خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: آمادگی قزاقستان برای همکاری هستهای با تهران، تمدید وضعیت اضطراری با ایران از سوی اوباما، دلایل موضع گیری عادل الجبیر علیه ایران، مدیریت ایران بر روند اجرای برجام از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
تلاش عربستان برای تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حقوق بشر سازمان ملل
عربستان سعودی تلاش میکند با تصویب قطعنامهای در شورای حقوق بشر سازمان ملل، دولت سوریه، ایران و روسیه را به دلیل آنچه «حمله به مواضع مخالفان میانه رو» خوانده، تحت فشار قرار دهد.
به نوشته خبرگزاری رویترز، این قطعنامه غیرالزام آور که پیشنویس آن از سوی عربستان سعودی ارائه شده و توسط قطر، کشورهای عربی و همچنین آمریکا، انگلستان، فرانسه و چند کشور غربی دیگر حمایت میشود، روز سهشنبه در جریان نشست کمیته سوم مجمع عمومی که بر حقوق بشر تمرکز دارد، ارائه شده است.
قرار است این پیشنویس تا چند روز دیگر در سازمان ملل به رأی گذاشته شود.
در این قطعنامه به نام روسیه اشاره نشده، اما در بخشی از آن آمده است که قطعنامه «تمام حملات علیه معارضین میانهرو سوری را قویا محکوم کرده و خواستار توقف فوری آنهاست، چراکه این حملات تنها به داعش و دیگر گروههای تروریستی نظیر جبهه النصره نفع میرساند.»
این قطعنامه همچنین خواستار خروج «نیروهای خارجی» از سوریه شده و در این زمینه از ایران هم نام برده است.
در پی ارائه این پیشنویس، نماینده هیئت سوری به انتقاد شدید از آن پرداخت و گفت کشورهایی چون عربستان سعودی و قطر صلاحیت صحبت در مورد حقوق بشر را ندارند. وی تأکید کرد که هدف از این پیشنویس «سیاسی کردن» وضعیت انسانی در سوریه است.
هیئت ایرانی نیز در این نشست انتقادات مشابهی را علیه این قطعنامه جهتدار و هدفمند مطرح کرد.
اوباما «وضعیت اضطراری» در روابط با ایران را یک سال دیگر تمدید کرد
باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا روز سهشنبه «وضعیت اضطراری» در روابط با ایران را برای یک سال دیگر تمدید کرد.
اوباما در نامهاش به کنگره، نوشته است که روابط تهران و واشنگتن «هنوز به وضعیت عادی بازنگشته است.»
وضعیت اضطراری در روابط با ایران در سال 1979 به دستور رئیسجمهور وقت آمریکا برقرار شد. این وضعیت پس از یک سال خود به خود لغو میشود، مگر آنکه رئیسجمهور 90 روز پیش از تاریخ انقضا تداوم آن را به اطلاع کنگره برساند.
در بخشی از نامه اوباما آمده است: «روز 14 نوامبر 1979، رئیسجمهور با دستور اجرایی 12170 در ارتباط با ایران وضعیت اضطراری اعلام کرد و وفق قانون اختیارات اضطراری اقتصادی بینالمللی، گامهای مربوطه برای برخورد با تهدید نامعمول و فوقالعاده ناشی از وضعیت ایران برای امنیت ملی، را برداشت.»
این نامه میافزاید: «روابط ما با ایران هنوز به وضعیت عادی بازنگشته است و روند اجرای توافقاتمان با ایران به تاریخ 19 ژانویه 1981 (قرارداد الجزایر) همچنان در جریان است. به همین دلیل،وضعیت اضطراری که در تاریخ 14 نوامبر 1979 اعلام شد، باید پس از 14 نوامبر 2015 نیز ادامه یابد.»
در پایان این نامه آمده است: «بنابراین، طبق بند 202 (d) از قانون وضعیتهای اضطراری ملی، من وضعیت اضطراری در ارتباط با ایران را که بر اساس دستور اجرایی 12170 اعلام شد، برای یک سال دیگر ادامه میدهم.»
