رسول خضری، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در رابطه با اینکه در برنامه ششم توسعه تا چه اندازه باید به بحث بهداشت و درمان و همچنین سلامت پرداخته شود با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها گفت: در سیاستهای کلی ابلاغی رهبری و در بند 8 و 9 این سیاستها در رابطه با محوریت بیمهها به وزارت بهداشت و درمان به عنوان سیاستگذار حوزه سلامت تاکید شده است.
وی اظهار کرد: در بحث تجمیع منابع بیمهها ما در برنامه پنجم توسعه خلاء قانونی نداشتیم ولی خلاء بخش نامه ای داشتیم یعنی باید خود رییس جمهور و هیئت دولت نسبت به قانونی که نوشته شده است و تجمیع شده است و همچنین تصویب و تایید بخشنامه و آییننامه بخشنامه ای را به وزارتخانه ابلاغ میکردند.
خضری تصریح کرد: در حال حاضر ارتباطی که بین وزارت بهداشت و تعاون است دولت باید هر چه سریعتر مصوبه ای را در اینجا بنویسد و ان را تایید کند و اگر اینگونه شود به نفع هر دو است و اگر اینگونه نشود دود ان به چشم مردم می رود.
وی گفت: در برنامه ششم نیز باید بر اجرای طرح تحول تاکید شود و به سمت طرح تحول آموزشی پیش برویم.
رییس فراکسیون ارتقای طب کشور تاکید کرد: ما معتقدیم باید شورای راهبردی با حضور وزیر بهداشت در وزارت بهداشت تشکیل شود که ما بتوانیم در سطحی که در حال حاضر پزشک عمومی و بهورز و پرستار هست به نحوی کار کنیم که بیشترین منابع و توجه به بحث بهداشت پیشگیری شود که از هزینههای سنگین و کمرشکن درمان کاسته شود.
خضری با اشاره به طرح تحول سلامت آموزشی که در حال حاضر در مرحله مطالعه در وزارت بهداشت است گفت: ما امیدواریم با این طرح، طرحی نو در وزارت بهداشت درانداخته شود.
وی با بیان اینکه باید بودجه های وزارت بهداشت برای بحث هتلینگ بیمارستانها و همچنین و فضای فیزیکی بیمارستانها افزایش یابد گفت: ما معتقدیم باید منابع به صورت عادلانه مدیریت شود و زیرساختهای لازم برای طرح تحول سلامت دیده شود.
نماینده سردشت و پیرانشهر در خانه ملت تاکید کرد: باید اجازه لازم به وزارت بهداشت و درمان برای جذب نیروهای موردنیاز داده شود ما در حال حاضر به ازای هر تخت یک پرستار در کشور داریم این در حالی است که در کشورهای پیشرفته به ازای هر تخت 5 تا 6 پرستار وجود دارد و کف و ما با استانداردهای جهانی در این بخش فاصله زیادی داریم که باید سعی کنیم این فاصله را طی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر تعداد 50 هزار تخت بیمارستانی در کشور کم داریم که باید این تختها در کشور افزایش یابد. و همچنین دسترسی مردم به کیفیت خدمات درمانی نیز افزایش یابد.
خضری بیان کرد: در حال حاضر هزینه های کمرشکن درمان با طرح تحول سلامت مهار شده است اما به هر حال ما انتظار داریم این هزینهها کاهش یابد و رشد اعتبارات بیمهای نیز متناسب با بحث بازنگری تعرفه ها و نیازهای روز دیده شود.
خضری تاکید کرد: ما باید نسبت به طرح تحول نزدیکی و مسئولیت بیشتری داشته باشیم تا در سال همدلی و همزبانی شاهد اجرای بهتری این طرح در کشور باشیم.
نظر شما