قرارداد S-۳۰۰ چه تبعاتی بر امنیت منطقه ای دارد؟

خبرگزاری شبستان:ایران و روسیه بلاخره برای تحویل سامانه ضد موشکی S-۳۰۰  به توافق رسیدند. سامانه ای که قرار بود سال ۲۰۱۱ به ایران تحویل داده می شد اما چهار سال از زمان تحویل آن گذشته و هنوز موشک ها به ایران تحویل داده نشده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ریانوستی روسی ایران و روسیه بلاخره برای تحویل سامانه ضد موشکی S-300  به توافق رسیدند. سامانه ای که قرار بود سال 2011 به ایران تحویل داده می شد اما چهار سال از زمان تحویل آن گذشته و هنوز موشک ها به ایران تحویل داده نشده است. روسها می گوید قصد دارند این سامانه را برای امنیت آسمان ایران در اختیار تهران قرار دهند سامانه ای که ایرانی ها پول آن را کامل تصویه کرده اند.

در همین حال امنیت منطقه خاورمیانه با سامانه S-300 دستخوش تغییر می شود به طوری که ضریب امنیتی ایران افزایش خواهد یافت و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به همراه اسرائیل نیز باید به دنبال شرکای خود برای ارتقا موقعیت خود باشند.

روسها کشورهای عربی خلیج فارس را مطمئن کرده اند که سامانه S-300 یک وسیله صرفا دفاعی است و ایران به وسیله آن به آنها حمله نخواهد کرد اما این تنها یک بهانه جویی است زیرا کشورهای عربی خلیج فارس اکنون باید نیروی هوایی خود را برای بالا بردن توازن نظامی در منطقه نوسازی کنند که خبر خوبی برای شرکت های غربی تولید هواپیما مانند لاکهد مارتین و ساب است .

در همین حال ورود سامانه S-300  به ایران عملا کویت را در بر خواهد گرفت .میدان های گازی قطر ، پایگاه های هوایی علی الاسالم و علی الاجبار ، المیعاد و الحفرا از دیگر پایگاه های هوایی منطقه جنوب خلیج فارس هستند زیر رادار های سامانه S-300 VM قرار دارند .

این سامانه همچنین هر گونه اقدام مستقیم جنگنده های F-22  و بمب افکن های B-2   را خنثی خواهد کرد.

نباید از نظر دور داشت که در حال حاضر روسیه در حال استفاده از سامانه ضد موشکی S-400  است که قدرت آن به مراتب بیشتر از S-300  بوده و هنوز گفتگوی در خصوص تحویل آن به ایران صورت نگرفته است.

 

کد خبر 499984

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha