«پیراستگی پیامبران در قرآن» ترجمه  ای از کتاب «عصمة الأنبیاء فی القرآن»

خبرگزاری شبستان:کتاب«پیراستگی پیامبران در قرآن» ترجمه ی کتاب «عصمة الأنبیاء فی القرآن» اثر آیت الله العظمی‌سید کمال حیدری است که توسط حسین مرکزی مقدم به فارسی برگردانده شده است.

به گزارش خبرنگار شبستان،کتاب پیش‌رو که حاصل بیانات «آیت الله سید کمال حیدری» است، با نگاهی قرآن محور، به کاوش پرسش‌هایی که در ذهن افراد پیرامون «عصمت پیامبران» وجود دارد پرداخته و از راه‌هایی گوناگون به استواری این اندیشه اقدام نموده و دیگر اندیشه‌ها را به چالش کشیده است.»

در مقدمه این کتاب می‌خوانیم: «شالوده‌ی وجودی پیامبران بر حقیقتی به نام «عصمت» استوار می‌باشد، واقعیتی که اینان را از هر آلودگی و کاستی پیراسته و فرمانبردار بی‌چون و چرای خواست خداوندی قرار داده است؛ خواستی که از دانش و حکمت الاهی جوشیده و در قلب نمونه‌های انسانیت جریان می‌یابد. اما این واقعیت مانند دیگر معارف دینی به گرداب کج‌اندیشی و شبهه گرفتار شد و این تحریف‌ها و شبهات آن چنان در معارف دینی گسترش پیدا کرد که معتبرترین منابع برخی از گروه‌ها را نیز دربرگرفت؛ اندیشه‌ای که در آن پیامبر الاهی نمازش قضا می‌شود، از او اشتباه و فراموشی سر می‌زند و…»

کمال حیدری (زادهٔ ۱۳۳۵ هجری شمسی در کربلا) یکی از علمای اسلامی در رشته‌های مختلف و از مراجع تقلید شیعه است. وی از مدرسین خارج فقه و اصول و فلسفه و عرفان و تفسیر و عقاید در حوزه علمیه قم می‌باشد. وی بر مباحث عقیدتی تسلط زیادی دارد.

از دوران نوجوانی در کنار دروس رسمی به دروس حوزوی علاقه‌مند شده و در دروس فقهی اصولی برخی بزرگان شرکت می‌نمود. ابتدا در کربلا و سپس در نجف به کسب علم از علما و فقهای آن روزگار مبادرت ورزید. از استادانش در آن دوره می‌توان به شهید سید محمدباقر صدر، سید ابوالقاسم خوئی، میرزا علی غروی و سید نصرالله مستنبط اشاره نمود. در این میان بیش از همه، از روش علمی و نیز شخصیت اجتماعی شهید صدر تاثیر پذیرفت. تا جایی که از وکلای شرعی وی در کربلا گشت. تاثیرپذیری وی از شهید صدر در بسیاری از آثار علمیاش نیز مشهود است. پس از این که در شهر قم اقامت گزید به شاگردی از علمای بزرگی چون میرزا جواد تبریزی و شیخ حسین وحید خراسانی در فقه و اصول، و عبدالله جوادی آملی و علامه حسن‌زاده آملی در تفسیر و فلسفه و عرفان پرداخت. از این پس خود در مسند تدریس علوم اهل بیت نشسته و علاوه بر تدریس مکرّر دوره‌های سطح، چندین سال است که به تدریس دروس خارج فقه و اصول و فلسفه و عرفان و تفسیر و عقاید مشغول است. از آنجا که تمام دروس وی به زبان عربی برپاشده، توفیق این را داشته که جهان عرب را با معارفی که در حوزه‌های علمیه شیعه، به خصوص نزد علمایی چون امام خمینی و علامه طباطبائی و… بوده است، آشنا سازد.

انتشارات «رواق اندیشه» این کتاب را در 236 صفحه منتشر کرده است.

کد خبر 500032

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha