به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسین امامی امروز (20 آبان) در سومین شورای حفاظت منابع آب استان اظهار کرد: تغییر الگوی کشت در خراسان جنوبی شروع شده که باید با برنامهریزی سریعتر در دشتهای پایلوت و بحرانی انجام شود در این زمینه 500 میلیون تومان اعتبار نیاز است که امید واریم در سال جاری 100 میلیون تومان به این امر اختصاص یابد.
وی افزود: خراسان جنوبی به لحاظ حفر چاههای غیرمجاز در سطح کشور دارای کمترین مشکلات و تبعات است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با اشاره به آزادسازی تصرفات گفت: در چند ماه گذشته با همکاری دادگستری و نیروی انتظامی در این خصوص همکاریهای خوبی صورت گرفته و امیدواریم با همگرایی سیار دستگاههای اجرایی در آینده بازدارندگی تصرف رودخانهها افزایش یابد.
امامی با بیان اینکه کنتورهای هوشمند آب و برق میتواند به عنوان ابزاری کارآمد برای استفاده بهینه از آبهای زیرزمینی مورد استفاده قرار گیرد، عنوان کرد: با اجرای طرح نصب کنتور هوشمند میزان 37 میلیون کیلو وات کاهش مصرف داشته ایم.
وی درخواست کرد نصب کنتور هوشمند در بخشهای صنعتی و دامداری نیز انجام شود چرا که مشخص شدن میزان مصرف میتواند در مدیریت منابع آب کمک موثری کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه طرح احیا و تعادلبخشی به منابع آب زیرزمینی یک طرح ملی است که با اعتبار 8.5 میلیارد تومان در استان اجرا میشود، گفت: تاکنون در این راستا 3.5 میلیارد تومان تخصیص یافته است.
امامی به وجود سه دشت بحرانی سرایان، خضری و بیرجند اشاره کرد و بیان داشت: در این دشتها طرح تعادلبخشی اجرا میشود و مطالعات تعیین سقف شکنی چاهها در سرایان تکمیل شده و در دو محدوده دیگر مطالعات پیشرفت 85 درصدی دارد.
نظر شما