به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، شاهرخ یوسف زاده، : رئیس مرکز تحقیقات ترومای جاده ایی گیلان امروز (۲۰ آبان ) در نشست خبری به مناسبت برگزاری نخستین همایش ترومای ایران در گیلان که در سالن اجتماعات نورانی استانداری برگزار شد اظهار کرد: به هر نوع ضربه، جراحت، شوک٬ آسیب و حادثه وارد شده بر بدن انسان گفته میشود با این شرط که از خارج به بدن وارد شود و عامل درونی یا بیماری در بدن علت ایجاد آسیب نباشد.
وی با بیان اینکه آسیب های ناشی از سقوط، غرق شدن، نزاع، آسیبهای ناشی از سوختگی، حوادث جادهای وغیره از جمله مهمترین حوادثی است که شامل تروماست گفت: توسعه هر کشوری بستگی به کاهش ترومای آن کشور دارد اگر کشوری از لحاظ تروما و حوادث در حال افزایش باشد آن کشور توسعه یافته نخواهد بود.
یوسف زاده به تلفات تروما اشاره و اذعان کرد: متاسفانه قربانیان تروما در سن پایینتر بیشتر است و نیروی فعال کشور در این سنین بر اثر انواع حوادث، جان خود را از دست میدهند.
وی افزود: متوسط جان باختگان ترومای کشور 24 سالگی است در حالیکه بیماریهای مانند سرطان و انواع سکته و .... در سنین میانسالی اتفاق می افتد.
این مقام مسئول تصریح کرد: همانگونه که برای برخی از بیماریهای خاص کشور سرمایهگذاری انجام می شود اگر برای کاهش تروما در کشور اعتباری در نظر گرفته شود نتیجه مطلوبی در بر خواهد داشت.
رئیس مرکز تحقیقات ترومای جاده ایی گیلان در ادامه اضافه کرد: کاهش تلفات تروما در کشور، نقش ارزندهای در اقتصاد، اجتماع و روان افراد جامعه خواهد داشت.
یوسف زاده خاطرنشان کرد: گیلان از استانهای گردشگر کشور است که در پیک سفر شاهد انواع حوادث غرق شدگی هموطنان در دریا و حوادث جادهای هستیم.
وی اظهار کرد: آموزش همگانی، پیش بیمارستانی و بیمارستانی و غیره از جمله موارد مهمی است که میبایست استانداردسازی شود و در بهتر اجرا شدن تروما بدان توجه شود.
رئیس مرکز تحقیقات ترومای جاده ایی گیلان از تدوین بانک اطلاعات ترومای کشور پرداخت و گفت: این بانک با هدف دسترسی سریع و آنلاین ترومای کشور راه اندازی خواهد شد.
یوسف زاده افزود: سیستم ترومای کشورهای توسعه یافته یک نظام هماهنگ در یک منطقه جغرافیای است که تمام مراحل آسیب را تحت مراقبت قرار میدهد.
این مقام مسئول اذعان کرد: ترومای کشور با برنامه ریزی و همکاری دستگاههای ذی ربط در حال کاهش است که در دهه اخیر در سال 85 ، 30 هزار تلفات جانی گزارش شد که سال گذشته این آمار به 17 هزار نفر رسید.
وی تصریح کرد: با برنامه ریزی هدفمند و با همکاری دستگاههای ذی ربط و با تامین اعتبارات مورد نیاز این طرح به صورت پایلوت در استان گیلان اجرایی خواهد شد.
رئیس مرکز تحقیقات ترومای جاده ایی گیلان اظهار کرد: مدیریت بحران و کاهش حوادث در کشور یکی از مهمترین اهداف اجرای این طرح است.
نظر شما