بهروز مینایی، مدیرعامل سابق بنیاد ملی بازی های رایانه ای و رئیس هیئت مدیره این نهاد با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات از رونمایی از 8 بازی رایانه ای خبر داد و به خبرنگار شبستان گفت: به دلیل استفاده از فضای تبلیغات کشور و همچنین نمایشگاه مطبوعات صنعت بازی های رایانه ای 8 بازی رایانه ای را در نمایشگاه مطبوعات رونمایی کرد. تمام این بازی ها با محیط موبایل است و سطح بازی ها جذاب و دارای ابتکار و نوآوری های جدیدی است و بازار خوبی را در داخل و خارج کشور به خود اختصاص داده است.
وی اظهار کرد: بازی فارمولر مدیریت کشاورزی را به بچه ها یاد می دهد، اینکه چگونه یک محصول کشاورزی داخلی تولید کنند و نحوه مدیریت در سطح مزرعه را در این بازی مشاهده می کنیم. در حقیقت نوعی آموزش است که مدیریت منابع را با گذشت زمان به کودکان یاد می دهد.
وی ادامه داد: در این بازی 15 اقلیم ایرانی با لباس های گوناگون و نحوه کشت و کار معرفی می شوند. بازی فارمولر در حال حاضر در کف بازار منتشر شده و در دسترس مردم قرار گرفته است و یک هفته است که وارد بازار شده است.
وی گفت: بازی صددرصد از دیگر بازی هایی است که امروز رونمایی شد و دارای 80 مرحله است و برای تربیت ابعاد شناختی کودکان و آموزش توان و استعداد کودکان استفاده می شود. بازی هشتمین حمله بازی اول شخص تیراندازی است و سبکی است که کودکان آن را می پسندند و در ژانر دفاع مقدس حمله ایران به نیروهای بعثی را نشان می دهد و بازی نسبتا زیبایی را در محیط موبایل نشان می دهند و تاکنون 100 هزار دانلود در طی سه هفته در مارکت بازار داشته است.
وی ادامه داد: بازی مگنیس توسط تیم سازنده بازی ارتش فرازمینی ساخته شده و برای محیط اندروید و آی او اس آماده شده است و دارای تارگت جهانی خواهد بود، این بازی در پنجمین جشنواره بازی های رایانه ای تهران در شهریورماه جایزه گرفته است و آماده عرضه در محیط خارج از کشور است و در این هفته عرضه می شود. این بازی در پلی استور و گوگل استور به فروش می رسد.
وی اظهار کرد: بازی آرماهیرو بازی ای بود که در سبک رانر و در نوع سبک و محور از المان های زیبایی استفاده کرده است، این بازی انتها ندارد و رکورد باید کسب شود و محیط جذاب از محیط های بومی و محلی در آن استفاده شده و در این بازی کشورها با یکدیگر به رقابت می پردازند که می توان به صورت فردی یا جمعی آن را بازی کرد.
مینایی ادامه داد: بازی ملودیا در نواخت موسیقی در مقابل بازی گیتارگیرو که یک بازی خارجی است و موسیقی های غربی متال و راک را تبلیغ می کند با سبک موسیقی داخلی و محلی مانند قصه های مادربزرگ با توجه به تخصص موسیقیدان های داخلی به شکل تخصصی وارد بازار شده است و حتما این بازی مورد استقبال خواهد بود.
وی بازی سبقت را از دیگر بازی های رونمایی شده عنوان کرد و افزود: این بازی در 2 شکل اتومبیل سواری و تخت گاز در محیط آنلاین بر روی پیسی و موبایل طراحی شده است، این بازی نسبتا قوی است که چند کاربر می توانند از کل دنیا به طور همزمان با یکدیگر بازی کنند.
وی ادامه داد: بازی تخت گاز از نوستالوژی پیکان جوانان در محیط آنلاین و آفلاین می توان استفاده کرد و دارای مراحل طراحی جذاب و زیادی دارد و جذابیت خوبی برای کودکان دارد.
وی با اشاره به کم شدن بودجه تولید بازی های داخلی اظهار کرد: بازی های رایانه ای با توجه به این امر به سمت تولید بازی های مستقل هدایت شده اند، بازی هایی که بدون حمایت دولتی برای موبایل برای 5 ماه تا یک سال بدون هیچ ناشری در داخل کشور پخش شود و می توانند رقابت خوبی را با بازی های خارجی داشته باشند.
وی با بیان اینکه بازی حمله هشت هزار دانلود تاکنون داشته است و تا سقف یک و نیم میلیون تا 2 میلیون نفر استقبال خواهد داشت، افزود: بازی خروس جنگی 2 و نیم میلیون نفر دانلود را به خود اختصاص داده است و یک و نیم میلیون نفر بازیکن اکتیو دارد، روزانه درآمد بازی خروس جنگی بالای 5 میلیون تومان است و ظرف سه ماه توانست تمام هزینه بازی را کسب کند.
وی گفت: طبق آمار 2014، 81.4 میلیارد دلار سود بازی های رایانه ای در دنیا است که از این سهم قریب به 25 تا 23 درصد به بازی های رایانه ای موبایل اختصاص داشته است و در مقابل بازی های ژانر کنسول و پیسی توانسته این بازار سنگین را هدایت کند و پیش بینی می شود تا سال 2017 سهم 35 میلیارد دلار به بازی های موبایل اختصاص یابد.
وی گفت: سرمایه گذاری بچه های ایران در بازی های موبایل آنلاین هم می تواند عامل فرهنگی داخلی را رشد دهد و با توجه به رشد روزافزون عامل دیجیتال میان مردم ایجاد کرده است می تواند فضای سرگرمی داخلی خوبی را برای کودکان فراهم کند.
وی با بیان اینکه با پشتیبانی خوب بازی های رایانه ای 6 تا 9 ماه زمان اوج این بازی ها است، اظهار کرد: بازی خروس جنگی اثبات کرد که اگر تیم پشتیبان بازی دایما در حال توسعه و عرضه نسخه های جدید و آیتم های جدید به مناسبت های مختلف در داخل بازی باشند مشتریان خود را از دست نمی دهد و بیش از یک سال و 4 ماه است که بازی خروس جنگی وارد بازار شده و مشتری آن نه تنها کم نشده است بلکه یک رشد خطی را دنبال کرده است. این بازی در مقابل بازی های خارجی چون کلش آف کلنز که پشتیبانی می شود بسیار مطلوب بوده است.
وی با اشاره به بازار کار و اشتغال آفرینی بازی های رایانه ای اظهار کرد: با توجه به استفاده از بازی های بومی در ساخت بازی های رایانه ای این بازی ها می توانند در رشته های هنر و کامپیوتر بازار اشتغال و کارآفرینی خوبی را به خود اختصاص دهند و با ایجاد تیم های جدید می توانیم در تولید این بازی ها گام های بزرگی برداریم.
مینایی با بیان اینکه بازار پیسی قریب به 95 درصد سهم بازی های خارجی را به خود اختصاص داده است، ادامه داد: در برنامه ششم یکی از احکام مربوط به حوزه صنایع فرهنگی در مورد بازی های رایانه ای است و فرصتی را که برای اشتغالزایی ایجاد می کند را پیشنهاد کرده ایم و در مراحل تصویب نهایی است.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 150 موسسه تولید بازی از کوچک تا بزرگ 10 تا 15 نفر را در هر موسسه در فعالیت تولید بازی هستند و به طور غیرمستقیم 5 هزار نفر در بازار تولید بازی های رایانه ای مشغول تولید و توزیع بازی ها هستند.
وی اظهار کرد: بازی های آنلاین به دنیا متصل می شود و بازی های موبایلی می تواند در بازارهای جهانی ورود کنند. بازی شوفر در محیط موبایل توانست در استین خود را ثابت کند و چراغ سبز بازی در دنیا را به خود اختصاص دهد.
وی با بیان اینکه بازی های ارتش فرازمینی، گرشاسب و شبگرد توانست در بازارهای خارجی به فروش برسند، ادامه داد: قریب به 25 بازی در بازارهای جهانی مشتری پیدا کرد و فروخته شد.
وی گفت: معتقدم در بازار جهانی سهم بازی های رایانه ای هشت برابر سهم بازار فیلم است. بازار فیلم در 2014، 10 میلیارد دلار تومان به خود اختصاص داد. بازی های رایانه ای در صنعت تفریح و سرگرمی صنعت پیشرو هستند و از صنعت فیلم پیشی گرفتند و معتقدیم صنعت بازی می تواند از سایر صنایع دستی و فیلم پیشی بگیرد.
وی اظهار کرد: ایران در مقایسه با سایر کشورهای منطقه به نسبت ترکیه و دیگر کشورها اسلامی حرف اول را در تولید بازی های رایانه ای از لحاظ تنوع و نوآوری می زند و بازار ما بازاری بسیار متنوع و پویاست که پیام داخلی فرهنگی را منتقل می کند و اگر بسترها و زیرساخت های کپی رایت حل شود بازار مریض پیسی مداوا خواهد شد. ما در بازی های موبایل سهم خوبی را داریم و بازی های سنگین احتیاج به پشتیبانی داریم.
نظر شما