به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، دکتر اسدالله رازانی، استاندار کرمانشاه چهارشنبه(20 آبان) در کنگره مقام ادبی احمد عزیزی که در تالار انتظار کرمانشاه برگزار شد، با ابراز تأسف از وضعیت جسمی وی، اظهار کرد: از خداوند متعال که اسمش دواست و ذکرش شفا می خواهیم که شفای عاجل به این فرزند برومند استان کرمانشاه و ایران اسلامی مرحمت فرماید.
وی ابراز کرد: این کنگره مربوط به شاعری از استان کرمانشاه و ثمره و میوه این استان است.
رازانی از کرمانشاه به عنوان آیینه تمام نمای تاریخ و تمدن ایران زمین یاد کرد و گفت: آنچه که اسمش تاریخ است و می توان با ظن قوی به آن اشاره کنیم همان دوره هخامنشی است.
استاندار کرمانشاه، افزود: مهمترین اسناد مکتوب ما از آغازین دوره تاریخ ایران را در همین استان و در بیستون داریم و در این دوره که قلم و نوشته نشان تمدن است را می توان در آن دید.
وی بیان کرد: در میانه تاریخ و در دوره ساسانی نیز طاق بستان باشکوه را داریم.
رازانی عنوان کرد: کرمانشاه آیینه تمام نمای سرزمین فرهنگی ایران زمین است و ایران ما در زمینه حفظ تمامیت ارضی و زبان خود یک کشور کاملاً منحصر به فرد می باشد.
عالی ترین مقام دولت در استان، بیان کرد: در یک دوره طولانی 300 ساله که یونانی ها ایران را تصرف کرده و بر ما حکومت می کردند علی رغم اینکه یک کشور فرهنگی و مهد فلسفه و علم است اما موفق نمی شود در ایران انقطاع فرهنگی ایجاد کرده و فرهنگ و زبان این کشور را متأثر خود سازد.
وی همچنین به ورود اسلام به ایران اشاره و اضافه کرد: اسلام به هر سرزمینی وارد شده زبان آنجا را عوض کرده است به گونه ای که زبان شامات به عربی برگشته و انقطاع فرهنگی ایجاد شده است.
دکتر رازانی ابراز کرد: اسلام به وسیع ترین شکل وارد کشور ما شده و در کنار فرهنگ ایرانی نشسته است.
استاندار کرمانشاه، اظهار کرد: مردم ایران تغییر آیین دادند هر چند که پیش از آن موحد بودند اما زبان خود را حفظ کرده و حتی به اعتلای دین اسلام هم کمک کردند به گونه ای که استاد مطهری کتابی را با عنوان خدمات متقابل ایران و اسلام به تألیف در آورده است.
وی هجوم مغول به ایران را نیز مورد اشاره قرار و گفت:این هجوم تأثیر ویرانگری بر فرهنگ ایران دارد و به نظر می رسد که بالاخره نوعی انقطاع فرهنگی در ایران به وجود خواهد آمد هر چند که صدمه زیادی وارد می کند اما مغول هم موفق نشد.
رازانی، تصریح کرد: از نظر غنای علمی و فرهنگی تفاوت زیادی در ایران پیش و بعد از هجوم مغول هست اما مغول و دین و آیین و رسوم این کشور مضمحل و حذف می شود.
وی ادامه داد: این سلسله غنی ادامه پیدا می کند تا به امروز که شاعران بزرگی مثل احمد عزیزی و دیگر شاعران تاریخ ساز و دوران ساز داریم.
استاندار کرمانشاه بیان کرد: با وجود این فرهنگ غنی و ثروت ریشه دار هنوز به توسعه نرسیده ایم.
وی افزود: پاره ای از صاحب نظران عدم توسعه یافتگی انسان در مناسبات فرهنگی را عامل می دانند که سرسلسله آن ها تقی زاده است که می گوید باید از فرق سر تا نوک پا غربی شویم تا پیشرفت کنیم که این به معنای پشت کردن به فرهنگ این ملت است.
دکتر رازانی تصریح کرد: این نظریه پردازان تا حدی صاحب حقند اما در شکافتن محتوای این نظریه ها اگر آسیبی داریم به نوعی نا آشنایی با ریشه تاریخ فرهنگی کشورمان است.
عالی ترین مقام دولت در کرمانشاه، تأکید کرد: ما اگر به خوبی با مولانا، سعدی و حافظ آشنا بودیم و به دستور دین عمل کرده بودیم و همه اهل قرائت و قلم بودیم نباید تیراژ کتاب در کشورما 5 هزار جلد باشد.
وی ابراز کرد: ما تاریخ مکتوب داریم و در هزاره های پیشین اهل قلم بودیم و در طول تاریخ شعرای بزرگی مثل فردوسی داریم که هزار سال پیش مجموعه شاهنامه را از او داریم که مملو از آداب زندگی است و مثنوی که جز عظمت و حکمت در آن نمی بینیم.
رازانی، اظهار کرد: اگر اشکال در کار ما هست که توسعه پیدا نمی کنیم محصول نا آشنایی و محصول غربت و بیگانگی است که با این ریشه و تاریخ فرهنگیمان پیدا کرده ایم.
استاندار کرمانشاه گفت: امیدوارم تغییر رویه بدهیم و از جمله این کنگره ها موجب آشنایی بیشتر ما با فرهنگ و پیشینه و ریشه مان شود و با تکیه بر این غنای فرهنگی به سمت آینده بهتری حرکت کنیم.
نظر شما