ترویج معارف نهج البلاغه و صحیفه سجادیه، جزو اولویت های ستادعالی کانون های مساجد است

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور با اشاره به برنامه های فرهنگی ستاد تصریح کرد: توجه به قرآن در راس و موضوع نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه جزو اولویت‌های ستاد است.

مرتضی طاهریان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمان، در ارزیابی از فعالیت‌های فرهنگی مساجد، گفت: از دو بُعد می‌توان به این موضوع پرداخت؛فعالیت‌های فرهنگی که در مساجد به همت خود بچه‌های مسجدی انجام می‌شود و فعالیت‌های فرهنگی که متولی آن کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد هستند.

 

فعالیت‌های فرهنگی مساجد اثرگذارترین هستند

 

وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر اثرگذارترین، پویاترین،سالم‌ترین و گسترده‌ترین فعالیت‌های فرهنگی در مساجد به همت و برنامه‌ریزی‌ خود جوانان و نوجوانان مسجدی اجرا می‌شود، افزود: گستردگی به دلیل وجود بیش از 70 هزار مسجد در کشور است.

 

معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد تصریح کرد: فعالیت‌های فرهنگی مساجد اثرگذارترین هستند به دلیل مردمی بودن زیرا خود مردم در برگزاری برنامه‌ها هستند و نیازهای محله را به خوبی می‌دانند و همچنین با فرهنگ آن محله آشنا هستند.

 

طاهریان با تأکید براینکه پویایی فعالیت‌های فرهنگی مساجد به پویایی این جامعه برمی‌گردد، خاطرنشان کرد: پویاترین بچه‌های مسجد جزیی از بچه‌های همین جامعه هستند و از همه اقشار در مساجد حضور دارد و از ابزار روز استفاده می کنند.

 

وی بیان کرد: اگر جامعه پویایی داریم تاریخ فرهنگی مسجد نیز پویا است و  همه اقشار جامعه در مسجد نماینده دارند و یک فرصت بسیار اسثنایی برای هر اقدام فرهنگی است.

دشمنان به اثر گذاری مسجد واقف هستند

 

معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد با طرح این سوال که چرا دشمنان به دنبال این هستند که مسجد را از جامعه بگیرد و به دنبال القا تفکر سکولاری در جامعه هستند، گفت: به دلیل اینکه به اثرگذاری مسجد معتقد هستند و فعالیت‌های فرهنگی در مساجد ماندگارترین هستند زیرا هر کار که با مسجد گره بخورد ماندگار خواهد بود.

 

وی افزود: با توجه به بضاعتی که در اختیار داریم، تلاش شده این ظرفیت‌ها را شناسایی، هدایت و حمایت کنیم و در این بین ستاد براساس نیازهای جوانان یک منطقه برنامه‌ریزی کرده است و براساس فعالیت‌های هنری و قرآنی، جشنواره‌ها و مسابقات قرآنی را طراحی کرده است.

 

معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد با اشاره به اینکه کسانی که اهل قلم هستند و کار قلمی انجام می‌دهند و حداقل حدود 4هزار مسجدبلاگ تاکنون در سطح کشور راه اندازی شده است، خاطرنشان کرد: ما تلاش کردیم خدمات را متنوع و متکثر کنیم برای اینکه بتوانیم از خدمات استفاده کنیم.

 

راه اندازی ۱۵۰ کانون فرهنگی هنری در دانشگاه های کشور

 

وی با اشاره به اینکه ستاد از همه ظرفیت‌های سطح کشور برای ارائه فعالیت‌های فرهنگی استفاده می‌کند از جمله ورود هدفمند به عرصه دانشگاه‌ها، بیان کرد:  راه‌اندازی 150 کانون در دانشگاه‌های دارای مسجد در سطح کشور می‌تواند پل ارتباطی بین مساجد و اعضای مساجد با مراکز علمی باشد.

 

طاهریان با اشاره به ظرفیت عظیم‌ مصلی‌ها در سطح کشور، گفت: تاکنون 446 کانون مصلی و در کنار آن 740 کانون تخصصی در 22 رشته در سطح کشور راه‌اندازی شده است و 10 هزار و 629 کانون فرهنگی و هنری روستایی در سطح کشور وجود دارد.

 

دشمن از فضای مجازی به خوبی استفاده می‌کند

وی با اشاره به فعالیت 189 کانون فرهنگی دیجیتال در سطح کشور و اینکه علاقه‌مندان در حوزه فضای مجازی در این کانون‌ها فعالیت‌ می‌کنند؛ تصریح کرد:  دشمن از فضای مجازی به خوبی استفاده می‌کند و هر کاری که در حوزه فعالیت دینی و فرهنگی با هر ابزاری انجام شود قطعاً در مقابل جنگ نرم دشمن است زیرا دشمن با همه ابزار آمده است.

 

معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد‌ در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه برنامه‌های فرهنگی ستاد عالی تا چه اندازه ناظر به نیازمندی‌های هر استان است، گفت: بعضی از برنامه‌ها از جمله مسابقات فرآنی نیاز به نیازسنجی ندارند زیرا شامل همه افراد جامعه می‌شود.

 

معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد با بیان اینکه جشنواره‌ها و برنامه‌ها را متمرکز نگرفته‌ایم بلکه به سمت برگزار شدن در  استان‌ها پیش گرفته‌ایم، بیان کرد: در قالب طرح‌های استانی ستاد به دنبال این بودیم تا استان‌ها با توجه به شرایط بومی و فرهنگی هر منطقه طرح پیشنهاد دهند که به شکل خاص مورد بررسی قرار می‌گیرد.

نهج البلاغه و صحیفه سجادیه جزو اولویت های ستادعالی کانون های مساجد کشور است

 

طاهریان در پاسخ به این سوال که برای ترویج نهج‌البلاغه همانند صحیفه سجادیه که یک حرکت فرهنگی خیلی خوب با برگزاری کنگره امام سجاد (علیه‌السلام) شکل گرفته آیا برنامه‌ای در نظر گرفته شده است؟ گفت: اعتراف می‌کنیم در حوزه معاونت فرهنگی هنری آنچه که در این زمینه شایسته باشد، انجام ندادیم اما در معاونت آموزش و پژوهش برنامه‌های خوبی پیش‌بینی شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: توجه به قرآن در راس است و موضوع نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه جزو اولویت‌های ستاد است و همانطور که در زمینه کنگره امام سجاد(علیه‌السلام) به موضوع امام سجاد (علیه‌السلام) پرداخته شده در زمینه نهج البلاغه هم جشنواره "امام‌المتقین"با محوریت استان لرستان در دستور کار قرار دارد.

 

 

کد خبر 499946

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha