به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، کورش روستا امروز (20 آبان) در جلسه بسیج مهندسین کشاورزی استان در جمع مربیان و مسئولین این قشر با بیان اینکه از پتانسیل بسیج به خوبی در بخش کشاورزی استفاده نمی شود، اظهارداشت: ما امروزه در بخش کشاورزی اگر به جلو حرکت نکنیم به عقب برخواهیم گشت و این برای کشور خوب نسیت.
وی با بیان اینکه ما در بخش های اقتصادی و اجتماعی پتانسیل خوبی در استان داریم، گفت: اینکه در سیاست گذاری های استان بیان می شود ما آب را از جنوب یا شمال به استان بیاوریم خوب نیست بلکه باید در کارگروه آب تاکید بر روان آب های سطح چشمه ها و آب های زیر زمینی و حل کردن مسئله آب در داخل استان باشد.
رئیس شورای عالی بسیج مهندسین کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه جایگاه بسیج در چرخه تولید مشخص نیست، افزود: هسته های فلاحین یک حرکت خوب برای توانمندسازی کشاورزان است و در مسائل خرد تاثیرگذار می باشد.
وی با بیان اینکه در سیاست گذاری های استان جایی برای منابع بسیج داشته باشیم، عنوان کرد: دانشگاهها و سازمانهای کشاورزی می توانند بودجه ای در اختیار بسیج قرار دهند.
روستا عنوان کرد: بحث های مطالعاتی، ابتکاری و خلاقیت ها در بخش کشاورزی استان وجود دارد ولی علمی نیست و این ابتکارات در قالب علم نیامده و با اقتصاد مقاومتی سازگار نیست.
مسئول شورای عالی قشر بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی خراسان با بیان اینکه کشاورزان ما توانمند هستند اما سیاستهای ما کارآمد نیست، گفت: جهاد کشاورزی نیروهای توانمندی دارد که مشکلات را درک میکنند اما نمیتوانند در جهت حل مشکلی اقدام کنند که این به دلیل برخی قوانین و یا دیدگاههای افراد است که باید این موارد را تغییر داد.
وی تأکید کرد: برخی اقدامات با سیاستهای اقتصاد مقاومتی سازگار نیست که لازم است بسیج در برخی جاها وارد شود و باید جایگاه بسیج را در سطح کلان توسعه مشخص کرد.
محمدحسین رخشانی مسئول کارگروه اقتصادی مجمع عالی بسیج خراسانجنوبی نیز در این جلسه با بیان اینکه تخصیص منابع و استفاده بهینه در بخش کشاورزی باید از سوی سازمان بسیج مهندسین صورت گیرد، گفت: برخی استراتژیهایی که در کشور انجام می شود برای کل کشور قابلیت اجرا دارد اما برخی ندارد.
وی با بیان اینکه باید بعضی از استراتژیهایی که در کل کشور قابلیت اجرا دارد، در استانها بومیسازی شود، افزود: مشارکت همه بخش ها احتمال وقوع خطا در بخش کشاورزی را کم می کند.
وی با بیان اینکه در بخش کشاورزی، میزان خطا وجود دارد، عنوان کرد: اولین حرکت برای اینکه خطا در بخش کشاورزی به حداقل برسد این است که بستری فراهم شود که این موارد کمتر شود.
رخشانی خاطرنشان کرد: بزرگترین طرح بسیج مهندسی کشاورزی، علمیکردن کشاورزی است تا در میزان تولید در واحد سطح افزایش داشته باشند.
محمد زهرایی سرپرست بسیج مهندسین و کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این جلسه با بیان اینکه پایگاههای علمی به نام هستههای فلاحین یا طرح همگام با کشاورز در روستاها ایجاد شده است، گفت: دوره آموزشی تسهیلگری طرح همگام با کشاورز با حضور مسوول بسیج مهندسین کشاورزی در حال برگزاری است.
وی با بیان اینکه در این دوره 30نفر به مدت سه روز آموزش های تخصصی را با حضور مربیان و اساتید کشوری و استانی فرا می گیرند، افزود: می توانیم در بسیج مهندسین از ظرفیت های دانشگاه های استان و سازمانها در جهت ارتقای سطح محصولات کشاورزی و علمی کردن استفاده از آن است.
نظر شما