سیاست خارجی استفاده میکنند و شاید به همین دلیل هم سیاست خارجی را ادامه دهنده سیاست داخلی میدانند.
امیری خاطر نشان كرد: در واکاوی ریشه معضل رشد پایین اقتصادی کشور، توجه به سیاست خارجی جایگاه ویژه دارد و در کنار عیوب ساختاری دولتی بودن اقتصاد، وابستگی به نفت، فربه شدن دولت، بیثباتی سیاستهای مالی و پولی باید به نقش سیاست خارجی هم اشاره کرد.
وي به لزوم توجه به سند چشم انداز ٢٠ ساله اشاره كرد و گفت: در سند چشمانداز 20 ساله تعامل سازنده با دنیا مطرح شده و رئیس جمهور هم تأکید کردهاند که تعامل سازنده با دنیا از لازمههای توسعه در کشور است.
سخنگوی وزارت کشور با بیان اینکه ما باید تصویرسازی مناسبی از ظرفیتها و پتانسیلهای کشور ایجاد کنیم و سفرا باید از ظرفیتهای کشور مطلع باشند. اظهار داشت: با توجه به اینکه راهبرد سیاست خارجی ما تعامل سازنده با دنیاست، باید به این پرسش پاسخ دهیم که این راهبرد در سیاست داخلی چگونه باید توسط وزارت کشور و استانداریها تحقق یابد.
اميري در پايان خاطرنشان كرد: همچنین برای تحقق اقتصاد مقاومتی تعامل استانداران با کشورهای همسایه، خاورمیانه، آسیای میانه و آسیای شرقی، شمال آفریقا و سایر کشورها چگونه قابل تعریف است.
شناسایی اولویتهای صنعتی و معدنی در برقراری روابط تجاری ضروری است
محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست رایزنان بازرگانی جمهوری اسلامی، با اشاره به وظیفه وزارتخانه و در پی آن رایزنان بازرگانی گفت: هنر رایزنان در بالا بردن تراز تجاری کشور است.
وی افزود: شما میتوانید با شناسایی اولویتهای تجاری در بخشهای مختلف صنعتی و معدنی زمینههای لازم برای افزایش روابط اقتصادی و تجاری فیمابین ایران و کشورهای هدف را فراهم آورید.
در ادامه این نشست ، مدیر کل دفتر امور نمایندگیها و دبیر پنجمین همایش سالیانه رایزنان بازرگانی ، صنعتی و معدنی گزارشی از وضعیت رایزنان ارائه نمود.
عباسقلی گفت : 26 رایزن بازرگانی ایران تا یک ماه آینده در کشورهای مقصد مستقر خواهند شد و 4 رایزن نیز برای اروپا انتخاب و اعزام میشوند .
بر اساس این گزارش ، هر یک از رایزنان بازرگانی ایران در کشورهای هدف پیرامون چگونگی وضعیت صادرات و واردات ایران در آن کشورها توضیحات مبسوطی ارائه نمودند.
آمادگی ایران وتونس برای همکاری مشنرک صنعتی و تجاری
محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن وتجارت دردیدار توهامی عبدولی وزیر مشاور در امور خارجی و معاون عربی و آفریقایی وزارت خارجه کشور تونس با بیان این مطلب ؛ افزود : می توانیم در صنایعی نظیرخودرو، سیمان ، الکترونیک و پوشاک و نساجی همکاری نماییم
وی گفت: با انتخاب رایزن بازرگانی ایران در تونس، امید است روابط اقتصادی و تجاری دو کشور ایران و تونس افزایش یابد.
نعمت زاده با بیان اینکه کارآفرینان هرددو کشور شناخت کمتری نسبت به یکدیگر دارند ، گفت : عقیده دارم کار آفرینان و شرکتهای بخش خصوصی هر دو کشور قبل ازارتقاء سطح همکاریهای دولتها با یکدیگر در قالب تشکیل کمیته ای ، مذاکره و مراوداتی داشته باشند.