از سال 1979 که در پی تصرف سفارت وقت آمریکا در تهران وضعیت اضطراری علیه ایران وضع شد، روسای جمهور آمریکا، چه دموکرات و چه جمهوریخواه، همه ساله این وضعیت را تمدید کردهاند.
وجود وضعیت اضطراری در روابط با ایران، زیربنای تحریمهایی است که به بهانههای مختلف از سوی واشنگتن علیه ایران وضع شده است.
اعلام دوباره وضعیت اضطراری در روابط با ایران در حالی صورت میگیرد که ایران و گروه موسوم به 1+5 امسال به توافقی در زمینه مسئله هستهای دست یافتند. واشنگتن میگوید با وجود رفع تحریمهای مرتبط با هستهای، به اعمال تحریمهای وضعشده به بهانه تروریسم و حقوق بشر ادامه میدهد.
چرا عادل الجبیر تا این حد علیه ایران موضعگیری میکند؟
عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان بار دیگر در حاشیه نشست کشورهای عربی و آمریکای لاتین در ریاض در جمع خبرنگاران انتقادات تندی را علیه ایران مطرح کرد.
وی در اظهاراتی خارج از عُرف یک وزیر خارجه علیه یک کشور دیگر و همانند یک فعال رسانهای اپوزیسیون گفت: معمولا دوستان ایران کشورهایی هستند که کسی به آنان رغبتی ندارد. روابط ایران با کشورهای عربی خطری برای کشورهای عربی است اما بالعکس، افزایش روابط کشورهای عربی با آمریکای لاتین، سبب انزوای بیشتر ایران میشود.
آقای الجبیر نزدیکی کشورهای عربی به کشورهای آمریکای جنوبی را سبب «انزوای» بیشتر ایران در دنیا ارزیابی کرد و ادعا کرد که «تهران ضعیف شده» و «دوستی ندارد برای همین تلاش میکند دوستی هر کشوری را که شده، جلب کند».
وزیر خارجه جوان و تازه کار سعودی در طی چند ماه گذشته بارها سخنان تندی را علیه ایران مطرح کرده و ایران را تهدید علیه امنیت منطقه، اشغالگر و ... نامیده است و حتی براساس گزارشها در نشست اخیر وین درباره بحران سوریه هم چنین اظهاراتی را تکرار کرده که در آنجا وزیر امور خارجه کشورمان پاسخ تندی به وی داده و او را ساکت کرده است.
اما در این مطلب ما میخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که چرا وزیر خارجه عربستان چنین سخنانی را مطرح میکند؟
اختلاف و دشمنی در روابط بین الملل و کشورهای جهان امری متداول است و ایران نیز همانند بسیاری از کشورها دارای دوستان و دشمنانی است اما کمتر دیده شده است که چنین سخنانی از عالی ترین مقام سیاست خارجی یک کشور دیگر به زبان جاری شود. میتوان برای این رفتار عادل الجبیر دو دلیل را مدنظر قرار داد:
اول اینکه نوع بیان و زبان بدن (BODY LANGUAGE) عادل الجبیر حکایت از خشم و ناراحتیاش از جمهوری اسلامی ایران دارد و با تمام وجود بدون اینکه بتواند خویشتن دارانه و با زیرکی دستکم در جلوی دوربینها خود را یک دیپلمات کارکشته نشان دهد، به درشت گویی علیه ایران میپردازد که بیش از هرچیز این خشم ناشی از موقعیت پائینتر کشورش ناشی از شکستها بین المللی از تهران است.
عربستان در پرونده هسته ای از سال 2011 به بعد هرکاری برای ضربه زدن به ایران انجام داد، از تامین نفت پالایشگاههای کره جنوبی و هند گرفته تا دادن رشوه به سناتورهای جمهوری خواه برای متوقف کردن مذاکرات و تخریب روندهای مربوط به آن؛ اما حاصل این تلاشها برای عربستان قابل اشاره نبود و تقریبا دست خالی از نبرد هستهای بازگشت.
اما اوج شکستهای ریاض در منطقه است، آنها در سوریه هرکاری که توانستند کردند اما هنوز به اهدافشان نرسیدهاند و از سوی دیگر امروز مسکو به عنوان شریک ایران با قدرت بیشتر در کنار دمشق قرار گرفته است و اکنون خود را آماده شکست در سوریه نیز باید بکند. در یمن هم قیام مردم این کشور بلای جانشان شده و همانند خنجری بر گُرده سعودیها نشسته است. قدرت نیروهای جریان مقاومت در لبنان و عراق هم نفسشان را بریده و ادامه قیام های مردم در بحرین و شرق عربستان خاری در چشم و گلویشان شده است. در چنین شرایطی هر انسان منصفی به سعودیها حق میدهد که از این ضربات مهلک به ستوه آمده و با مویه کردن و پیرهن دریدن خشم خود را نشان دهند.
دومین دلیل رفتار آقای الجبیر را میتوان به ساختارهای داخلی عربستان مرتبط دانست، کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس که با کمک استعمار انگلیس از کمتر از نیم قرن قبل شروع به شکل گیری کردند و با کمک پول نفت توانستند دارای برج، جاده و خودرو شوند، دارای سنت نظامی و سیاست خارجی نبودند چراکه در این کشورها وزرات خارجه و دفاع با انگلیسیها بود و شیوخ قبیلهای که حالا خود را دولتمرد میپنداشتند حق دخالت در این امور را نداشتند.
از این رو به سختی میتوان در این کشورها ژنرالهای قدرتمند و یا دیپلماتهای توانمند را نام برد، در این کشورها اصولاً دستگاه سیاست خارجی یک دستگاه اشتغالزا برای شاهزادهها است که دارای سنت و سیستم مبتنی با کار کارشناسی نیستند.
در چنین شرایطی آقای عادل الجبیر که پدرش یکی از کارمندان وزرات خارجه عربستان در غرب بود به دلیل بزرگ شدن در آمریکا زبان انگلیسی را به خوبی فرا میگیرد و با کمک پدرش به عنوان مترجم وارد دستگاه سیاست خارجی میشود و باز پلههای ترقی را به این صورت طی می کند که مترجم ملک عبدالله میشود و پس از آن سفیر در واشنگتن و سپس وزیر امور خارجه؛ بدون اینکه تجربهای واقعی یا سابقهای علمی در علوم سیاسی و روابط بین الملل داشته باشد.
الجبیر که وارث کرسی سعود الفیصل به عنوان یکی از شاهزادگان سرشناس عربستان شده خود را در موقعیتی سخت درک میکند و سعی میکند با مطرح کردن خودش در برابر رسانهها به جایگاه سلفش در هرم قدرت عربستان نزدیک شود.
از سوی دیگر الجبیر بنابر قول ناظران مسائل عربستان به این دلیل وزیر خارجه شده که غلام حلقه به گوش شاهزاده محمد بن سلمان است و از آنجایی که نقشی در تصمیم سازیها ندارد و در مذاکرات پشت درهای بسته بیرون اتاق منتظر نتایج مذاکرات بن سلمان با سران کشورهای دیگر میشود حالا نقش سخنگوی پرکار و البته پرحرف سعودیها را ایفا میکند که این هم ناشی از ساختار معیوب وزرات خارجه سعودیهاست که هیچگاه سخنگو نداشته است.
از نظر نگارنده شأن وزیر خارجه کشورمان بالاتر از جنگ رسانهای با افرادی چون الجبیر یا خالد بن احمد آل خلیفه وزیر خارجه بحرین است اما شایسته است که سخنگوی جدید وزرات خارجه که خود سابقه کار در حوزه خاورمیانه را دارد با زبان طعنه و لفافه از خجالت آقای الجبیر درآید.
کاخ سفید: سرعت اجرای برجام به تصمیمات ایران بستگی دارد
جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید روز سهشنبه گفت سرعت اجرای توافق هستهای به تصمیمات و نحوه تکمیل تعهدات ایران بستگی دارد.
وی که در نشست خبری روزانه صحبت میکرد، در مورد سوالی در رابطه با خبر توقف جمعآوری سانتریفیوژهای ایران، گفت: «نمیتوان گفت که این یک تأخیر است، آنها خودشان باید در مورد اینکه با چه سرعتی گامها را بردارند، تصمیمگیری کنند.»
