خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: دعوت برای همکاری ایران و کشورهای عربی برای مبارزه با تروریسم، واکنش وزارت خارجه آمریکا به قرارداد اس 300، چک در تکاپوی توسعه صادرات به ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
واکنش وزارت خارجه آمریکا به قرارداد اس 300 و اظهارات ظریف درباره سوریه
«جان کربی»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روزانه به اخبار منتشر شده روز دوشنبه درباره تحویل سامانههای دفاع موشکی اس - 300 به ایران واکنش نشان داد.
«سرگئی چمزوف»، مدیر اجرایی شرکت «روستک»، روز دوشنبه به خبرگزاری ریانووستی گفت که ایران و روسیه قرارداد تحویل این سامانه دفاع موشکی به ایران را امضا کردهاند.
وی گفت: «روسیه و ایران (قرارداد) اس 300 را امضا کردهاند.»
جان کربی در پاسخ به سوال خبرنگار آسوشتیدپرس در همین باره گفت: «موضع ما در این باره، همان موضع قبل است و ما به روشنی مخالفتمان را با هر گونه فروش سامانه موشکی اس 300 به ایران را اعلام کردهایم. مدت زیادی است که با فروش آن - و فروش هر گونه تجهیزات دفاعی پیشرفته تا این حد - اعلام کردهایم و ما با دقت بسیار این مسئله را تحت نظر خواهیم داشت.»
سخنگوی وزارت خارجه، در بخش دیگری از این کنفرانس خبری به سئوالات خبرنگاران درباره نشست بینالمللی وین، برای بررسی مسائل سوریه پاسخ داد.
«کربی» در پاسخ به سئوال یک خبرنگار درباره حضور احتمالی ایران در این مذاکرات گفت: «من فعلاً نمیتوانم درباره شرکتکنندگان صحبت کنم. فکر میکنم چند روز بعد متوجه خواهیم شد که چه کسانی در این نشستهای متعدد حضور پیدا خواهند کرد.»
«کربی» به سئوالات خبرنگاران درباره اینکه نمایندگان دولت سوریه هم این مذاکرات حضور خواهند داشت یا خیر، هم پاسخ نداد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به اظهارات محد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران که گفته بود تعیین گروههای تروریستی و غیرتروریستی از اهداف نشست وین خواهد بود، گفت: «بگذارید این طور بگویم. همینطور که ما در طول مسیر این پیش میرویم، یکی از مسائلی که خیلی اهمیت دارد رسیدن به نقطهای است که گروههای مخالف بتوانند در این مذاکرات، نماینده داشته باشند، زیرا آنها سهم بزرگی در آینده سوریه دارند.»
کربی در ادامه افزود: «همانطور که سری قبل هم بعد از وین گفتیم، ما فعلاً هنوز ... در واقع آنها (معارضان سوریه) به شما خواهند گفت که هنوز در نقطهای که بتوانند در این مذاکرات حضور فعال داشته باشند، قرار ندارند. این اتفاق میافتد. با گذشت زمان میافتد.»
«کربی» با بیان اینکه موضوع متحد کردن معارضان سوریه، به گونهای که بتوانند در مذاکرات حضور داشته باشند همواره محل سئوال بوده گفت: «بدون آنکه بخواهم به صورت جزئی به موارد در دستور کار در این دور مذاکرات وین بپردازدم، کاملاً انتظار دارم که گفتوگوها درباره ترکیب معارضان و لجستیکهای لازم برای فراهم کردن شرایط حضور آنها پای میز را ادامه بدهیم.»
«کربی» در پاسخ به این سوال که درباره این «خطکشی» ظریف بین کسانی که باید در مذاکرات حضور داشته باشند و کسانی که نباید حضور داشته باشند چه نظری دارد گفت: «من نمیخواهم درباره مسائل در دستور کار خیلی جزئی صحبت کنم.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با وجود این افزود: «شما میتوانید انتظار داشته باشید که آنها درباره گروههای معارض و پیشرفت لازم ما برای آوردن آنها (معارضان) در این مذاکرات، گفتوگو کنند.»
جان کربی به این سوال که آیا «نمایندگی مواضع دولت سوریه را روسیه به عهده خواهد داشت» اینطور پاسخ داد: «فکر نمیکنم رژیم اسد نمایندهای در این مذاکرات داشته باشد.»