برپایه این گزارش ؛ « آقای توهامی عبدولی » نیز در این دیدار گفت: با توجه به روابط خوب سیاسی بین دو کشور ایران ونونس می بایست سطح همکاری اقتصادی ایران و تونس به بیش از وضع موجود ارتقاء یابد .
وزیر مشاور در امور خارجی و معاون عربی و آفریقایی وزارت خارجه کشور تونس در امه گفت: با سرمایه گذاری مشترک با جمهوری اسلامی ایران می توانیم به کشورهای همسایع تونس نیز صادرات داشته باشیم.
وی افزود : کشور تونس در زمینه صنعت توریسم فعال است که می تواند زمینه همکاری دو کشور باشد.
انتشار اوراق صکوک اجاره با پشتوانه داراییهای دولت/ مذاکره با کمپانیهای سازنده هواپیما
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه بازدید از بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها در مصلای امام خمینی (ره)، بر ضرورت بهبود جادهها و سیستم مدیریت الکترونیکی جاده ای با هدف کاهش حوادث ترافیکی تاکید کرد و افزود: قرارداد خرید 1880 دوربین جدید در فروردین 1394 با هدف افزایش ایمنی راه ها و رفع خطر تصادفات در نقاط حادثه خیز منعقد شده است.
وی، توسعه و ایمنی راه ها را از عوامل مهم در کاهش حوادث ترافیکی بیان کرد و گفت: در وزارت راه و شهرسازی، کمیسیون ایمنی راه ها به صورت ماهانه با هماهنگی دستگاه های ذی ربط تشکیل می شود که در این کمیسیون پیشنهادات و تصمیمات به منظور کاهش حوادث ترافیکی گرفته می شود.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ایمنی راه ها، امداد جاده ای و کنترل خودرو در کاهش حوادث ترافیکی موثر است، بیان کرد: در کنار تمامی این موارد، کلیدی ترین عنصر در کاهش حوادث ترافیکی عامل انسانی است.
وی با اشاره به لزوم توسعه زیرساختهای جادهای و تکمیل پروژه های عمرانی تاکید کرد: با توجه به بودجه های روشهای جدیدی برای سرمایهگذاری در توسعه زیرساختها مدنظر قرار دادهایم که حضور بخش خصوصی اصلیترین آن است و در حال حاضر بیش از 1500 کیلومتر آزادراه با مشارکت بخش خصوصی، اجرا یا در حال اجراست.
وزیر راه و شهرسازی همچنین اظهار کرد: 500 فروند هواپیما به صورت لیزینگی از طریق عرضهکنندگان اصلی خریداری خواهیم کرد.
وی یادآور شد: هماکنون در حال مذاکره با کمپانیهای سازنده هستیم که این هواپیماها به تدریج وارد کشور شوند.
آخوندی درباره خرید هواپیمای سوخو و پیشنهاد روسها برای فروش این هواپیما به ایران نیز گفت: سازمان هواپیمایی کشوری هنوز موضوع ورود سوخو را به تصویب نرسانده است. آخوندی درباره موضوع خرید هواپیما از شرکتهای ایرباس و بوئینگ گفت: مذاکرات ما به نتایج خوبی رسیده است اما اینگونه مذاکرات طولانی خواهد بود، چرا که هنوز تحریمها به پایان نرسیده است.
وی با اشاره به اینکه در بخش تامین قطعات هم باید منتظر رفع تحریمها باشیم، افزود: همزمان با رفع تحریمها، تامین قطعات هواپیما هم انجام میگیرد.
وزیر اطلاعات: چند گروه تروریستی متلاشی شدند
حجت الاسلام سید محمود علوی وزیر اطلاعات در نشست خبری خود افزود: عوامل شبکه تروریستی شرق کشور در استان های گلستان، مازندران، تهران و سیستان و بلوچستان فعالیت داشتند.
وی افزود: همچنین با هوشیاری سربازان گمنام امام زمان (عج) 14 نفر از عوامل تروریستی صفی آباد دزفول دستگیر شدند که هشت نفر از ضاربان اصلی آن در استان خوزستان بودند.
در جریان حادثه تروریستی صفی آباد دزفول که طی آن دو نفر از هموطنانی که در حال آماده سازی حسینیه برای ایام عزاداری محرم بودند به شهادت رسیدند و دو نفر دیگر نیز مجروح شدند.
همچنین وزیر اطلاعات از ضربه به تیم تروریستی تیراندازی به فرمانداری و چند پاسگاه در شهر سوسنگرد خبر داد و گفت: این اقدام در 16 آبان ماه جاری انجام شد که عوامل آن تحت حمایت برخی از کشورهای مرتجع منطقه بودند.
وزیر اطلاعات ایام محرم و صفر را از مقاطعی دانست که جریان های تروریستی از آن برای ضربه زدن به برنامه های عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) با جدیت بیشتری استفاده می کنند و افزود: تحمل امنیت بی بدیلی که در جمهوری اسلامی ایران حکمفرماست برای دشمنان بین المللی و منطقه ای سنگین است . در طول سال های گذشته تمام توانشان را به کار گرفته اند و با حمایت از جریان های تروریستی تلاش کرده اند تا امنیت جمهوری اسلامی ایران را به چالش بکشند.
وی ادامه داد: به لطف پروردگار در سال های گذشته تیم های مختلفی را سربازان گمنام امام زمان (عج) در تور اطلاعاتی خود قرار داده اند که در جریان آن تعدادی از آنها و سرکردگان این گروه های تروریستی به هلاکت رسیده و یا دستگیر شده اند که بخشی از آنها با مصاحبه ها و گفت و گوهای خبری به استحضار ملت ایران رسیده است.
وزیر اطلاعات با بیان این که در کشورهای منطقه و فرامنطقه ای صدای انفجار به گوش می رسد اما در جمهوری اسلامی ایران امنیت بی بدیلی وجود دارد که دشمنان را تحقیر کرده ؛ گفت: در کشورهایی همچون تونس، عربستان، کویت، فرانسه و ترکیه انفجارهایی رخ داد که مردم جانشان را از دست دادند اما هوشیاری سربازان گمنام امام زمان (عج) باعث شد تا اهداف تروریستی در ایران به نتیجه نرسد.
علوی اضافه کرد: فشار هایی که در جریان عملیات نظامی روسیه به جریان تروریستی وارد آمد باعث شد که دشمنان تلاش خود را برای به چالش کشیدن امنیت جمهوری اسلامی ایران مضاعف کنند و در یک حرکت شیطنت آمیز بی بی سی بیانیه ایمن الظواهری را قرائت کرد.
علوی توضیح داد: در این بیانیه از جریان های القاعده درخواست شده بود که اسلحه خود را به سمت جمهوری اسلامی ایران نشانه روند که پس از بررسی ها مشخص شد این بیانیه مربوط به 7 الی 8 ماه پیش بوده که بی بی سی در آستانه ماه محرم آن را منتشر کرد.
فروش سهام برخی شرکت های تولیدی برای سرمایه گذاری خارجی/تضمین سرمایه ایرانیان خارج از کشور
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست مشترک مدیران ارشد اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با سفیران و نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور تاکید کرد که دولت باید زیرساخت های لازم برای سرمایه گذاری خارجی را فراهم کند.
وی همچنین از آمادگی دولت برای فراهم کردن زیرساخت های تضمین سرمایه ایرانیان خارج از کشور در داخل خبر داد و گفت: برخی ایرانیان مقیم خارج برای انتقال سرمایه های نه چندان بزرگ خود به داخل کشور اعلام آمادگی کرده اند.
وی افزود: دولت نیز در نظر دارد شرایطی ایجاد کند تا انتقال سرمایه های این گروه از هموطنانمان به داخل کشور تضمین شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ابراز تاسف از آماده نبودن زیرساخت ها برای جذب سرمایه های خارجی، ایجاد تحرک بالا و انگیزه برای جذب سرمایه گذاری های خارجی را بسیار ضروری دانست و افزود : برهمین اساس دولت درنظر گرفته است با استفاده از ظرفیت تضمینی که در صندوق های تامین اجتماعی و بازنشستگی وجود دارد گام های مهمی را برای جذب سرمایه گذاری های خارجی بردارد.
ربیعی فروش سهام برخی از شرکت های تولیدی را به سرمایه گذاران خارجی یکی از برنامه های دیگر دولت در این حوزه دانست و تاکید کرد : البته واگذاری سهام این شرکت ها باید به شکلی صورت گیرد که فرایند تولید در داخل کشور انجام شود .
ربیعی به اهمیت ارائه خدمات فنی و مهندسی برای رشد اقتصادی کشور نیز اشاره کرد و گفت: همچنین سرمایه گذاری مقرون به صرفه در برخی کشورها که بازارهای خوبی دارند از دیگر برنامه هایی هستند که نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور باید زمینه اجرایی شدن ان را فراهم کنند .
به گفته ربیعی، البته این برنامه درصورتی باید دنبال شود که دانش ایرانی به این کشورها منتقل شود .
وی از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری با شرکت های سرمایه گذار که مقدمات آن را سفیران خارج از کشور فراهم می کنند خبر داد و افزود : هم اکنون برخی از شرکت های خارجی تولید کننده دارو برای مشارکت در این حوزه و انتقال دانش داروی ایران به کشور خود اعلام همکاری کرده اند.
هیچ افت علمی در سال های اخیر نداشته ایم
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این بیانیه آورده است: این وزارتخانه همان طور که بارها اعلام کرده است، بنا ندارد با ورود به مسائلی که رنگ و بوی سیاسی و حزبی و جناحی دارد، به آتشی که عده ای درصد برافروختن آن هستند، بدمد؛ اما آنجا که احتمال تشویش اذهان عمومی وجود دارد، روشنگری را حق خود دانسته و به خاطر آرامش کسانی که دلبسته این آب و خاک هستند و به توسعه عملی ایران می اندیشند و به آن می بالند.
دراین بیانیه آمده است: بر اساس آماری که بارها و بارها ارائه و اعلام شده و بر اساس آخرین مستندات مهم ترین پایگاه های استنادی علم دنیا، نه تنها هیچ افت علمی در سال های اخیر در کشور وجود نداشته، بلکه در مواردی، شاهد رشد شگفت انگیزی نیز بوده ایم.
این بیانیه می افزاید رشد 9 برابری شرکت های دانش بنیان، اعلام اسامی 13 دانشگاه ایران در فهرست یک درصد دانشگاه های برتر و تأثیر گذار دنیا ( در حالی که قبل از سال 2013، هیچ دانشگاه ایرانی در این فهرست نبوده است)، اعلام اسامی173 دانشمند ایرانی در بین یک درصد دانشمندان برتر دنیا در سال 2015 و کسب رتبه سوم در جهان در تولید علم شیمی و رتبه هفتم در تولید علم در رشته نانو تکنولوژی و ... دلایلی بر این مدعاست.
در این بیانیه آمده است خوشحالیم که نویسندگان محترم نامه توان علمی، سیاسی، دفاعی و امنیتی ایران را که قاعدتاً خاستگاهی جز دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و مراکز فناوری کشور نمی تواند داشته باشد، ستوده اند ولی با کمال تعجب شاهدیم که در ادامه خواهان رفع توقف پیشرفت علمی کشور شده اند.
در پایان این نامه آمده است: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امیدوار است همان طور که در متن نامه نیز آمده است در سال همدلی و همزبانی دولت و ملت، جامعه علمی کشور، اطاعت از قانون را منش خود قرار داده و با تأکید بر وحدت اسلامی حول محور ولایت فقیه در جهت تحقق اهداف سند چشم-انداز1404 بکوشند.
نظر شما