ارنست افزود: «ایران تا زمانی که گامها را برنداشته باشد، شاهد کاهش تحریم نخواهد بود. اگر تأخیری به وجود بیاید، تنها تأثیر آن تأخیر در کاهش تحریمها خواهد بود.»
پیش از این هم یک مقام آمریکایی که خواسته بود نامش فاش نشود، موضع مشابهی گرفته و گفته بود: «برجام با صراحت، گامهایی را که باید ایران برای رسیدن به روز اجرا بردارد و آژانس بین المللی انرژی اتمی هم (انجام آنان را) تأیید کند، ذکر کرده است.»
وی افزود: «می خواهیم اجازه بدهیم که ایران، زمان خود را مدیریت کند تا این گامها را به طور کامل بردارد.»
بر اساس توافقی که 23 تیر ماه امسال در شهر وین اتریش بین ایران و گروه موسوم به 1+5 به دست آمد، تهران پذیرفته است که تعداد سانتریفیوژهای خود را که در حال حاضر حدود 20000 دستگاه است، به 6000 دستگاه فعال را، که 5000 دستگاه آنها برای غنیسازی اورانیوم در نطنز و 1000 دستگاه برای تولید رادیو ایزوتوپ در سایت فردو به کار میروند، حفظ کند.
در روزهای گذشته اخبار ضد و نقیضی در مورد روند برچیدن «سانتریفیوژهای مازاد» منتشر شده است و برخی میگویند این روند آغاز شده و برخی دیگر اعلام کردهاند که برداشتن ماشینها شروع نشده است.
اگر آژانس اقدامات ایران را تائید نکند، تحریمها رفع نمیشوند/تحریمهای تروریسم و حقوق بشر علیه ایران را حفظ میکنیم
«دنیس مک دانف» رئیس دفتر رئیسجمهور آمریکا روز سهشنبه گفت واشنگتن تمرکز خود را بر اجرای برنامه جامع اقدام مشترک گذاشته است.
وی که در نشست فدراسیونهای یهودیان آمریکای شمالی در واشنگتن صحبت میکرد، گفت: «ما بر اجرای توافق هستهای متمرکز شدهایم. آنها اقداماتشان را آغاز کردهاند.»
این مقام ارشد آمریکایی با این حال گفت: «تا زمانی که آژانس بین المللی انرژی اتمی تائید نکند که ایران تعهداتش را اجرایی کرده، تحریمها به قوت خود باقی میمانند.»
مک دانف افزود: «ما تحریمهای مربوط به تروریسم و موضوعات حقوق بشر علیه ایران را حفظ میکنیم.»
بر اساس توافقی که 23 تیر ماه امسال در شهر وین اتریش به دست آمد، ایران متعهد شده است که شمار سانتریفیوژها و ذخایر اورانیوم غنیشده خود را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. در مقابل آمریکا و اتحادیه اروپا هم تعهد دادهاند که تحریمهای مرتبط با هستهای ایران را برطرف کنند.
پاریس: آمریکا باید تضمین بدهد که شرکتهای ما را بخاطر تجارت با ایران، جریمه نمیکند
«لوران فابیوس» وزیر خارجه فرانسه امروز از دولتمردان آمریکا خواست تضمینی بدهند که اگر بنا شد تحریمهای ایران مجدداً اعمال شود، شرکتهای فرانسوی را به خاطر همکاری با ایران، جریمه نمیکند.
بر اساس گزارش رویترز، فابیوس که در مجلس کشورش و در برابر نمایندگان حاضر شده بود، ضمن اشاره به سفر هفته آینده «حسن روحانی» رئیسجمهور ایران به فرانسه، در خصوص برداشته شدن تحریمها و شروط شرکتهای فرانسوی برای بازگشت به ایران با نمایندگان سخن گفت.
وزیر خارجه فرانسه به جریمههای سنگین شرکتهای فرانسوی بخاطر همکاری اقتصادی با ایران اشاره کرد و گفت: «رفتار آمریکاییها، همکارانه است ولی ما الان می خواهیم که این (رفتار همکارمابانه)، به یک اقدام عملی تبدیل شود تا همان اتفاقات دوباره رخ ندهند.»
بانک «بیانپی پاریباس» یکی از نهادهای اقتصادی فرانسه بود که به دلیل زیرپا گذاشتن تحریمهای ایران، در سال 2014 حدوداً 9 میلیارد دلار جریمه شد.
فابیوس به اقدامات فرانسویها برای کسب اطمینان از مخاطرهآمیز نبودن بازگشت به ایران هم اشاره کرد و گفت که در روزهای پس از انعقاد توافق هستهای در وین، 2 هیئت متشکل از فرانسویها، آلمانیها و انگلیسیها به آمریکا سفر کرده و با مقامات واشنگتن در خصوص تجارت با ایران رایزنی کردهاند.
رئیس دستگاه دیپلماسی فرانسه به سفر خود به تهران هم اشاره کرد و گفت که برای عملیاتی شدن قراردادهای منعقده در تهران، به سرمایهگذاری بانکهای فرانسوی نیاز است.
مقام آمریکایی: میگذاریم ایرانیها خود روند اجرای برجام را مدیریت کنند/متن برجام روشن است
یکی از مقامات وزارت خارجه آمریکا به خبر امروز رسانههای ایران در خصوص توقف روند جمعآوری سانتریفیوژهای ایران واکنش نشان داد.
به نوشته خبرنگار پایگاه المانیتور، این مقام آمریکایی که خواسته نامش فاش نشود، گفته است: «برجام با صراحت، گامهایی را که باید ایران برای رسیدن به روز اجرا بردارد و آژانس بین المللی انرژی اتمی هم (انجام آنان را) تأیید کند، ذکر کرده است.»
این مقام آمریکایی در ادامه موضع واشنگتن در قبال نحوه اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) از سوی ایران را هم برای خبرنگار المانیتور توضیح داد و گفت: «می خواهیم اجازه بدهیم که ایران، زمان خود را مدیریت کند تا این گامها را به طور کامل بردارد.»
بر اساس توافقی که 23 تیر ماه امسال در شهر وین اتریش بین ایران و گروه موسوم به 1+5 به دست آمد، تهران پذیرفته است که تعداد سانتریفیوژهای خود را که در حال حاضر حدود 20000 دستگاه است، به 6000 دستگاه فعال را، که 5000 دستگاه آنها برای غنیسازی اورانیوم در نطنز و 1000 دستگاه برای تولید رادیو ایزوتوپ در سایت فردو به کار میروند، حفظ کند.
در روزهای گذشته اخبار ضد و نقیضی در مورد روند برچیدن «سانتریفیوژهای مازاد» منتشر شده است و برخی میگویند این روند آغاز شده و برخی دیگر اعلام کردهاند که برداشتن ماشینها شروع نشده است.
روحانی در پاریس چند قرارداد اقتصادی از جمله در زمینه حمل و نقل هوایی امضا میکند
دفتر فرانسوا اولاند رئیسجمهور فرانسه روز سهشنبه اعلام کرد در جریان سفر حسن روحانی رئیس جمهور ایران به پاریس، چند قرارداد اقتصادی از جمله در حوزه حمل و نقل هوایی امضا میشود.
در بیانیه دفتر ریاستجمهوری فرانسه آمده است: «وزرای فرانسه و ایران چندین قرارداد در حوزههای مختلف، به خصوص گفتوگوهای سیاسی، همکاریهای اقتصادی، حمل و نقل هوایی، سلامت و کشاورزی، امضا خواهند کرد.»
آقای روحانی قرار است سه شنبه هفته آینده برای اولین بار به پاریس سفر کند. روز گذشته رادیو آر تی ال فرانسه گزارش داد که دیدار رئیس جمهور ایران از کاخ الیزه 2 ساعت بیشتر طول نخواهد کشید.
گفته میشود اصرار طرف فرانسوی بر سرو مشروبات الکلی به هنگام ناهار موجب شده تا تهران برنامه ناهار کاری را لغو کند. در مقابل پیشنهاد پاریس برای یک صبحانه کاری هم از سوی ایران «سبک» تلقی و با آن مخالفت شده است.
بر اساس پیشبینیها، مسئله تروریسم و بحران سوریه محورهای اصلی گفتوگوی دو رئیسجمهور خواهد بود. همچنین روند اجرای توافق هستهای که تیر ماه امسال بین ایران و 1+5 به دست آمد نیز مورد بحث قرار خواهد گرفت.
حسن روحانی علاوه بر فرانسوا اولاند با امانوئل ماکرون وزیر اقتصاد و همچنین روسای چند شرکت بزرگ فرانسوی نیز دیدار خواهد کرد.
مهر:
پاکستان ایران را برای حضور در کنفرانس «قلب آسیا» دعوت کرد
به نقل از روزنامه «جیو»، پاکستان ایران را برای شرکت در کنفرانس منطقه ای «قلب آسیا- رونداستانبول» درخصوص اوضاع افغانستان دعوت کرد.
پاکستان علاوه بر ایران از ۲۵ کشور ديگر منطقه ای از جمله روسيه، چين، ترکيه و عربستان هم براي شرکت در این کنفرانس دعوت کرده است.
دعوت نامه ها برای شرکت در کنفرانس از سوی «سرتاج عزیز» مشاور نخست وزیر در امور خارجی و «صلاح الدین ربانی» وزیر خارجه افغانستان برای ۱۴ کشور عضو و ۱۷ کشور حمایت کننده فرستاده شده است.
لازم به ذکر است که ایران در دومین و چهارمین دور این کنفرانس که به ترتیب در سال های ۲۰۱۲ در افغانستان و ۲۰۱۴ در چین برگزار شده بود نیز حضور داشت.
کنفرانس قلب آسيا- روند استانبول با محوريت بررسی اوضاع افغانستان نخستين بار در سال ۲۰۱۱ در شهر استانبول، دومين نشست در سال ۲۰۱۲ در افغانستان، سومين دور آن در سال ۲۰۱۳ در شهر «آلماتی» قزاقستان و چهارمین نشست آن در سال ۲۰۱۴ در چین برگزار گرديد.
سانتریفیوژها دیرتر برچیده شود، لغو تحریم ها به تاخیر می افتد
به نقل از آسوشیتدپرس، جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید طی نشستی خبری درباره مسائل مختلف از جمله توافق هسته ای ایران صحبت کرد.
وی در واکنش به خبر توقف جمع آوری سانتریفیوژها در ایران گفت: بهتر است این مسئله روشن شود که هر چه اجرای مراحل برجام به تاخیر بیفتد تحریم ها نیز دیرتر لغو خواهند شد.
ارنست هشدار داد در صورتی که ایران به تعهدات خود در قبال کاهش غنی سازی و برچیدن سانتریفیوژها عمل نکند خبری از کاهش تحریم ها نخواهد بود.
وی افزود: بر اساس اطلاعات ما کاهش تحریم ها از سوی ایرانی ها اهمیت دارد و بهتر است ایران بداند که کاهش این تحریم ها تنها به شرط اجرای کامل برجام عملی خواهد بود.
ارنست در پاسخ به خبرنگاران گفت: ایران باید گامهای بسیاری برای اجرای کامل توافق هسته ای بردارد و در صورت لغزش یکی از این قدم ها نباید منتظر نتایج خوشبیانه از سوی جامعه جهانی باشد.
ادعای شاباک درخصوص جاسوسی ایران از رژیم صهیونیستی
به نقل از پایگاه النشره، شرکت اسرائیلی «چک پوینت» و سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) مدعی شدند ایران از شخصیت های امنیتی و دینی یهودی در داخل و خارج از اراضی اشغالی جاسوسی می کند.
بر همین اساس، مناقشات در اراضی اشغالی درخصوص طرز استفاده از رایانه و گوشی های همراه در مناطق حساس بالا گرفته است.
این در حالی است که رسانه صهیونیستی تایمز آو اسرائیل پیشتر، در گزارشی مدعی شد هکرهای ایرانی توانسته اند با اقدامات سایبری اطلاعات بسیاری از ژنرال های رژیم صهیونیستی و کارکنان شرکت های امنیتی این رژیم را به دست آورند.
همچنین شرکت امنیت سایبری «کلیر اسکای» این رژیم اعلام کرده هکرهای ایرانی اطلاعات زیادی را از رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی به دست آورده اند.
