به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، فرهاد نوری، مدیر کل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران درعصر امروز(۲۰ آبان)در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر استان در سالن الغدیر استانداری گیلان برگزار شد، اظهار کرد: دولت تدبیر و امید کشور را با رکود 6 درصدی از دولتهای نهم و دهم تحویل گرفت و آن را در سال 93 به رشد 3 درصدی رساند.
وی با بیان اینکه متأسفانه در آغاز سال 94، رشد اقتصادی کشور با رکود مواجه شد، افزود: از جمله دلایل این رکود اقتصادی کاهش قدرت خرید، سیاست سرکوب تقاضا و انتظارات برای ایجاد فضای بینالمللی در پساتحریم بوده است.
نوری با اشاره به اینکه سیاستهای دولت در حال حاضر برای تحریک تقاضا آغاز شده است، تصریح کرد: مناطق ویژه اقتصادی برای جذب سرمایهگذار خارجی و کمک در روند توسعه صادرات کشور راهاندازی شدند.
مدیر کل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر اینکه تجارت خارجی کشور نیزاز رکود ایجاد شده مستثنا نیست، اظهار کرد: بخش واردات سبب کاهش 18 درصدی تجارت خارجی شده است.
وی خاطرنشان کرد: کاهش سود تسهیلات بانکی، کاهش هزینههای حمل و نقل کالا، کمکهزینه تبلیغات و برند سازی و کاهش هزینههای بازاریابی را از جمله تسهیلات پایدار تجارت در سال جاری است.
نوری تاکید کرد: توسعه تجارت و تولید کشور در دست همه بخشهای اقتصادی کشور است که باید مورد حمایت مجلس شورای اسلامی قرار بگیرد.
مدیر کل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران اظهار کرد: باید با تکیه بر ارزش افزوده به توسعه اقتصادی برسیم و بنگاههای عظیم مقیاس در این زمینه پاسخگو هستند.
درادامه مراسم، علی منتظری، رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت گیلان با بیان اینکه بسیاری از مشکلات کشور در بخش صادرات، داخلی است، تصریح کرد: عدم تنوع تولید، کیفی نبودن تولیدات و وجود ناوگان فرسوده موجب بالا بردن هزینه و عدم ایجاد فضای رقابتی در بخش صادرات است.
وی با اشاره به اینکه باید به مقوله صادرات علمی نگاه کنیم، تصریح کرد: باید در بخش بستهبندی سرمایهگذاری کنیم.
منتظری با بیان اینکه باید استمرار تولیدات صادرات محور را داشته باشیم چون در بازار خارجی رقبای زیادی داریم، خاطرنشان کرد: باید در تولید کالا به ارزش افزوده توجه ویژه کنیم.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت گیلان تصریح کرد: مدتی است که صادرکنندههای برتر از جوایز صادراتی بیبهره هستند که برای ایجاد فضای رقابت باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه 110 تاجر و صادرکننده در گیلان در قالب 44 شرکت تولیدی اقدام به صادرات به خارج از کشور کردهاند، اذعان کرد: با توجه به ظرفیت استان، امکان افزایش این واحدها به 200 شرکت تولیدی وجود دارد.
نظر شما