ظریف، روز دوشنبه در کنفرانس مشترک با همتای بلژیکیاش درباره نشست آتی وین گفته بود: «دو موضوع مهم در دستور کار اجلاس است یکی تعیین گروه های تروریستی که به نظر ما واضح است که گروه های تروریستی کدام هستند و موضوع دوم توافق درباره ادامه کار است.»
آقای ظریف همچنین گفت: «ما به دو اصل مبارزه با تروریسم به عنوان وظیفه ای بین المللی و تعیین سرنوشت مردم سوریه توسط مردم سوریه اعتقاد داریم و می توانیم در این زمینه تسهیل کننده باشیم.»
خبرنگار آسوشیتدپرس، در ادامه، سوالش درباره واکنش کربی به اظهارات ظریف را واضحتر پرسید و گفت: «نکته این سوال این است که سوریه و ایران، سالها توسط وزارت خارجه آمریکا به عنوان حامیان تروریسم دولتی شناخته شدهاند. در این باره چه توضیحی دارید که شما به این کشورها، که میگویید حامی تروریسم هستند، حالا میخواهید اجازه بدهید که بگویند چه کسی تروریست است و چه کسی نیست؟»
کربی در پاسخ گفت: «دیدگاه ما درباره حمایت انها از تروریسم عوض نشده است. حرف شما درباره سیاست ما در قبال حمایت دولتی از تروریسم کاملاً درست است. اما هیچ جای این حرف به معنی این نیست که ما نمیتوانیم با انها گفتوگو کنیم. منظور من این است که اگر استدلال ما این بود که نمیتوانیم با کشوری شناخته شده در زمینه حمایت دولتی از تروریسم مذاکره کنیم، رسیدن به توافق (هستهای) غیرممکن بود.»
کربی بار دیگر بر نبودن بشار اسد به عنوان راه حل انتقالی مد نظر آمریکا تأکید کرد.
مقام آمریکایی: تحریم مناسبترین روش برای مقابله با سپاه پاسداران است
یکی از مقامهای وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه با بیان اینکه دولت «باراک اوباما»، رئیسجمهور آن کشور تحریمهای وضع شده علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را مناسبترین روش برای مقابله با این ارگان نظامی میداند گفت که فعلاً برنامهای برای قرار دادن سپاه در آنچه به گفته وی «فهرست سازمانهای تروریستی واشنگتن» است وجود ندارد.
پایگاه «واشنگتنفریبیکن» از قول این مقام که اشارهای به نامش نشده گزارش داد اعتقاد دولت آمریکا این است که اکنون زمان مناسب برای قرار دادن کل مجموعه سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی آمریکا نیست.
ویکتوریا نولاند، دستیار وزیر خارجه آمریکا هم هفته گذشته در یک جلسه استماع در مجلس نمایندگان آمریکا اظهارات مشابهی مطرح کرده بود.
مقام وزارت خارجه آمریکا، روز دوشنبه گفت: «اعتقاد ما این است که تحریمهایی که ما داریم، مناسبترین و موثرترین ابزار برای مقابله با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است و ما در برابر سپاه از این اختیارات به طور کامل استفاده میکنیم.»
مقام مورد استناد واشنگتنفریبیکن، در توضیح بیشتر، تحریمهای هدفمند وضع شده علیه برخی از شرکتهای تابع سپاه، به بهانه ادعایی وارد شدن در فعالیتهای مرتبط با اشاعه اتمی را از جمله اقدامات واشنگتن علیه سپاه دانسته است.
کشورهای غربی به رهبری آمریکا به بهانه وجود جنبههای نظامی در برنامه هستهای ایران تحریمهایی را علیه تهران واضع کردهاند. ایران همواره این ادعاها را رد کرده است.
مقام آمریکایی در ادامه افزود: «این تحریمها، اثرات ثانویه هم دارند، به این معنی که اشخاص غیرآمریکایی که وارد معامله با سپاه یا هر یک از دیگر شرکتهای قرار گرفته در فهرست سازمانهای تروریستی میتوانند از بازار آمریکا قطع شوند.»
نمایندگان کنگره آمریکا در هفتههای گذشته بارها به موضوع قرار دادن سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی این کشور اشاره کردهاند.
«تد کروز»، نماینده ایالت ایالت تگزاس در مجلس سنا و «مایکل مککاول»، نماینده ایالت تگزاس در مجلس نمایندگان دو طرح در دو مجلس یاد شده تهیه کردهاند که از وزارت خارجه آمریکا میخواهد سپاه را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد.