در این گزارش آمده است: تعداد اهداف هکرهای ایرانی 40 مورد و از میان ژنرال های رژیم صهیونیستی، کارکنان شرکت های امنیتی این رژیم و محققان دانشگاهی بوده است.
باشگاه خبرنگاران جوان:
تاکید روسیه و ایران بر هماهنگی در گفتگوهای وین درباره سوریه
به نقل از اسپوتنیک، وزارت خارجه روسیه در بیانیه ای اعلام کرد: به دنبال مشورت ها، اهمیت همکاری آینده بین مسکو و تهران درباره مسائل منطقه ای، از جمله تشکیل گروه حمایت از سوریه در وین، مورد تاکید قرار گرفت.
در این بیانیه آمده است هر دو طرف تلاش هماهنگ شده توسط جامعه جهانی برای رویارویی با تهدید داعش، جبهه النصره و دیگر گروه های افراطی و نیز مذاکره مستقیم بین دولت سوریه و مخالفان را بدون اتلاف وقت، خواستار شدند.
ادعای نتانیاهو: میتوانیم با آمریکا برای اطمینان از تبعیت ایران از توافق همکاری کنیم
به نقل از منابع خبری آمریکا، بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی، در جمع سران یهودی آمریکای شمالی مدعی شد: آمریکا و اسرائیل دوستی بهتر از یکدیگر ندارند و میتوانند با هم بر اجرای توافق هستهای ایران نظارت کنند.
وی در ادامه ادعا کرد: «ما باید برای دفاع هزینه کنیم. از آمریکا و رئیس جمهور اوباما به خاطر کمک ها در این زمینه سپاسگزاریم. اسرائیل می تواند از خود در برابر هر تهدیدی دفاع کند.»
تسنیم:
قزاقستان: آماده همکاری هستهای با تهران هستیم
رپیل زوشبایف، قائم مقام وزارت خارجه قزاقستان، در کنفرانسی خبری در سفارت کشورش در تهران با اشاره به گفتگو با مقامات ایرانی درباره حضور کشورمان در نمایشگاه اکسپو 2017 در آستانه گفت که توافق با طرف ایرانی درباره حضور در این نمایشگاه امضاء شده است.
قائم مقام وزارت خارجه قزاقستان در ایران با وزیر امور خارجه، معاون وزیر صنعت و معدن و همچنین معاون رئیسجمهور کشورمان در حوزه گردشگری دیدار کرده است. وی گفت: "ما با شرکتهای ایرانی که در زمینه انرژیهای جایگزین فعالیت میکنند نیز ملاقاتهایی داشتیم."
زوشبایف میگوید شعار نمایشگاه اکسپوی 2017 "انرژی آینده" است که دارای اهمیت بسیاری در سطح جهانی است. به گفته وی نمایشگاه از 10 ژوئن 2017 تا 10 سپتامبر 2017 به مدت دو ماه در شهر آستانه برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به حضور بیش از 100 کشور و 15 نهاد بینالمللی در اکسپوی 2017 اعلام کرد که انتظار دارد نمایشگاه در حدود 5 میلیون بازدید کننده داشته باشد.
معاون وزیر خارجه قزاقستان با اشاره به اهمیت این نمایشگاه بینالمللی برای کشورش گفت: "حضور طرف ایرانی در این نمایشگاه برای بالا بردن روابط بین دو کشور و ارتقاء همکاریهای استراتژیک بین دو کشور مفید خواهد بود."
زوشبایف همچنین با اشاره به سرمایهگذاریهای انجام گرفته در ایران در حوزه انرژیهای تجدید پذیر خورشیدی و بادی ابراز امیدواری کرد که طی نمایشگاه اکسپو 2017 زمینهها برای همکاری دو کشور فراهم شود.
وی با بیان اینکه کشورش هماینک در حوزه تکنولوژی هستهای توکاماک فعالیت میکند و در حال بررسی احداث دو نیروگاه هستهای است اعلام داشت که قزاقستان میتواند در این زمینه با ایران همکاری داشته باشد.
زوشبایف در ادامه رویکرد ایرانیها در قبال پیشنهاد همکاریهای هستهای با قزاقستان را "مثبت" ارزیابی کرد.
نظر شما