خبرگزاری شبستان - سمنان: فرهنگ مجازی هرگز جای کتاب را نمی گیرد و کتاب فضای خودش را دارد و باید برنامه ای داشته باشیم که فضای مجازی و کتاب مکمل هم باشد نه متضاد هم، باید فرزندان را تشویق کنیم هم در دنیای مجازی و هم در دنیای حقیقی، مطالعه داشته باشند.
ترویج فرهنگ مطالعه نیاز به فرهنگسازی دارد که در این بین عادت دادن فرزندان به مطالعه بسیار موثر است و در این بین نقش آموزش و پرورش در زمینه ترویج فرهنگ مطالعه بسیار موثر است.
علیرغم پیشرفت ارتباطات در رسانه و تکنولوژی اطلاعات هیچ چیز جای مطالعه کتاب را نمی گیرد و این رسانه جایگاه خودش را دارد، بسیاری از مطالب که در فضای مجازی مطرح می شود منشأ اول آن از کتاب است زمانی که ریشه و منشأ شناخته شده ما باید به اصل آن نگاه کنیم.
استان سمنان به عنوان یکی از استان هایی که از نظر کتاب و کتابخوانی و آمارهای مرتبط با این موضوع جایگاه مناسبی در کشور دارد که از 14 آبان ماه میزبان دویست ونودمین نمایشگاه کتاب شد.
سیزدهمین نمایشگاه بزرگ کتاب استان سمنان یکی از رویدادهای بزرگ فرهنگی استان طی سالجاری بوده است، که در کنار دیگر رویداد مهم فرهنگی و هنری که هر کدام ارزش خاص خود را دارند فضای مناسبی را فراهم آورد تا مردم فرصتی جدید را برای آشتی با مطالعه بدست آورند.
تولید محتوا، تبلیغ، ترویج و گام برداشتن برای فراگیر شدن فرهنگ مطالعه همه از مصادیق امر به معروف است و اگر به دنبال اقتدار و سلامت جامعه اسلامی مان هستیم باید کتاب را در متن جامعه وارد کنیم.
موانع ارتباط مردم با کتاب برطرف شود
نماینده ولی فقیه وامام جمعه سمنان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در سمنان با اشاره به اینکه امروزه گسترش رسانه هایی مانند تلویزیون و مطبوعات مانعی برای کتابخوانی مردم است خواستار رفع موانع ارتباط مردم با کتاب شد.
آیت الله شاهچراغی با بیان اینکه مردم باید زمان و وقت لازم برای مطالعه وکتابخوانی اختصاص دهند افزود: بهترین دوستی که انسان می تواند داشته باشد کتاب است.
وی خواندن کتاب را در سرنوشت انسان تاثیر گذار عنوان کرد و گفت: خیلی وقت ها خواندن یک کتاب سرنوشت انسان را تغییر داده وهیچ قومی بدون کتاب پیشرفت نمی کند وهیچ چیزی جایگزین کتاب نمی شود.
آیت الله شاهچراغی خواستار استفاده از ظرفیت وپتانسیل های خیرین در امر کتاب وکتابخوانی شد وادامه داد: در گذشته خیران برای توسعه علم،کتاب های مفید را وقف می کردند وامروز اینگونه سنت ها باید ادامه پیدا کند.
نمایشگاههای کتاب فرصت ارزشمندی برای توسعه نشر وکتابخوانی است
استاندار سمنان معتقد است: نمایشگاه کتاب یکی از تفرجگاه های مهم است که باید از این تفرجگاه در نهایت شادابی استفاده وبازدید شود.
محمد وکیلی در حاشیه بازدید از سیزدهمین نمایشگاه کتاب استان سمنان درجمع خبرنگاران با بیان اینکه وضعیت نشر کتاب در استان سمنان مطلوب نیست، گفت: یکی از ضعف های جدی در استان نداشتن امکانات نشر است اگر کسی علاقه به نشر داشته باشد قطعا حمایت های همه جانبه می کنیم.
وی با اشاره به اینکه برای نشر هیچ امکاناتی در استان نداریم، اظهار کرد: بی نظیری ترین استان در دنیا هستیم چراکه به ازای 10 هزار جمعیت یک دانشگاه و 6 نفر جمعیت یک دانشجو داریم وقتی این ظرفیت را داشته باشیم و نشر را نداشته باشیم قطعا ضعف به ما وارد است و کسانی که آمادگی در صنعت نشر داشته باشند ما حمایت همه جا نبه می کنیم.