واشنگتن پست: اگر اتباع آمریکایی بازداشت شده را آزاد نکردند ایران را تحریم کنید
روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» در یادداشتی که روز گذشته در وبگاه این روزنامه منتشر شد، نوشت: در صورت عدم آزادی آمریکاییهای بازداشت شده در ایران، این کشور را تحریم کنیم.
این روزنامه در آغاز یادداشت خود مدعی شد: دستگیری غیر عادلانه، دادگاه مخفیانه و حبس طولانی مدت «جیسون رضاییان» روزنامه نگار ما در ایران نگرانیهایی را درباره سرمایه گذاری آینده شرکتهای غربی و اعزام امن نیرو به این کشور برانگیخته است. اینک نیز این خطر تشدید شده است و در روزهای اخیر ماجرای دستگیری 2 تاجر هنگام دیدار از ایران که البته هر دو مورد به آمریکا نیز مربوط میشود، برملا شده است. این افراد «نزار زاکا» تاجر لبنانی ساکن آمریکا و «سیامک نمازی» ایرانی ،آمریکایی ساکن دبی هستند که چند روز قبل در ایران دستگیر شدند.
واشنگتن پست همچنین با پرداختن به قضیه «رابرت لوینسون» عامل اف بی آی که از سال 2007 تاکنون ناپدید شده ، دستگیریهای اخیر و اتهامهای وارده از جمله جاسوسی به افراد ذکر شده را «مضحک» خواند.
این روزنامه در ادامه نوشت: اوباما رییس جمهور آمریکا اغلب مدعی است توافق هستهای منجر به کاهش موانع بین ایران و غرب میشود اما به نظر میرسد خلاف چنین برداشتی آشکار شده است. در حالیکه پیش بینی میشود داراییهای مسدود شده ایران در کشورهای خارجی 100 میلیارد دلار میباشد، ارتش و نیروهای امنیتی ایران در حال اطمینان یافتن از این مورد هستند که هیچ عامل تنش زایی در کشورشان وجود ندارد. آنها در این موارد حمایت آیتالله خامنهای رهبر انقلابشان را به همراه دارند که روز سه شنبه گذشته در مراسمی به مناسبت سالگرد تسخیر سفارتخانه سابق آمریکا در تهران اعلام کرد، شعار مرگ بر آمریکا تا ابد زنده خواهد ماند.
واشنگتن پست در خاتمه این یادداشت با قیاس مواضع دولت دموکرات آمریکا با مواضع جمهوریخواهان این کشور در قبال ایران نوشت: دولت آمریکا به این موارد تحریک کننده از جمله دستگیریهای اخیر با بی اعتنایی واکنش نشان داده است و وقتی از خانم سخنگوی وزارت خارجه در این زمینه سئوال شد، وی گفت، این موردی است که دربارهاش گفتوگو میکنیم، اما جمهوریخواهان از جمله «اد رویس» رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در این باره پیشنهاد کردهاند که اگر آمریکاییهای دستگیر شده در ایران آزاد نشوند، اعمال تحریمهای جدید علیه سپاه پاسداران ایران اقدامی منطقی است.
رادیو پراگ: جمهوری چک در تکاپوی توسعه صادرات به ایران
پس از انعقاد توافق هستهای برجام میان جمهوری اسلامی ایران و گروه 5+1، بسیاری از کشورهای غربی، همزمان با اعزام هیأتهای اقتصادی و سیاسی خود، برای سرازیر کردن خیل صادرات کالا به ایران اعلام آمادگی کردند.
به گزارش رادیو پراگ، بدنبال سفر وزیر امور خارجه جمهوری چک به ایران در 4 سپتامبر سال جاری (13 شهریور 94)، این کشور اروپایی نیز از تصمیم خود برای افزایش میزان صادرات به ایران خبر داده است.
180 شرکتکننده، امروز (دوشنبه) در همایشی که به دعوت وزارت خارجه چک برگزار شده بود، درخصوص استفاده از وجود فرصتهای صادراتی در ایران به بحث و تبادل نظر پرداختند.
رادیو پراگ در گزارش امروز خود آورده است: «دیدار "لوبومیر زائورالک" از کشور 80 میلیونی ایران و وجود فرصتهای اقتصادی قابلتوجه در این کشور ِ برخوردار از منابع غنی، موفقیت بیسابقهای در پایهگذاری روابط جدید میان تهران و پراگ ایجاد کرد. از زمان انجام این سفر تاکنون، دولت جمهوری چک در حال زمینهسازی برای ایجاد زیرساختهای لازم بمنظور برقراری روابط دوجانبه تجاری و همکاری در سایر بخشهای سودمند است.»
پس از سفر وزیر خارجه جمهوری چک به ایران، اکنون فعالان اقتصادی این کشور به توسعه صادرات کالا و خدمات خود برای حضور در بخشهای مهندسی، انرژی، حمل و نقل، بهداشت و پزشکی چشم دوختهاند.
افزایش بودجهی نهاد بیمهگر صادرات چک، با نام EGAP، که وظیفه پشتیبانی بیمهای برای حمایت از صادرات کالا و خدمات شرکتهای تجاری را برعهده دارد، به میزان 8 برابر بودجه فعلی در سال آینده و رساندن آن به رقم 5.24 میلیارد کرون، یکی از مسائلی بود که در همایش امروز وزارت خارجه چک مطرح شد.
عربستان و امارات به عنوان رقبای ایران قصد کاستن از بودجه نظامی خود را ندارند
در حالی نمایشگاه تجهیزات نظامی دبی در امارات متحده عربی در جریان است که این کشور امروز (دوشنبه) عقد قرار دادی به میزان 1.27 میلیارد دلار را برای ارتقا سامانه تجسسی «ساب» اعلام کرد و در نوع خود نشان از تغییر در مفهوم برگزاری این نمایشگاه دوسالانه هوانوردی از غیر نظامی به دفاعی است.
به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس» ساب نیز اعلام کرده است که این قرار داد برای ارتقا سامانه رادار «اریی آی» بمبافکن های «گلوبال 6000» ساخت این شرکت است.
از سویی دیگر شرکت لاکهید مارتین نیز اعلام کرده که موفق به عقد قراردادی به نمایندگی از نیروی هوایی آمریکا برای ارتقا سامانه تک تیرانداز ،حسگرهای جستجو کننده و رهگیر و رادار برای ناوبری در روز و شب و در ارتفاع پایین اف پانزدههای نیروی هوایی عربستان سعودی شده است.
آسوشیتدپرس نوشت: شرکت دفاعی ، امنیتی «امبرایر» نیز از تمایل لبنان برای خرید 6 جنگنده «سوپر توکانو» خبر داد که البته این قرار داد از سوی وزارت خارجه آمریکا در ماه ژوئن تصویب شده بود.
این منبع خبری در تحلیلی نوشت: در حالیکه بهای نفت کاهش یافته و متعاقب آن درآمد کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس نیز کاسته شده است ، اما انتظار نمیرود عربستان سعودی و امارات متحده عربی هزینههای دفاعی خودشان را در سالهای پیش رو کاهش دهند. عربستان سعودی و امارات متحده عربی رهبری نبرد در یمن را علیه انصار الله از مارس سال جاری به عهده دارند. عربستان سعودی و رقیب این کشور یعنی ایران، در نبرد سوریه و حمایت از گروههای مخالف در لبنان و بحرین در دو جبهه مخالف قرار دارند. در یمن، ایران از شیعیان حمایت سیاسی میکند و البته اتهامهای عربستان مبنی بر کمک تسلیحاتی به آنها را رد مینماید.
آسوشیتدپرس در خاتمه گزارش ضمن اشاره به مکان برگزاری این نمایشگاه که در جدیدترین فرودگاه بینالمللی امارات متحده عربی که «آل مختوم» نام دارد و زمان خاتمه آن که تا پنجشنبه هفته جاری است، به خرید جتهای مسافربری از سوی هند و برخی دیگر کشورهای عربی منطقه به ویژه از شرکت آمریکایی بوئینگ اشاره کرد.
مهر:
کانادا به دنبال احیای روابط دیپلماتیک خود با ایران است
نخست وزیر کانادا تاکید کرده است که دولت وی بر خلاف «استفن هارپر»، خواهان ایجاد تغییرات چشمگیر در روابط خارجی و دیپلماتیک کانادا با کشورهای ایران و آمریکا است.
پیشتر نیز روزنامه کانادایی لاپرس از قول وزیر خارجه کانادا اعلام کرد که این کشور به دنیا برمی گردد. وی نظرش را درباره روابط با ایران این گونه منعکس کرده است: کانادا روابط خود با ایران را که سه سال است قطع شده احیا خواهد کرد.
بعد از انتخاب جاستین ترودو به عنوان نخست وزیر جدید کانادا تغییر در سیاست خارجی این کشور انتظار می رود.
حزب لیبرال کانادا به رهبری ترودو توانست در انتخابات سراسری این کشور بر حزب محافظه کار حاکم پیروز شود و قدرت را پس از سه دوره از استفن هارپر نخست وزیر کانادا بگیرد.
دولت هارپر در سپتامبر ۲۰۱۲ به بهانه آنچه تهدید ایران برای رژیم صهیونیستی خوانده شد، روابط دیپلماتیک خود را با تهران قطع کرد.
یکی از وعده های انتخاباتی ترودو بازگرداندن روابط دیپلماتیک میان ایران و کانادا بود. ترودو در همان ابتدا از توافق هسته ای ایران حمایت کرد و گفت امیدواریم با بازگشایی سفارت کانادا در تهران بتوانیم روابط خود را با ایران گسترش دهیم.
ترودو در ماه ژوئن در گفتگویی با شبکه سی بی سی گفته بود که امیدوارم که کانادا بتواند سفارت خود را در تهران بازگشایی کند. من اطمینان دارم که راههایی برای تعامل دوباره با این کشور وجود دارد.
تشکیل هیئتی اروپایی برای نظارت بر گروه هکر منتسب به ایران
به نقل از رویترز، کشورهای اروپایی برای جستجوی یک تیم هکری ایرانی هیئتی را تشکیل داده اند که طبق ادعای اروپایی ها با سپاه پاسداران ایران مرتبط است.
به گفته مقامات اروپایی چندین سازمان امنیتی از اتحادیه اروپا فعالیت سایبری ایرانی ها را در کشورهای منطقه زیر نظر گرفته اند. آنها می گویند تیم سایبری ایرانی نام خود را راکت کیتن گذاشته است.
اروپایی ها ادعا می کنند این گروه سایبری تا کنون اطلاعات مقامات بسیاری از کشورهای منطقه مثل عربستان و ترکیه، آمریکا و حتی ونزوئلا را هک کرده است.
شرکت نرمافزاری و امنیتی اسرائیلی-آمریکایی «چک پوینت» ادعا می کند ۱۶۰۰ مقام ارشد از کشورهای مختلف هدف حملات سایبری تیم ایران قرار گرفته اند.
با این حال سپاه پاسداران ارتباط این گروه را با خود رد کرده است.
«شاهار» تل مدیر شرکت چک پوینت می گوید جزئیاتی از عملیات سایبری ایرانی ها را در اختیار اتحادیه اروپا گذاشته است چون این گروه سایبری از سرورهای اروپایی استفاده کرده است.
این در حالی است که در سالهای گذشته تاسیسات هسته ای ایران بارها توسط جاسوسان اسرائیلی-آمریکایی مورد حمله سایبری قرار گرفته است. ویروس استاکس نت ساخته شده توسط رژیم صهیونیستی خساراتی را به تاسیسات هسته ای ایران وارد کرده بود.
تلاش خود را برای کنترل ایران به کار می گیریم
به نقل از رویترز، جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری خود از اقدامات کشورش برای کنترل و نظارت بر ایران خبر داد. وی گفت ما تمام تلاش خود را برای کنترل ایران به کار می گیریم.
وی مدعی شد ایران با وجود توافق هسته ای با قدرت های جهانی، هنوز به دخالت در امور کشورهای دیگر ادامه می دهد که این امر بی ثباتی در منطقه را به بار می آورد.
سخنگوی کاخ سفید در ادامه بدون اشاره به اقدامات بی ثبات کننده کشورش در منطقه ادعا کرد تمام تلاش آمریکا برای جلوگیری از بی ثباتی است و به طور حتم از اقدامات مداخله جویانه ایران جلوگیری می کند.
وی همچنین با اشاره به احتمال تروریستی بودن سقوط هواپیمای مسافربری روسیه در صحرای سینا تاکید کرد: هنوز نمی توان به صراحت درباره این حادثه سخن گفت.
ارنست با اذعان به اختلاف های موجود بین آمریکا و اسرائیل در خصوص روند صلح خاورمیانه اظهار داشت: در تعهد آمریکا به تامین امنیت اسرائیل هیچ لرزشی اتفاق نخواهد افتاد.
وی با اشاره به سخنان باراک اوباما که در هفته نخست رسیدن به قدرت، تعیین تکلیف زندان گوانتانامو را اولویت امنیت ملی دولت آمریکا خوانده بود یادآور شد: دولت تلاش می کند اعضای کنگره را مجاب نماید به بستن زندان گوانتانامو رای بدهند.
باشگاه خبرنگاران جوان:
کارشناس روس: اعتراض آمریکا به همکاری نظامی ایران و روسیه جدی نیست
«الینا سوبونینا» در گفتگو با شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی از مسکو درباره قرارداد موشکی ایران و روسیه درباره سامانه اس300 گفت: روسیه آماده است قراردادهای تسلیحاتی جدیدی با ایران امضا کند.
قرارداد اس-300 مسئله جدیدی نیست و یک قرارداد قدیمی و درباره فروش تسلیحات دفاعی است ولی روسیه بر اساس قطعنامه سال 2010 شورای امنیت درباره ایران، تحویل این سامانه موشکی را به ایران متوقف کرد.
هر چند در این قطعنامه اشاره ای به تسلیحات دفاعی وجود نداشت ولی روسیه به سبب توجه به مواضع شرکای غربی و عربی خود تحویل این سامانه موشکی را متوقف کرد. قرارداد جدید ایران و روسیه به سود صنایع نظامی این کشور است.
در حالی که روسیه خواهان توسعه همکاری نظامی خود با ایران است همین خواسته را در تعامل با کشورهای عرب خلیج فارس به ویژه کویت و امارات عربی متحده دنبال می کند. قرار است امیر کویت این موضوعات را در دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در شهر سوچی بررسی کند.
وی افزود: آمریکایی ها موضع تندی علیه قراردادهای تسلیحاتی ایران و روسیه نداشته اند و تنها این اسرائیل بوده که نگرانی هایی را ابراز کرده است. انتقادات گاه و بیگاه و محتاطانه آمریکا به این قراردادها قوی و جدی نیست. طرح های مختلف هسته ای صلح آمیز در ایران وجود دارد که باید از سامانه های دفاعی برخوردار شوند.
یورو نیوز: امیدواری ایران برای افزایش صادرات زغفران با لغو تحریم ها
شبکه خبری یورونیوز در گزارشی درباره کشت زعفران در ایران اعلام کرد: برای این گیاه قیمتی وجود ندارد، در نتیجه ارزش آن قابل ارزیابی نیست، از همین رو تولیدکنندگان ایرانی امیدوارند از آن سود ببرند.
این گیاه در استان خراسان در شمال شرقی ایران کشت می شود. دراین منطقه از حدود سه هزار سال پیش تاکنون این طلای سرخ کشت می شود. اما در سال های اخیر، اعمال تحریم های بین المللی علیه ایران ،برای تولیدکنندگان زعفران در کشور مشکل ساز شده است.
رسول بلبل، مزرعه دار زعفران، در این باره می گوید ما یک محصول ارگانیک و سالم را عرضه می کنیم. ولی بدبختانه این محصول از طریق واسطه گر ها با نشان تجاری آنها به دیگر کشورها صادر می شود. اما امروز همه چیز در آستانه تغییر کردن است.
هم اکنون هر کیلو زعفران بین 30 تا 40 هزار یورو در بازار به فروش می رسد. زعفرانی که در ایران تولید می شود 90 درصد کل تولید جهانی را تشکیل می دهد.
در ایران هر سال بین 190 تا 220 تن زعفران تولید می شود که در این میان تنها 15 درصد آن در داخل کشور مصرف می شود.
هادی موحدان، رییس اتحادیه صنفی زعفران و خشکبار تربت حیدریه در این باره می گوید: الان که تحریمها برداشته شده است ما می توانیم برای صادرات زعفران به دیگر کشورها به صورت بسته بندی شده و با نشان تجاری کشور خودمان، برنامه ریزی کنیم.
از این محصول برای چاشنی غذا، رنگ دادن غذا و به خاطر اثرات دارویی که دارد در تولید دارو استفاده می شود.
تسنیم:
دعوت برای همکاری ایران و کشورهای عربی برای مبارزه با تروریسم
وزیر دفاع عراق خواستار امضای توافقنامه مبارزه با تروریسم بین ایران، عراق و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس شد.
به نقل از پایگاه خبری العهد، خالد العبیدی وزیر دفاع عراق خواستار امضای توافقنامهای بین ایران، کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و عراق با هدف مبارزه با تروریسم شد.
وزیر دفاع عراق که در آکادمی تحقیقات راهبردی سخنرانی میکرد خواستار همکاری بین کشورهای منطقه برای مبارزه علیه تروریسم شد.
نظر شما