استاندار سمنان گفت: برگزاری نمایشگاههای کتاب در استان یک کار ارزشمند فرهنگی است که بابد جوانان و نوجوانان از این فرصت به خوبی استفاده کنند.
وکیلی با اشاره به اینکه قشرهای مردم استان سمنان باید با مراجعه به این نمایشگاه که درآن کتاب های بسیار خوبی ارائه شده است نیازهای مطالعاتی خود را تامین کنند تصریح کرد: نمایشگاه کتاب فرصت مناسبی برای تامین نیازهای کتابخانه های این استان است.
این مسئول با تاکید بر اینکه نیاز به فرصت به کتابخوانی داده شود، افزود: کتابخانه ها را برای تامین این نیاز باید تقویت و در نظر گرفته شود که فردی به هر دلیلی توان خرید کتاب را ندارند کتابخانه ها بتوانندنیازهای آنها را به صورت رایگان برطرف کنند.
وی با بیان اینکه اصحاب قلم باید نیازهای جامعه را بشناسند، اظهار کرد: قلم آنها در جهت این نیاز ها باشد و بحث وکودک و نوجوان باید با جدیدت بیشتری کار شود.
وکیلی با اشاره به اینکه در حوزه کودک و نوجوان که با فرهنگ جامعه باشد بسیار احساس کمبود می کنیم، گفت: صاحبان قلم در این بخش کتابهای خوب با تنوع زیاد که بتواند سلیقه همه بچه ها را تحت پوشش قرار دهد باید این خلا را پر کنند.
برپایی نمایشگاه کتاب نشان دهنده قدرت علمی و فرهنگی جامعه است
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان نیز در حاشیه بازدید از سیزدهمین نمایشگاه کتاب استان سمنان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان ؛ برپایی نمایشگاه کتاب را نشان دهنده قدرت علمی و فرهنگی جامعه عنوان کردوافزود:برگزاری چنین نمایشگاههایی می تواند به بهتر شدن سیستم توزیع کتاب و ارتباط مخاطبان با ناشران با توجه به حضور ناشران مختلف در این نمایشگاه کمک کند.
حجت الاسلام محمدرضا حدادیان برگزاری نمایشگاه کتاب برای جامعه پویا، خلاق و مبتکر را ضروری دانست و افزود: ارتقای فرهنگ کتابخوانی در جامعه یکی از ضروریات مهم است.
وی با اشاره به برپایی نمایشگاه های کتاب اظهار داشت: در هر صورت نمایشگاه کتاب یکی از مجموعههایی است که به شدت مورد توجه نسل جوان و دانشجو دانشآموز است.
حدادیان اعتقاد دارد که برگزاری چنین نمایشگاههایی موجب ارتقاء فرهنگ و نیز مقیاسی برای سنجش دانش پژوهی در کشور است.
وی با تاکید بر ترویج فرهنگ کتاب وکتابخوانی ادامه داد: همان طور که مقام معظم رهبری نیز حساسیت ویژهای نسبت به کتاب و کتابخوانی دارند، این موضوع باید الگوی همه مردم و مسئولان شود.
کار فرهنگی از خانواده آغاز شود
فرماندار شهرستان آرادان در حاشیه بازدید از سیزدهمین نمایشگاه کتاب استان سمنان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان برگزاری نمایشگاه را یکی از کارهای بسیار ارزشمند وخوب استان سمنان عنوان کردوافزود: بحث کتاب وکتابخوانی همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند از اموراتی است که همه باید در زندگیمان مد نظر داشته باشیم.
سعید نادرافشاری با تاکید براینکه باید اندیشه، تفکر وبینش خودمان را با مطالعه کتاب بسط وگسترش دهیم گفت: برگزاری نمایشگاه کتاب اقدامی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی است.
وی با اشاره به اینکه در نمایشگاههای کتاب تولیدات ودستاوردهای جدیدحوزه نشر در معرض دید علاقمندان ودوستداران کتاب قرار می گیرد اضافه کرد: باید کار فرهنگی از خانواده آغاز شود.
فرماندار شهرستان آرادان ادامه داد: کودکان ونوجوانان وقتی در خانواده خود ببینند که پدرو مادر کتاب مطالعه می کنند خود به خود به این سمت گرایش پیدا می کنند.
به گفته نادر افشاری حضور کودکان ونوجوانان به نمایشگاههای کتاب در ارتقای فرهنگ مطالعه موثر است.
وی با یاد آوری به این مطلب که برگزاری نمایشگاه کتاب یکی از راههای ارتقای فرهنگ کتابخوانی در کشور است اضافه کرد: همین امر می تواند تاثیر بسزایی در تروج فرهنگ مطالعه داشته باشد.
کتاب و کتابخوانی پشتوانه عظیم فرهنگی برای کشوراست
سرپرست دفتر قرآن وعترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان نیز در حاشیه بازدید از سیزدهمین نمایشگاه کتاب استان سمنان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان ؛ کتاب و کتابخوانی را پشتوانه عظیم فرهنگی برای کشور عنوان و تصریح کرد: فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه باید بیشتر ترویج شود.
مجتبی نورمحمدی با بیان اینکه نمایشگاه کتاب در هراستان یک رویداد محوری در فعالیتهای فرهنگی آن استان به شمار می رود ادامه داد: برپایی اینگونه نمایشگاهها مضاف بر آشنایی عمومی با تازه های فرهنگ مکتوب می تواند نقش مهمی در توسعه شاخص های گوناگون از جمله سرانه مطالعه وتولیدو نشر مطالب در شاخصه های متنوع باشد.
وی حضور ناشران دینی وغرفه های عرضه کننده کتب اسلامی بویژه قرآن وادعیه را در سیزدهمین نمایشگاه کتاب استان سمنان قابل توجه دانست و گفت: تقریبا فضا برای متقاضیان فراهم آمده است.
نورمحمدی اضافه کرد: تعداد و تنوع وتخفیف های ارائه شده در نمایشگاه کتاب استان سمنان توانسته در جهت مطالبات علاقمندان وبازدید کنندگان تسهیلاتی را ایجاد کند.
وی با بیان اینکه تعامل اهل علم و ادب در نمایشگاه باعث ایجاد همافزایی در عرصه رشد علمی کشور میشود، تصریح کرد: این نمایشگاه فرصت بسیار مناسبی برای تعامل و گفتوگو بین شخصیتهای مختلف علمی کشور را فراهم میسازد که باید از این فرصت به خوبی بهره برد.
نورمحمدی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر توسعه کتابخوانی در کشور یادآور شد: برگزاری نمایشگاه های کتاب راهکاری برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در کشور وبه تبع در استان است.
هیچ رسانه ای جایگزین کتاب نیست
مدیر کانون فرهنگی هنری یاس نبی مسجد امام زمان (عج) در حاشیه بازدید از سیزدهمین نمایشگاه کتاب استان سمنان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان ؛ با اشاره به گسترش رسانه های مجازی و غیرمکتوب در عصر حاضر، افزود: با وجود گستردگی این رسانه ها، هیچ یک از این گونه رسانه ها نمی تواند جایگزین کتاب باشد زیرا کتاب تولید اندیشه است.
سمیه مطهری نژاد با بیان اینکه مردم در این نمایشگاه می توانند نیازهای علمی و فرهنگی خود را تامین کنند اضافه کرد: امروزه در جامعه، کتابخوانی جزو اولویتهای مردم نیست و با وجود افزایش سرانه مطالعه در هر سال، هنوز دیدن و شنیدن در اوقات فراغت بیش از خواندن مورد توجه است.
به گفته مطهری نژاد باید با برپایی نمایشگاههایی از این قبیل، فرصتی فرهنگی و مغتنم را برای جوانان پدید آوریم.
وی با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه کتاب رشد فرهنگی رشد علمی را به دنبال دارد بیان داشت: این امر می تواند گام مثبتی در توسعه فرهنگی استان باشد.
مدیرکانون فرهنگی هنری یاس نبی مسجد امام زمان(عج) نیز فرهنگ کتاب و کتابخوانی را یکی از آموزه های دینی سفارش شده دانست و گفت: برپایی این نمایشگاه فرصت مناسبی برای تقویت روحیه کتابخوانی در میان مردم است.
گزارش: عصمت سالار
نظر شما